Forklaring av bekreftede anrop

Lurer du ofte på hvordan kundene dine fikk høre om bedriften din? Med Smart-kampanjer kan du allerede se hvor ofte kunder besøker nettstedet ditt ut fra klikkene på annonsene dine. For enkelte bedrifter kan imidlertid telefonhenvendelser være enda mer verdifulle enn besøk på nettstedet. Med bekreftede anrop kan du se hvor mange telefonhenvendelser bedriften din har mottatt via Smart-kampanjen din.

Slik fungerer bekreftede anrop

Med bekreftede anrop får du bedre innsikt i hvor effektiv annonseringen din er, ved at du ser hvor mange anrop du har fått via Smart-kampanjen din, samt antallet klikk du har mottatt.

Når Smart-kampanjen din kjører på Google, blir et unikt Google-viderekoblingsnummer tilordnet og vist i annonsene dine. Dette telefonnummeret vises i annonsen din i stedet for det faste telefonnummeret for bedriften din, og anrop til dette telefonnummeret viderekobles til det faste telefonnummeret for bedriften. Når du får et anrop via annonsen din, hører du følgende melding: «Google Ads customer call» (dette er et kundeanrop fra en Google-annonse). På denne måten kan du finne ut hvilke kunder som kommer via annonsen.

Google-viderekoblingsnummeret kan vises i annonser på Google Søk på både datamaskiner og mobilenheter. Bekreftede anrop fungerer ikke med annonser som vises på Google Maps, og telefonnummeret til bedriften din endres ikke i Google Maps-annonser.

Vær oppmerksom på at hvor ofte annonsen vises, eller hvor i rekkefølgen annonsen vises på Google, ikke endres når du bruker bekreftede anrop.

Hvor finner jeg dette?

Samtalerapportering er for tiden tilgjengelig i USA.

Priser

Bekreftede anrop er nå gratis for alle Google Ads-kunder som har Smart-kampanjer.

• Mobilannonser: Hvis kunder klikker på telefonnummeret i annonsen din via mobilenheter, blir du belastet for et klikk, uansett om du har slått på bekreftede anrop eller ikke. Det er ingen ekstra kostnader forbundet med anropet.
  • Manuelle anrop: Hvis kunder ringer telefonnummeret via datamaskinannonsene dine, blir anropene rapportert gratis. Hvis du mottar et klikk andre steder på annonsen, blir du fortsatt belastet for et klikk.

Fordeler med bekreftede anrop

Med bekreftede anrop kan du effektivt finne ut hvor ofte kundene ringer bedriften din etter å ha sett annonsen din. Ved at du får mer informasjon om hvordan kunder har interaksjon med annonsen din, kan du få et mer helhetlig bilde av hvor verdifulle Smart-kampanjer kan være for bedriften din.

Eksempel

Jonas eier et bilverksted. Han bruker for tiden 100 USD i måneden på en Smart-kampanje og har mottatt omtrent 50 klikk hver måned. Han er imidlertid usikker på hvor mange brukere som ringer til bedriften hans i stedet for å klikke på annonsen. Jonas konfigurerer bekreftede anrop, og oppdager at han har mottatt 50 anrop via Smart-kampanjen den siste måneden.
Jonas konkluderer da med at han får så mange klikk og anrop via Smart-kampanjen at det er lønnsomt for bedriften hans å ha denne kampanjen.

Link til beslektet innhold