Om butiksförsäljningspartners

Butiksförsäljningspartners är ett antal utvalda företag som kan hjälpa dig att importera data från offlinetransaktioner direkt till Google Ads. I den här artikeln beskriver vi fördelarna med att samarbeta med en butiksförsäljningspartner.

Innehåll

Fördelar

Det finns flera fördelar med att samarbeta med en butiksförsäljningspartner:

• Stöd för uppladdningar: Alla butiksförsäljningspartners är direkt integrerade med Google Ads API, vilket automatiserar uppladdningsprocessen och säkerställer konsekventa och tillförlitliga datauppladdningar.
  • Teknisk support: Alla butiksförsäljningspartners kan felsöka tekniska problem så att du kan fokusera på din kärnverksamhet.
  • Datahygien och formatering: Butiksförsäljningspartners kan hjälpa dig att formatera din data för att se till att uppladdningarna är korrekta och problemfria. Till exempel kan en butiksförsäljningspartner felsöka vanliga fel genom att granska kolumnerna i filen med butiksförsäljningsdata.
  • Förbättrad matchningsfrekvens: Vissa partners har omfattande kunduppgiftsdiagram som kan öka matchningsfrekvensen.

Tillgänglighet till programmet för butiksförsäljningspartners

Den här listan över noggrant utvalda butiksförsäljningspartners är till för att hjälpa dig att nå dina mål. Detta är partners som kan hjälpa dig med datauppladdningar och tekniska frågor så att du kan fokusera på din verksamhet. Butiksförsäljningspartners kan erbjuda många olika tjänster, som datahantering, anpassade integreringar, datahygien, dataformatering och annat.

Lista över partners

• EDM
  • Experian
  • LeadsBridge
  • LiveRamp
  • Napp
  • Urban Science (endast USA – OEM-tillverkare och regionala återförsäljargrupper i fordonsbranschen)

Anvisningar för hur du anlitar en butiksförsäljningspartner

Följ stegen nedan för att anlita en butiksförsäljningspartner. Kontakta din Google Ads-säljare om du behöver ytterligare hjälp.

1. Kontrollera att du är kvalificerad för butiksförsäljning för återförsäljare, restauranger, OEM-tillverkare och regionala återförsäljargrupper i fordonsbranschen.
  2. Ställ in ditt Google Ads-konto för att använda mätning av butiksförsäljning.
  3. Underteckna en uppdragsbeskrivning direkt med en butiksförsäljningspartner för att kunna använda deras tjänster.
  4. Bevilja partnern din OAuth-token så att de kan verifiera till vilka Google Ads-konton de ska ladda upp data och upprätta uppladdningsbehörigheter via kundlänken.

Obs!

• Användaren som genererar en token måste vara administratör för det Google Ads-konto som äger konverteringsåtgärden där uppladdningarna ska skickas in. Partners behöver en åtkomsttoken för att kunna ladda upp konverteringar till ett kund- eller MCC-konto för en viss användare.
  • Med en kundlänk kan du enkelt länka dina Google Ads-konton till kvalificerade tredjepartspartners så att de kan ladda upp data åt dig.

Kontolänkning: Länka butiksförsäljningspartners till ditt Google Ads-konto

Vissa Google-integrerade tredjepartspartners kan använda ett partner-API för att ladda upp innehåll direkt i ditt Google Ads-konto med din förstapartskunddata. Denna typ av tredje parts dataplattformar innefattar plattformar för datainläsningsföretag, CRM-tjänster, kunddataplattformar (CDP) och byråer.

Innan du börjar

Kontrollera att partnern som du vill skicka data till är en av följande Google-integrerade partners:

• EDM
  • LiveRamp
  • Napp
  • Urban Science (endast USA – OEM-tillverkare och regionala återförsäljargrupper i fordonsbranschen)

Mätning av butiksförsäljning är inte tillgänglig för alla annonsörer. Läs mer om mätning av butiksförsäljning.

Det finns två sätt att länka ditt Google Ads-konto så att en partner kan göra uppladdningar åt dig via sitt API-arbetsflöde eller användargränssnittet.

Om det är första gången du skapar en partnerlänk rekommenderar vi att du gör det via API-arbetsflödet på partnerns webbplats, eftersom du då kan länka flera konton samtidigt.

I det här avsnittet beskriver vi hur du länkar till eller tar bort länken från en dataplattform i användargränssnittet.

Efter att du har länkat en Google-integrerad partner till ditt Google Ads-konto kan du skicka din kunddata till ditt konto för mätning av butiksförsäljning.

Anvisningar

En animation som visar hur du skapar en dataintegrering med en mappningspartner i Google Ads.

Länka en butiksförsäljningspartner till ditt Google Ads-konto

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Vi rekommenderar att du kontaktar partnern som du anlitar för uppladdning av butiksförsäljning så att de kan hjälpa dig med länkningen, eftersom vissa partners erbjuder masslänkning och kan svara på frågor. Så här länkar du till en partner via Google Ads-användargränssnittet:

Obs! Användaren som följer de här stegen måste vara administratörsanvändare för det Google Ads-konto som äger konverteringsåtgärden där uppladdningar ska skickas in.

1. Klicka på administratörsikonen Admin Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Länkade konton.
  3. Leta reda på partnerns namn under Andra populära produkter och klicka på Information för att öppna fönstret.
  4. Klicka på Länka. I nästa fönster får du ytterligare information om länken till dataplattformen.
  5. Klicka på Auktorisera och sedan på Skapa dataintegrering.
    • Du är nu länkad till en butiksförsäljningspartner.

Partnern läggs sedan till på listan Länkade konton och produkter. När du klickar på Hantera och länka öppnas en sida där du kan ta bort länken till dataplattformen eller logga in på ditt konto hos dataplattformen för att ställa in kundlistor, konverteringar och annat. Stäng sidan genom att klicka på ikonen Red X icon vid dataplattformens namn högst upp till vänster i ditt konto.

Ta bort länken till en butiksförsäljningspartner från ditt Google Ads-konto

1. Klicka på administratörsikonen Admin Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Länkade konton.
  3. Leta reda på partnerns namn under Länkade konton och produkter och klicka på Information.
  4. Klicka på Ta bort länk i kolumnen Åtgärd.

När du har tagit bort länken mellan ditt Google Ads-konto och en partner kan partnern inte längre ladda upp annonser åt dig.

TILLBAKA TILL STARTSIDAN FÖR BUTIKSFÖRSÄLJNING