Sådan skal bekræftede opkald forstås

Spørger du ofte kunderne om, hvordan de har fundet eller hørt om din virksomhed? Smart-kampagner giver dig mulighed for at se, hvor ofte kunder besøger dit website via et klik på en af dine annoncer. For nogle virksomheders vedkommende kan telefonopkald dog være endnu mere værdifulde end websitebesøg. Bekræftede opkald giver dig mulighed for at se, hvor mange telefonopkald du har opnået via din Smart-kampagne.

Sådan fungerer bekræftede opkald

Bekræftede opkald giver dig større indsigt i din annoncerings effekt, i og med at du kan se, hvor mange opkald du har opnået via din Smart-kampagne, sammen med antallet af klik.

Når annoncerne i din Smart-kampagne bliver vist på Google, tildeles de et unikt Google-viderestillingsnummer, som vises i annoncerne. Dette telefonnummer vises i annoncen i stedet for virksomhedens telefonnummer, og opkald til viderestillingsnummeret viderestilles til virksomhedens telefonnummer. Når du modtager et opkald via din annonce, høres følgende besked: "Kundeopkald via Google Ads." Du er dermed ikke i tvivl om, at der er tale om et opkald via din annonce.

Google-viderestillingsnummeret kan både blive vist i annoncer i computer- og mobilversionen af Google Søgning. Bekræftede opkald fungerer ikke med annoncer, der vises på Google Maps, og din virksomheds telefonnummer ændres derfor ikke i Google Maps-annoncer.

Bemærk! Bekræftede opkald medfører ingen ændring med hensyn til, hvor ofte eller hvornår din annonce bliver vist på Google.

Hvor er denne funktion tilgængelig?

Opkaldsrapportering er i øjeblikket tilgængelig i USA.

Pris

Bekræftede opkald er nu gratis for alle Google Ads-kunder med Smart-kampagner.

• Mobilannoncer: Hvis en kunde klikker på telefonnummeret i din annonce på en mobilenhed, bliver du debiteret for et klik, uanset om du har aktiveret bekræftede opkald eller ej. Der pålægges ikke noget ekstragebyr for opkaldet.
  • Manuelle opkald: Hvis en kunde ringer til din virksomhed manuelt ved at indtaste det telefonnummer, der vises i din annonce på en computer, rapporteres opkaldet som gratis. Hvis vedkommende klikker et andet sted i annoncen, bliver du stadig debiteret for et klik.

Fordele ved bekræftede opkald

Bekræftede opkald kan være en stor hjælp, hvis du gerne vil vide, hvor ofte dine kunder kontakter dig pr. telefon efter at have set din annonce. Du får flere oplysninger om, hvordan kunderne interagerer med din annonce, og dermed et bedre overblik over den værdi, som Smart-kampagner kan sikre din virksomhed.

Eksempel

John har et autoværksted. Han bruger i øjeblikket 1.000 DKK pr. måned på sin Smart-kampagne og har opnået omkring 50 klik hver måned. Han er dog i tvivl om, hvor mange der ringer til hans virksomhed i stedet for at klikke på hans annonce. Han konfigurerer bekræftede opkald og finder ud af, at han har opnået 50 opkald via sin Smart-kampagne i løbet af den seneste måned.
Ud fra det antal klik og opkald, han opnår via sin Smart-kampagne, fastslår han, at kampagner af denne type er en god investering for hans virksomhed.

Relateret link