Tolka rapporterade samtal

Frågar du ofta dina kunder hur de hörde talas om ditt företag? Med rapporterade samtal kan du se hur många samtal du har fått från din smarta kampanj.

Obs! I alla länder där Googles vidarekopplingsnummer är tillgängliga är dessa nummer obligatoriska för nya smarta kampanjer som länkar till ett telefonnummer. Se hela listan över länder där Googles vidarekopplingsnummer är tillgängliga. I dessa länder visas samtalsstatistik som rapporterade samtal.

Om du annonserar i ett land som saknar stöd för Googles vidarekopplingsnummer är rapporterade samtal inte tillgängliga. I så fall rapporteras samtalsstatistiken som samtalsklick, inte som rapporterade samtal. Läs mer om samtalsklick.

Så fungerar rapporterade samtal

Om du har kopplat telefonnumret i din smarta kampanj till Googles vidarekopplingsnummer kan du se mätvärden om rapporterade samtal i kampanjöversikten. Rapporterade samtal ger dig en bättre uppfattning om effekten av din annonsering, eftersom du kan se hur många samtal du får från din smarta kampanj.

När din smarta kampanj är aktiv visas ett unikt vidarekopplingsnummer från Google i dina annonser. Människor ser detta nummer i stället för ditt företagsnummer och samtal till numret vidarekopplas till dig. Läs mer om felsökning av rapporterade samtal

När du får ett samtal från din annons hör du följande meddelande: ”Kundsamtal via Google Ads”. På så sätt vet du vilka kunder du får från annonsen.

Med vidarekopplingsnumret får du dessutom detaljerad information om varje samtal, bland annat samtalets längd, landet som personen ringer ifrån och i de flesta fall också uppringarens riktnummer. Om samtalet är längre än 15 sekunder visas även uppringarens hela återuppringningsnummer när det är möjligt.

Googles vidarekopplingsnummer kan visas i annonser på datorer och mobila enheter. Rapporterade samtal fungerar inte med annonser på Google Maps och ditt företagsnummer ändras inte i annonser på Maps.

Obs! Rapporterade samtal påverkar inte hur ofta eller i vilken ordning din annons visas på Google.

Ställa in rapporterade samtal

Om du väljer samtal som kampanjmål måste du ange ett telefonnummer dit du tar emot samtal från dina annonser. Med alla andra kampanjmål är det valfritt att inkludera ett samtalsalternativ i annonserna.

Du kan lägga till eller redigera telefonnumret dit du tar emot samtal från din annons när som helst:

1. Leta reda på kampanjen du vill redigera.
  2. Klicka på Redigera på kortet Annonstext, bilder och målsida.
  3. Klicka på fliken Företagsuppgifter.
  4. Se till att kryssrutan Visa en samtalsknapp i annonsen är markerad.
  5. Klicka på redigeringsikonen (pennan) och ange ditt telefonnummer.
  6. Klicka på Spara.

Priser

Du betalar bara för annonsklick eller samtal till ditt företag från dina annonser. Kostnaderna kan variera från dag till dag men överstiger aldrig din högsta månadsbudget.

Läs mer om oönskade samtal om du får spam eller oönskade samtal.

Fördelar med rapporterade samtal

Rapporterade samtal är effektiva om du vill veta hur ofta dina kunder kontaktar dig via telefon efter att ha sett din annons. Eftersom du får mer information om hur kunderna interagerar med din annons kan du få en bättre uppfattning om hur de smarta kampanjerna bidrar till verksamheten.