Oversikt over Smart-kampanjer

• Med Smart-kampanjer kan du fremheve salgsargumentene til bedriften din og tiltrekke deg kunder.
  • Du kan opprette én kampanje for bedriften, eller kjøre flere kampanjer for å vise frem ulike produkter eller tjenester.

Slik fungerer annonser

Når du registrerer deg for en Smart-kampanje, lager du en annonse som beskriver bedriften din. Du gir også en beskrivelse av produktet eller tjenesten bedriften tilbyr, og angir et budsjett. Det er denne annonsen potensielle kunder får se når de søker etter bedrifter som din på Google eller Google Maps.

Smarte-annonsen din kan bli vist når potensielle kunder i det geografiske området du målretter mot, søker etter ord og uttrykk knyttet til bedriften din på Google eller Google Maps. Annonsen din kan også bli vist for personer som befinner seg utenfor nærområdet ditt, men som også har tatt med termer knyttet til bedriften din samt bedriftsbeliggenheten din.

Slik ser annonsene ut
Elvecruise i luksusklassen – bestill ferien din i dag
www.example.com/cruise
Utforsk verden langs elver. Tilbud på utvalgte reisemål!

Annonsen din består av følgende deler:

Navn Beskrivelse
Overskrift

Overskriften er den blå teksten øverst i annonsen. Når kunder klikker på annonseoverskriften, sendes de til nettstedet du har oppgitt for bedriften din.

Maks. lengde for overskrift 1 er 30 tegn (eller 15 tegn for språk med dobbel tegnbredde*)

Maks. lengde for overskrift 2 er 30 tegn (eller 15 tegn for språk med dobbel tegnbredde*)

Annonsetekst

Presenter de viktigste salgsargumentene for bedriften din ved å beskrive produktene eller tjenestene du tilbyr, eller ta med et spesialtilbud til kundene.

Maks. lengde er 80 tegn (eller 40 tegn for språk med dobbel tegnbredde*)

Nettstedsadresse (link)

Vi viser nettadressen til bedriftens nettsted. Du kan bruke ulike nettadresser for hver av annonsene dine.

Nettstedslinker

Automatiske nettstedslinker er linker som genereres automatisk og vises nedenfor annonseteksten din. Via disse linkene føres kundene til sider på nettstedet ditt som er relevante for søkene deres.

Knappenål på kartet Det kan hende det vises en knappenål i annonsen din for kunder som befinner seg i nærheten av bedriften din. Hvis kunden klikker på denne knappenålen, får vedkommende se bedriftsbeliggenheten din på Google Maps.
Telefonnummer

Hvis du angir et telefonnummer, vises dette i mobilsøkannonsen din, søkeannonsen din for datamaskiner, annonsen din i Google Displaynettverk og annonsen din på Google Maps. For at telefonnummeret skal kunne vises, må du bekrefte at du eier det.

Hvis du bruker samtalerapportering, må du likevel bekrefte at du eier det faktiske telefonnummeret ditt for at vi skal kunne vise et unikt Google-viderekoblingsnummer i annonsene dine.

Adresse

Hvis du ønsker å vise bedriftsadressen din, må Google Ads-kontoen din være knyttet sammen med en Google Min bedrift-konto for at adressen som administreres i den aktuelle kontoen, skal vises.

* Språk med dobbel tegnbredde er språk som bruker dobbelbreddetegn. Eksempler på slike språk er kinesisk, japansk og koreansk.

Oppretting av flere kampanjer for én bedrift

Hvis du ønsker å annonsere for ulike aspekter ved bedriften din, kan du opprette flere kampanjer for den, og angi ulike produkter eller tjenester og budsjetter for hver kampanje. Hvis du eier et bakeri, kan du for eksempel opprette en generell «bakeri»-annonse og en annen annonse for «bryllupskaker».

Hvis du har flere kampanjer, kan du velge å bruke mer av budsjettet på én kampanje, eller fordele budsjettet jevnt. Vær oppmerksom på at det totale budsjettet for Smart-kampanjer er det samlede budsjettet for alle annonsene dine. Hvis du for eksempel har tre kampanjer for bedriften din og angir et dagsbudsjett på 10 USD for hver annonse, er det totale budsjettet på opptil 30 USD per dag.

Alternativ annonsetekst

For at du skal kunne tiltrekke deg flere kunder og motta flere klikk ved hjelp av annonsen din, blir informasjonen du har oppgitt om bedriften din og innholdet på nettstedet ditt, brukt til å opprette og teste alternative annonser.

Både den opprinnelige annonsen og de nye annonsene blir kjørt for å finne ut hvilke av dem som er mest effektive. Hvis du konsekvent får bedre resultater med enkelte av annonsene, blir disse annonsene kjørt oftere over tid.