Ställa in konverteringsspårning för butiksförsäljning (datapartner)

Butiksförsäljning (datapartner) är en typ av offline-konverteringsspårning där en extern datapartner matchar den information om offlineförsäljning som du spårar i ett CRM-system med klick på dina Google Ads-annonser. Matchningen sker via en spårningstagg på din webbplats. Därefter importerar datapartnern dina konverteringar till Google Ads så att du kan se vilka sökord, annonser, annonsgrupper och kampanjer som sannolikt har störst effekt på butiksförsäljningen.

Innan du börjar

Konverteringar från butiksförsäljning är bara tillgängliga för stora annonsörer med flera fysiska butiker. Fråga din kontorepresentant om konverteringar från butiksförsäljning är tillgängliga för ditt företag. Kontorepresentanten registrerar dig för konverteringar från butiksförsäljning och hjälper dig med konfigureringen.

För att spåra konverteringar från butiksförsäljning behöver du dessutom göra följande:

Anvisningar

Samarbeta med kontaktpersonen för ditt Google Ads-konto för att ställa in konverteringsspårning för butiksförsäljning (datapartner) i ditt konto. Den ansvariga hjälper dig med följande steg:

1. Upprätta API-åtkomst för datapartnern. Datapartnern måste begära åtkomst till Google Ads-API:et. Du bekräftar begäran i ditt Google Ads-konto.
  2. Skapa en fil i ditt CRM-system baserat på den mall du får från datapartnern och skicka den till partnern. Börja med att skicka en testfil för att se till att allt fungerar. Du skickar sedan regelbundet filer till datapartnern enligt deras instruktioner så att de kan spåra konverteringarna.
  3. Datapartnern skickar en tagg för konverteringsspårning som du lägger till på din webbplats.
  4. Din kontorepresentant ställer in konverteringsåtgärder för butiksförsäljning i ditt Google Ads-konto.