Slik fungerer Smart-kampanjer

Google Ads Smart campaigns | What are Smart campaigns?

For å se undertekster på språket ditt må du slå på YouTube-teksting. Velg innstillingsikonet Bilde av ikonet for innstillinger i YouTube nederst i videospilleren, og velg så «Teksting» og ønsket språk.

Hvis du vil finne ut mer om kampanjeoptimalisering, kan du gjennomgå ressursene våre for å oppdage nye muligheter på nettet. I artikkelen Annonsering for små bedrifter forteller Google Ads-eksperter om anbefalte fremgangsmåter i Smart-kampanjer.
  • Med Smart-kampanjer kan du fremheve salgsargumentene til bedriften og tiltrekke deg kunder.
  • Du kan opprette én kampanje for bedriften, eller du kan kjøre flere kampanjer for å vise frem ulike produkter eller tjenester som bedriften din tilbyr, der hvert produkt eller hver tjeneste har hvert sitt sett med søkeordtemaer.

Slik fungerer annonser

Når du registrerer deg for en Smart-kampanje, lager du en annonse som beskriver bedriften din. Du velger også hvilke søkeordtemaer du vil målrette annonsen mot, og angir et budsjett. Annonsen din vises automatisk for potensielle kunder på Google Søk, Google Maps, YouTube, Gmail og Google-partnernettsteder.

Annonsen kan bli vist når potensielle kunder i det geografiske området ditt søker etter ord og fraser som er relatert til bedriften, på Google eller Google Maps. Den kan også bli vist til kunder som befinner seg utenfor nærområdet, men som har søkt med termer knyttet til bedriften og bedriftsbeliggenheten.

Slik vises annonsene

Annonse www.example.com/insurance

Full Forsikring | Beskyttelse på lavbudsjett | Få et pristilbud

Få en rimelig og pålitelig forsikring. 10 % rabatt på alle pristilbud på nettet. Sammenlign forsikringsplaner side om side på noen få sekunder.

Annonsen din består av følgende deler:

Navn Beskrivelse
Overskrift

Overskriften er den blå teksten øverst i annonsen. Når kunder klikker på annonseoverskriften, sendes de til nettstedet du har oppgitt at tilhører bedriften din. Du kan skrive 3–15 overskrifter for annonsen. Overskriftene kan maks bestå av 30 tegn (eller 15 tegn på språk med dobbel tegnbredde*).

Beskrivelse

Presenter bedriftens viktigste salgsargumenter ved å beskrive produktene eller tjenestene du tilbyr, eller ta med et spesialtilbud til kundene. Du kan oppgi 2–4 beskrivelser for annonsen. Beskrivelsene kan maks bestå av 90 tegn (eller 45 tegn på språk med dobbel tegnbredde*).

Destinasjonsadresse (link)

Google viser nettadressen til bedriften eller Google-bedriftsprofilen din.

Bedriftsnavn Bedriftsnavnet i anropsannonser kan maksimalt bestå av 25 tegn. For å hjelpe annonsører med bedriftsnavn som overstiger 25 tegn, forkorter vi bedriftsnavnet til 25 tegn for at anropsannonser skal kunne vises.
Nettstedslinker

Nettstedslinker er linker som genereres av Google AI og vises nedenfor annonseteksten din. Via disse linkene føres potensielle kunder til sider på nettstedet ditt som er relevante for søkene deres. Finn ut mer om nettstedslinker

Knappenål på kartet Kunder som befinner seg i nærheten av bedriften, kan se en knappenål i annonsen. Hvis de klikker på denne knappenålen, viderekobles de til bedriftsbeliggenheten din på Google Maps (krever at Smart-kampanjen er knyttet til en bedriftsprofil).
Telefonnummer

Hvis du angir et telefonnummer, vises dette i mobilsøkannonsen, søkeannonsen på datamaskiner, annonsen på Google Maps og annonsen i Google Displaynettverk. For at telefonnummeret skal vises, må du bekrefte at du eier det.

Hvis du bruker samtalerapportering, må du fortsatt bekrefte at du eier det faktiske telefonnummeret, for at vi skal kunne vise et unikt Google-viderekoblingsnummer i annonsene.

Adresse

Hvis du vil vise bedriftsadressen, må Google Ads-kontoen være knyttet sammen med en bedriftsprofil for at adressen som administreres i den aktuelle kontoen, skal vises.

* Språk med dobbel tegnbredde er språk som bruker tegn med dobbel bredde, blant annet japansk, kinesisk og koreansk.

Opprett flere kampanjer for én bedrift

Hvis du vil markedsføre ulike aspekter ved bedriften, kan du opprette flere Smart-kampanjer og angi ulike søkeordtemaer og budsjetter for hver kampanje. Hvis du eier et bakeri, kan du for eksempel opprette en generell «bakeri»-kampanje og en annen kampanje for «bryllupskaker». Hver kampanje kan ha ulike søkeordtemaer, budsjetter og målretting.

Alternative annonser

For at du skal kunne tiltrekke deg flere kunder og motta flere klikk ved hjelp av annonsen din, blir informasjonen du har oppgitt om bedriften, og innholdet på nettstedet, brukt til å opprette og teste ut alternative annonser. I noen tilfeller kan denne informasjonen brukes til å teste ut ulike kombinasjoner av overskrifter, beskrivelser og landingssider. Den kan også brukes til å legge til nettstedslinker eller erstatte overskriftene med bedriftsnavnet, telefonnummeret eller adressen.

Både den opprinnelige annonsen og de nye annonsene blir kjørt for å finne ut hvilke av dem som er mest effektive. Annonsene som gir de beste resultatene, kjøres oftere over tid.

Registrer deg for Smart-kampanjer