En forklaring av bekreftede anrop

Lurer du ofte på hvordan kundene fikk høre om bedriften din? Med Smart-kampanjer kan du se hvor ofte kundene har besøkt nettstedet ditt etter å ha klikket på annonsene dine. For enkelte bedrifter kan imidlertid telefonsamtaler være enda mer verdifulle enn besøk på nettstedet. Med bekreftede anrop kan du se hvor mange telefonsamtaler bedriften din har mottatt via den aktuelle Smart-kampanjen.

Du er nødt til å bruke Google-viderekoblingsnumre i nye Smart-kampanjer som er tilknyttet et telefonnummer, i alle land der Google-viderekoblingsnumre er tilgjengelige. Se listen over landene der Google-viderekoblingsnumre er tilgjengelige.

Slik fungerer bekreftede anrop

Du kan se beregninger for bekreftede anrop i oversikten for Smart-kampanjer hvis telefonnummeret du har lagt til i Smart-kampanjen din, er tilordnet et Google-viderekoblingsnummer. Med bekreftede anrop får du bedre innsikt i hvor effektiv annonseringen din er, ved at du får se hvor mange anrop du har fått via Smart-kampanjen din, samt antallet klikk du har oppnådd.

Hvis du kjører Smart-kampanjen på Google, blir et unikt Google-viderekoblingsnummer tilordnet og vist i annonsene dine. Dette telefonnummeret vises i annonsen din i stedet for bedriftens reelle nummer, og anrop til dette nummeret viderekobles til bedriftens reelle telefonnummer. Når du får et anrop via annonsen din, hører du denne meldingen: «Dette er et kundeanrop fra en Google-annonse». På denne måten kan du finne ut hvilke kunder som kommer via annonsen. Med Google-viderekoblingsnumre får du også mer informasjon om hvert enkelt anrop, deriblant oppringerens retningsnummer og varigheten på samtalen.

Google-viderekoblingsnummeret kan vises i annonser på Google Søk – både på mobilenheter og datamaskiner. Bekreftede anrop fungerer ikke med annonser som vises på Google Maps, og telefonnummeret til bedriften din endres ikke i Google Maps-annonser.

Vær oppmerksom på at hvor ofte annonsen vises, eller hvor i rekkefølgen annonsen vises på Google, ikke endres når du bruker bekreftede anrop.

Slik konfigurerer du bekreftede anrop

Telefonnumre kan legges til under opprettingen av nye Smart-kampanjer, eller ved å redigere Smart-kampanjer etter at de er opprettet.

Konfigurer bekreftede anrop under kampanjeopprettingen:

1. Klikk på Alle kampanjer.
  2. Klikk på Opprett en ny kampanje i oversikten.
  3. Velg et annonseringsmål.
  4. Hvis du velger «Få flere anrop», må du legge til et telefonnummer under kampanjeopprettingen.
  5. Hvis du velger «Få flere besøk til den fysiske beliggenheten din», må du legge til et telefonnummer under kampanjeopprettingen.
  6. Hvis du velger «Få flere salg eller registreringer på nettstedet ditt», er det ikke mulig å legge til et telefonnummer under kampanjeopprettingen, men det kan legges til senere ved å redigere kampanjen.
  • Følg den trinnvise veiledningen for å velge målgruppe og skrive annonsetekst.
  • Når du blir bedt om å oppgi et telefonnummer til bedriften, kan du oppgi det du ønsker at kundene skal ringe deg på.

Hvis du annonserer i et land der Google-viderekoblingsnumre ikke støttes (se listen over landene der viderekoblingsnumre kan brukes), er det ikke mulig å spore bekreftede anrop. I slike tilfeller blir anropsberegninger rapportert som anropsklikk, ikke som bekreftede anrop. Finn ut mer om anropsklikk
  • Klikk på Neste.
  • Følg veiledningen for å angi et budsjett og gjøre deg ferdig med annonsen.
  • Konfigurer bekreftede anrop etter kampanjeopprettingen:

1. Klikk på Alle kampanjer og så på navnet på kampanjen du vil endre.
    2. Finn «Forhåndsvisning av annonse»-kortet, og klikk på prikkeikonet 3 dot icon.
    3. Klikk på Endre telefonnummeret.

Hvis du annonserer i et land der Google-viderekoblingsnumre ikke støttes (se listen over landene der viderekoblingsnumre kan brukes), er det ikke mulig å spore bekreftede anrop. I slike tilfeller blir anropsberegninger rapportert som anropsklikk, ikke som bekreftede anrop. Finn ut mer om anropsklikk
    4. Skriv inn telefonnummeret ditt.
    5. Klikk på Lagre.

Priser

Bekreftede anrop er gratis for alle Google Ads-kunder som har Smart-kampanjer.

• Mobilannonser: Hvis kunder klikker på telefonnummeret i annonsen din via mobilenheter, blir du belastet for et klikk, uansett om du har slått på bekreftede anrop eller ikke. Det er ingen ekstra kostnader forbundet med anropet.
    • Manuelle anrop: Hvis kunder ringer telefonnummeret via datamaskinannonsene dine, blir anropene rapportert gratis. Hvis du mottar et klikk andre steder på annonsen, blir du fortsatt belastet for et klikk.

Fordeler med bekreftede anrop

Med bekreftede anrop kan du effektivt finne ut hvor ofte kundene ringer bedriften din etter å ha sett annonsen din. Ved at du får mer informasjon om hvordan kunder har interaksjon med annonsen din, kan du få et mer helhetlig bilde av hvor verdifulle Smart-kampanjer kan være for bedriften din.

Eksempel

Jonas eier et bilverksted. Han bruker for tiden 100 USD i måneden på en Smart-kampanje og har mottatt omtrent 50 klikk hver måned. Han er imidlertid usikker på hvor mange brukere som ringer til bedriften hans i stedet for å klikke på annonsen. Jonas konfigurerer bekreftede anrop og ser at han har mottatt 50 anrop via Smart-kampanjen i løpet av den siste måneden.
    Jonas konkluderer da med at han får så mange klikk og anrop via Smart-kampanjen, at det er lønnsomt for bedriften hans å ha denne kampanjen.

Link til beslektet innhold