Sådan skal bekræftede opkald forstås

Spørger du ofte kunderne "Hvordan hørte du om os?" Smart-kampagner giver dig mulighed for at se, hvor ofte kunder besøger dit website via et klik på en af dine annoncer. For nogle virksomheders vedkommende kan telefonopkald dog være endnu mere værdifulde end websitebesøg. Bekræftede opkald giver dig mulighed for at se, hvor mange telefonopkald du har fået via din Smart-kampagne.

Google-viderestillingsnumre er obligatoriske for nye Smart-kampagner med et linket telefonnummer i alle de lande, der understøtter Google-viderestillingsnummer. Se en komplet liste over de lande, der understøtter Google-viderestillingsnummer.

Sådan fungerer bekræftede opkald

Der vises metrics for bekræftede opkald på kontrolpanelet for din Smart-kampagne, hvis det telefonnummer, der er føjet til din Smart-kampagne, har fået tildelt et Google-viderestillingsnummer. Bekræftede opkald giver dig større indsigt i, hvor effektiv din annoncering er, da du kan se, hvor mange opkald du har fået via din Smart-kampagne samt antallet af klik.

Når din Smart-kampagne kører på Google, tildeles annoncerne et unikt Google-viderestillingsnummer, som vises i annoncerne. Dette telefonnummer vises i annoncen i stedet for virksomhedens telefonnummer, og opkald til viderestillingsnummeret viderestilles til virksomhedens telefonnummer. Når du modtager et opkald via din annonce, høres følgende besked: "Kundeopkald via Google Ads". Du er dermed ikke i tvivl om, at der er tale om et opkald via din annonce. Med Google-viderestillingsnummer får du også vigtige oplysninger om opkaldene, bl.a. områdenummer og opkaldsvarighed.

Google-viderestillingsnummeret kan både blive vist i annoncer i computer- og mobilversionen af Google Søgning. Bekræftede opkald fungerer ikke med de annoncer, der vises i Google Maps, og telefonnummeret til virksomheden ændres derfor ikke i Google Maps-annoncer.

Bemærk! Bekræftede opkald ændrer ikke, hvor ofte eller hvornår din annonce bliver vist på Google.

Sådan konfigurerer du bekræftede opkald

Du kan tilføje et telefonnummer, når du opretter en ny Smart-kampagne eller ved at redigere Smart-kampagnen, når den er oprettet.

Konfiguration af bekræftede opkald under oprettelse af en kampagne:

1. Klik på Alle kampagner.
  2. Klik på Opret ny kampagne på betjeningspanelet.
  3. Vælg et annonceringsmål.
  4. Hvis du vælger "Få flere opkald", skal du tilføje et telefonnummer, når du opretter kampagnen.
  5. Hvis du vælger "Få flere besøg i din fysiske butik", vælger du selv, om du vil tilføje et telefonnummer, når du opretter kampagnen.
  6. Hvis du vælger "Sælg mere via dit website, eller få flere tilmeldinger", kan du ikke tilføje et telefonnummer, når du opretter kampagnen, men du kan tilføje det senere ved at redigere kampagnen.
  • Følg den trinvise vejledning for at vælge målgruppe og skrive annoncetekst.
  • Når du bliver bedt om at angive et telefonnummer til virksomheden, skal du angive det nummer, som du vil have, kunderne skal ringe til.

Hvis du annoncerer i et land, der ikke understøtter Google-viderestillingsnumre, er funktionen til sporing af bekræftede opkald ikke tilgængelig (se listen over de lande, der understøtter Google-viderestillingsnummer). I dette tilfælde vil opkaldsmetrics blive rapporteret som opkaldsklik og ikke som bekræftede opkald. Få flere oplysninger om opkaldsklik
  • Klik på Næste.
  • Følg vejledningen for at angive dit budget og færdiggøre oprettelsen af din annonce.
  • Konfiguration af bekræftede opkald efter oprettelse af en kampagne:

1. Klik på Alle kampagner, og klik derefter på navnet på den kampagne, du vil redigere.
    2. Find kortet "Forhåndsvisning af annonce", og klik på ikonet med tre prikker (3 dot icon).
    3. Klik på Rediger telefonnummer.

Hvis du annoncerer i et land, der ikke understøtter Google-viderestillingsnumre, er funktionen til sporing af bekræftede opkald ikke tilgængelig (se listen over de lande, der understøtter Google-viderestillingsnummer). I dette tilfælde vil opkaldsmetrics blive rapporteret som opkaldsklik og ikke som bekræftede opkald. Få flere oplysninger om opkaldsklik
    4. Angiv dit telefonnummer.
    5. Klik på Gem.

Pris

Bekræftede opkald er gratis for alle Google Ads-kunder med Smart-kampagner.

• Mobilannoncer: Hvis en kunde klikker på telefonnummeret i din annonce på en mobilenhed, bliver du debiteret for et klik, uanset om du har aktiveret bekræftede opkald eller ej. Der pålægges ikke noget ekstragebyr for opkaldet.
    • Manuelle opkald: Hvis en kunde ringer til din virksomhed manuelt ved at indtaste det telefonnummer, der vises i din annonce på en computer, rapporteres opkaldet som gratis. Hvis vedkommende klikker et andet sted i annoncen, bliver du stadig debiteret for et klik.

Fordele ved bekræftede opkald

Bekræftede opkald kan være en stor hjælp, hvis du gerne vil vide, hvor ofte dine kunder kontakter dig pr. telefon efter at have set din annonce. Du får flere oplysninger om, hvordan kunderne interagerer med din annonce, og dermed et bedre overblik over den værdi, som Smart-kampagner kan sikre din virksomhed.

Eksempel

John har et autoværksted. Han bruger i øjeblikket 1.000 DKK pr. måned på sin Smart-kampagne og har opnået omkring 50 klik hver måned. Han er dog i tvivl om, hvor mange der ringer til hans virksomhed i stedet for at klikke på hans annonce. Han konfigurerer bekræftede opkald og finder ud af, at han har opnået 50 opkald via sin Smart-kampagne i løbet af den seneste måned.
    Ud fra det antal klik og opkald, han opnår via sin Smart-kampagne, fastslår han, at kampagner af denne type er en god investering for hans virksomhed.

Relateret link