Översikt över Smart-kampanjer

• Smart-kampanjer hjälper dig att framhäva säljargumenten för ditt företag och väcka kundernas intresse.
  • Du kan skapa en enstaka kampanj för ditt företag eller köra flera stycken samtidigt för att visa upp olika produkter eller tjänster.

Så fungerar annonser

När du registrerar dig för en Smart-kampanj skapar du en annons som beskriver ditt företag. Du beskriver också dina produkter eller tjänster och väljer en budget. Potentiella kunder ser din annons när de söker efter företag som liknar ditt på Google eller Google Maps.

Din smarta annons kan visas när potentiella kunder i ditt inriktade geografiska område söker med fraser som har anknytning till ditt företag på Google eller Google Maps. Annonsen kan också visas för personer utanför ditt närområde som söker med söktermer som är relaterade till ditt företag och din företagsadress.

Så här ser en annons ut
Lyxiga kryssningsresor – boka din semester i dag
www.example.com/kryssningar
Utforska världen från båt. Sänkt pris på utvalda resmål!

Annonsen består av följande delar:

Namn Beskrivning
Rubrik

Rubriken är den blå texten högst upp i annonsen. När kunderna klickar på annonsrubriken leds de till den webbplats som du har angett för ditt företag.

Rubrik 1: Högst 30 tecken (eller 15 tecken på dubbelbyte-språk*)

Rubrik 2: Högst 30 tecken (eller 15 tecken på dubbelbyte-språk*)

Annonstext

Presentera de främsta säljargumenten för ditt företag genom att beskriva dina produkter eller tjänster eller ett specialerbjudande.

Högst 80 tecken (eller 40 tecken på dubbelbyte-språk*)

Webbadress (länk)

Vi visar webbadressen till ditt företag. Du kan använda olika webbadresser för varje annons.

Webbplatslänkar

Automatiska webbplatslänkar är automatiskt genererade länkar som visas nedanför annonstexten. Länkarna leder potentiella kunder till sidor på din webbplats som är relevanta för deras sökningar.

Kartnål Kunder som befinner sig i närheten av ditt företag kan se en kartnål i annonsen. När de klickar på nålen ser de din företagsadress på Google Maps.
Telefonnummer

Om du har angett ett telefonnummer visas det i din mobilsökningsannons, datorsökannons, annons i Googles Display-nätverk och annons på Google Maps. För att numret ska visas kan du behöva bekräfta att du äger det.

Om du använder samtalsrapportering måste du bekräfta att du äger ditt telefonnummer så att vi kan visa Googles unika vidarekopplingsnummer i dina annonser.

Adress

Om du vill visa din företagsadress måste du länka ditt Google Ads-konto till ett Google My Business-konto så att du kan visa adressen som hanteras i det kontot.

* Exempel på dubbelbyte-språk är japanska, kinesiska och koreanska.

Skapa flera kampanjer för ett enda företag

Om du vill annonsera om olika aspekter av ditt företag kan du skapa flera kampanjer och ange olika produkter eller tjänster och olika budgetar för varje. Ett bageri kan till exempel skapa en generell annons för ”bageri” och en annan annons för ”bröllopstårtor”.

Om du har flera kampanjer kan du välja att lägga en större del av budgeten på en viss kampanj eller att fördela budgeten jämnt. Tänk på att din totala budget för Smart-kampanjer är den kombinerade budgeten för alla dina annonser. Om du till exempel har tre kampanjer och anger en daglig budget på 100 kronor för varje annons blir den totala budgeten upp till 300 kronor per dag.

Alternativ annonstext

För att din annons ska få fler klick och hjälpa dig att få fler kunder används informationen som du har angett om ditt företag och innehållet på din webbplats för att skapa och testa alternativa annonser.

Både den ursprungliga annonsen och de nya annonserna visas så att vi kan fastställa vilka som är mest effektiva. Om vissa av annonserna konsekvent fungerar bättre än andra visas de oftare över tid.