Tehokkaan mainoksen kirjoittaminen Älykkäitä kampanjoita varten

Google Ads Smart campaigns | Tips for writing great ads

Jos haluat nähdä tekstitykset omalla kielelläsi, laita YouTube-tekstitykset päälle. Klikkaa videosoittimen alareunasta Asetukset-kuvaketta Kuva YouTuben asetuskuvakkeesta ja valitse sitten "Tekstitykset" ja haluamasi kieli.

Mistä tiedät, millainen on hyvä mainos yrityksellesi? Alla näet kolme kysymystä, joita kannattaa miettiä ennen Älykkäiden kampanjoiden luomista.

Tämä artikkeli sisältää esimerkkejä ja vastauksia kuvitteellisesta polkupyöräkaupasta nimeltä Paulan pyöräkauppa. Voit myös ladata ja tulostaa lomakkeen, jonka avulla voit harjoitella mainoksen kirjoittamista yrityksellesi.

Lataa lomake mainoksen kirjoittamista varten

1. Mitä tarjottavaa minulla on?

Listaa tuotteet ja palvelut, joita haluat mainostaa.

Pohdi seuraavia Mahdollisia vastauksia
Mitä yritykseni tarjoaa?

Polkupyörien myyntiä

Polkupyörien vuokrausta

Mitkä ovat tärkeimmät myyntivalttini?

Loppukesän alennukset

Edulliset, tyylikkäät polkupyörät

Laaja valikoima

Mikä erottaa yritykseni kilpailijoista?

Huokeat hinnat

Ystävällinen ja avulias asiakaspalvelu

Polkupyörien vaihto-ohjelma

2. Mitä yritän saavuttaa?

Tunnista tärkeimmät mainontavoitteesi ja mieti, mitä haluat mainoksillasi saavuttaa.

Pohdi seuraavia Mahdollisia vastauksia

Mitä haluaisin asiakkaideni tekevän?

Käyvän verkkosivustolla

Käyvän kivijalkakaupassa

Vuokraavan polkupyörän verkossa

Milloin haluan asiakkaideni toimivan?

Elokuun lopussa (rajoitetun ajan voimassa oleva tarjous tai alennus)

Ympäri vuoden

Mitä mielipiteitä haluan herättää asiakkaissa tarjonnallani?

Edullinen

Perheystävällinen

3. Keitä asiakkaani ovat?

Kuvaile asiakkaitasi ja jaa heidät kategorioihin, jos asiakkaisiisi kuuluu erilaisia ryhmiä, joilla on tiettyjä tavoitteita ja tarpeita.

Pohdi seuraavia Mahdollisia vastauksia
Keitä asiakkaani ovat?

Paikallisia

Perheitä

Suuria ryhmiä

Mitkä ovat asiakkaiden tarpeet tai arvot?

Hauska toiminta

Hyvä hinta-laatusuhde

Mieleenpainuvuus

Millaiset olosuhteet asiakkaillani on?

Haluavat tehdä ostoksia verkossa tai kivijalkakaupassa

Tarvitsevat nopeita varauksia

Tuntevat vain perusteet sopivan pyörän valitsemisesta

Yhdistä kaikki edellä mainitut

Kun olet miettinyt vastaukset tuotteitasi, tavoitteitasi ja asiakkaitasi koskeviin kysymyksiin, voit alkaa luoda tekstimainoksia. Alla on esimerkkejä fiktiivisen polkupyöräkaupan, Paulan pyöräkaupan, otsikoista ja kuvauksista. Paulan otsikot ja kuvaukset ovat Älykkäiden kampanjoiden tekstimainoksia koskevien ohjeiden mukaisia, ja niitä kaikkia voi yhdistellä toisiinsa.

Tekstimainoksen osat Esimerkkejä
Otsikot (3–15 otsikkoa, joissa kussakin on alle 30 merkkiä)
  • 15 % alennusta elokuussa
  • 20 % alennusta myymälässä
  • 20 % alea, kun vuokraat kolme
  • Edulliset, tyylikkäät pyörät
  • Paulan pyörävuokraus
  • Paulan pyöräkauppa
  • Paulan polkupyörät nyt alessa
  • Polkupyörät
  • Osta pyörä Paulalta
  • Säästä käymällä paikan päällä
Kuvaukset (2–4 kuvausta, joissa kussakin on alle 90 merkkiä)
  • Edulliset hinnat ja laaja valikoima. Maksuton, nopea toimitus. Tilaa verkossa jo tänään!
  • Ystävällinen henkilökuntamme auttaa sinua löytämään täydellisen pyörän. Tule käymään!
  • Isot alennukset pyöristä ja vuokrauksista!
  • Tyylikkäitä pyöriä. Tee kokemuksestasi ikimuistoinen. Varaa verkossa muutamassa minuutissa!

Kun olet lisännyt otsikoita ja kuvauksia, Google Ads kokoaa niistä useita eri mainosyhdistelmiä välttäen tarpeetonta toistoa. Jokaiseen mainokseen valitaan kolme otsikkoa ja kaksi kuvausta, jotka näkyvät eri yhdistelminä ja eri järjestyksessä. Google Ads testaa ajan kuluessa lupaavimpia mainosyhdistelmiä ja oppii, mitkä niistä vastaavat eri hakulausekkeita parhaiten.

Alla on joitakin mahdollisia otsikoiden ja kuvausten yhdistelmiä, jotka voivat näkyä Paulan yritystä tai palveluita hakeville asiakkaille.

Mainos • www.example.com

Polkupyörät – Paulan polkupyörät nyt alessa

Edulliset hinnat ja laaja valikoima. Maksuton, nopea toimitus. Tilaa verkossa jo tänään!

Mainos • www.example.com

Paulan pyörävuokraus – 20 % alea, kun vuokraat kolme

Isot alennukset pyöristä ja vuokrauksista!

Mainos • www.example.com

Säästä käymällä paikan päällä – 20 % alennusta myymälässä

Isot alennukset pyöristä ja vuokrauksista!