Älykkäiden kampanjoiden yleiskatsaus

• Älykkäiden kampanjoiden avulla voit tuoda esiin yrityksesi myyntivaltteja ja saada näin lisää asiakkaita.
  • Voit luoda yrityksellesi yksittäisen kampanjan, tai sinulla voi olla käynnissä useita kampanjoita, jotka esittelevät eri tuotteita tai palveluita.

Näin mainokset toimivat

Kun luot älykkään kampanjan, kirjoitat ensin yritystäsi kuvailevan mainoksen. Lisäksi kuvailet yrityksesi tarjoamia tuotteita tai palveluja ja valitset budjetin. Mainoksesi näkyy automaattisesti potentiaalisille asiakkaille Google Haussa, Googlen hakukumppaneiden sivustoilla, Google Mapsissa ja Google Display ‑verkostossa.

Älykäs mainoksesi voi näkyä, kun maantieteellisellä kohdistusalueellasi olevat potentiaaliset asiakkaat tekevät hakuja yritykseesi liittyvillä lausekkeilla Googlessa tai Google Mapsissa. Mainoksesi voidaan näyttää myös muille kuin lähistöllä oleville käyttäjille, jos he lisäävät hakuunsa yritykseesi liittyviä termejä ja yrityksesi sijainnin.

Miltä mainos näyttää?
Kattava vakuutus | Edullista turvaa | Pyydä maksuton tarjous
Mainoswww.example.com/vakuutus
Edullinen ja luotettava vakuutus. Saat 10 % alennusta verkossa. Vertaa vakuutuksia rinnakkain helposti ja nopeasti.

Mainoksesi koostuu seuraavista osista:

Nimi Kuvaus
Otsikko

Otsikko on mainoksen yläosassa oleva sininen teksti. Kun asiakas klikkaa mainoksen otsikkoa, hänet ohjataan verkkosivustolle, jonka olet määrittänyt yrityksellesi.

Otsikon 1 enimmäispituus: 30 merkkiä (tai 15 merkkiä kaksinkertaista merkkileveyttä* käyttävissä kielissä)

Otsikon 2 enimmäispituus: 30 merkkiä (tai 15 merkkiä kaksinkertaista merkkileveyttä* käyttävissä kielissä)

Otsikon 3 enimmäispituus: 30 merkkiä (tai 15 merkkiä kaksinkertaista merkkileveyttä* käyttävissä kielissä)

Kuvaus

Esittele yrityksesi tärkeimpiä myyntivaltteja kuvailemalla tuotteitasi tai palvelujasi. Voit lisätä kuvaukseen myös erikoistarjouksen.

Kuvauksen 1 enimmäispituus: 90 merkkiä (tai 45 merkkiä kaksinkertaista merkkileveyttä* käyttävissä kielissä)

Kuvauksen 2 enimmäispituus: 90 merkkiä (tai 45 merkkiä kaksinkertaista merkkileveyttä* käyttävissä kielissä)

Verkkosivuston URL-osoite (linkki)

Näytämme yrityksesi verkkosivuston URL-osoitteen. Voit käyttää kussakin mainoksessasi eri URL-osoitetta.

Sivustolinkit

Automaattiset sivustolinkit ovat automaattisesti luotuja linkkejä, jotka näkyvät mainostekstisi alla. Nämä linkit ohjaavat potentiaalisia asiakkaita sellaisille verkkosivustosi sivuille, jotka liittyvät heidän tekemiinsä hakuihin.

Kartan merkki Merkki voi näkyä mainoksessasi, jos asiakas on lähellä yritystäsi. Jos asiakas klikkaa merkkiä, hän siirtyy yrityksen sijaintiin Google Mapsissa (edellytyksenä on, että Älykäs kampanja on linkitetty Google My Business ‑tiliin).
Puhelinnumero

Jos lisäät puhelinnumeron, se näytetään mobiilihakumainoksessasi, pöytätietokoneen hakumainoksessasi, Google Display ‑verkoston mainoksessasi ja Google Maps ‑mainoksessasi. Jotta puhelinnumero voidaan näyttää, saatat joutua vahvistamaan, että omistat kyseisen puhelinnumeron.

Vaikka käyttäisit soittoraportointia, sinun on silti vahvistettava oikean puhelinnumerosi omistajuus, jotta voimme näyttää mainoksissasi käytettävän yksilöllisen Google-soitonsiirtonumeron.

Osoite

Jos haluat näyttää yrityksen osoitteen, Google Ads ‑tilisi on linkitettävä Google My Business ‑tiliin, jotta kyseisellä tilillä hallinnoitava osoite voidaan näyttää.

*Kaksinkertaista merkkileveyttä käyttävien kielten merkkileveys on kaksinkertainen. Tällaisia kieliä ovat esimerkiksi kiina, japani ja korea.

Useiden kampanjoiden luominen yhdelle yritykselle

Jos haluat mainostaa liiketoimintasi eri osa-alueita, voit luoda yrityksellesi useita kampanjoita ja määrittää kullekin kampanjalle eri tuotteen tai palvelun sekä budjetin. Esimerkiksi leipomo saattaa haluta luoda tavallisen leipomoaiheisen mainoksen lisäksi toisen, hääkakkuaiheisen mainoksen.

Jos sinulla on useita kampanjoita, saatat haluta käyttää suuremman osan budjetistasi yhteen kampanjaan tai jakaa budjetin tasaisesti kaikkien kampanjoiden kesken. Muistathan, että älykkäiden kampanjoidesi kokonaisbudjetti on kaikkien mainostesi yhteenlaskettu budjetti. Jos olet esimerkiksi luonut yrityksellesi kolme kampanjaa ja valinnut kunkin mainoksen päiväbudjetiksi 10 €, kokonaisbudjettisi on 30 € päivässä.

Vaihtoehtoiset mainokset

Jotta mainoksesi herättäisi lisää kiinnostusta ja saisi enemmän klikkauksia, yrityksestä antamiasi tietoja ja verkkosivustosi sisältöä käytetään vaihtoehtoisten mainosten luomiseen ja testaamiseen. Joissakin tapauksissa näiden tietojen avulla voidaan testata eri otsikoita tai laskeutumissivuja.

Sekä alkuperäistä mainosta että uusia mainoksia näytetään, jotta voidaan selvittää, mitkä mainoksista toimivat parhaiten. Jos jotkut mainokset toimivat jatkuvasti muita paremmin, näitä mainoksia aletaan ajan mittaan näyttää useammin.