Så fungerar verifierade samtal

Frågar du ofta dina kunder hur de hörde talas om ditt företag? Med Smart-kampanjer kan du se hur ofta kunder besöker din webbplats efter att ha klickat på dina annonser. För vissa företag kan telefonsamtal vara ännu mer värdefulla än besök på webbplatsen. Med verifierade samtal kan du se hur många samtal du har fått från din Smart-kampanj.

Så fungerar verifierade samtal

Verifierade samtal ger dig en bättre uppfattning om effekten av din annonsering genom att visa hur många samtal och klick du får från din Smart-kampanj.

När din Smart-kampanj körs på Google visas dina annonser med ett unikt vidarekopplingsnummer från Google. Detta telefonnummer visas i stället för ditt faktiska företagsnummer i annonsen. Samtal till det numret vidarekopplas till ditt faktiska företagsnummer. När du får ett samtal från din annons hör du först meddelandet ”Kundsamtal via Google-annonser”. På så sätt vet du vilka kunder du får från annonsen.

Googles vidarekopplingsnummer kan visas i annonser på Google Sök för både datorer och mobila enheter. Verifierade samtal fungerar inte med annonser som visas på Google Maps, och ditt företagsnummer ändras inte i annonser på Google Maps.

Observera att verifierade samtal inte påverkar hur ofta annonsen visas eller i vilken ordning annonsen visas på Google.

Var funktionen finns

Samtalsrapportering är för närvarande tillgänglig i USA.

Priser

Verifierade samtal är nu kostnadsfria för alla Google Ads-kunder med Smart-kampanjer.

• Mobilannonser: Om kunder klickar på telefonnumret i din annons från mobila enheter debiteras du för ett klick oavsett om du har aktiverat verifierade samtal eller inte. Du debiteras ingen extra avgift för samtalet.
  • Manuellt uppringda samtal: Om kunder ringer telefonnumret i dina datoranpassade annonser rapporteras samtalet utan kostnad. Om du får ett klick på någon annan del av annonsen betalar du fortfarande för ett klick.

Fördelar med verifierade samtal

Verifierade samtal kan vara effektiva om du vill veta hur ofta dina kunder kontaktar dig via telefon efter att ha sett din annons. Eftersom du får mer information om hur kunderna interagerar med din annons kan du få en bättre uppfattning om hur Smart-kampanjerna bidrar till din verksamhet.

Exempel

Johan har en bilverkstad. Han spenderar för närvarande 1 000 kronor per månad på sin Smart-kampanj och har fått cirka 50 klick varje månad. Han är dock osäker på hur många som ringer till verkstaden i stället för att klicka på annonsen. Johan konfigurerar verifierade samtal och upptäcker att han har fått 50 samtal från sin Smart-kampanj under den senaste månaden.
Med tanke på antalet klick och samtal han får från sin Smart-kampanj bestämmer han sig för att den är lönsam för hans företag.