Over parallelle tracking

Sinds 30 oktober 2018 is parallelle tracking in de meeste browsers ingeschakeld voor campagnes in het zoeknetwerk en Shopping-campagnes. De komende maanden wordt de dekking verder uitgebreid. Parallelle tracking voor display-campagnes is sinds 1 mei 2019 beschikbaar als functie waarvoor u zich moet aanmelden en wordt per 31 juli 2019 verplicht. Parallelle tracking voor videocampagnes komt later in 2019 beschikbaar. Parallelle tracking is momenteel niet beschikbaar voor hotelcampagnes. U hoeft deze functie dus niet in te schakelen voor een normale werking van uw campagne.

Met parallelle tracking wordt uw bestemmingspagina sneller geladen, waardoor verloren bezoeken kunnen worden beperkt. Dit kan resulteren in meer conversies en verbeterde advertentieprestaties. Met parallelle tracking worden klanten vanuit uw advertentie niet eerst naar de tracking-URL geleid, maar meteen rechtstreeks naar uw uiteindelijke URL. De klikmeting vindt hierbij op de achtergrond plaats.

Belangrijk

Neem contact op met de provider van uw klikmeting om na te gaan of dat systeem parallelle tracking ondersteunt. De compatibiliteit kan variëren op basis van de specifieke functies die u heeft ingeschakeld. Als er sprake is van incompatibiliteit, werkt de klikmeting of uw bestemmingspagina mogelijk niet meer wanneer u deze instelling inschakelt. Bent u een provider van oplossingen voor klikmeting? Raadpleeg dan onze partnergids voor meer informatie.

Hoe het werkt

Met parallelle tracking worden klanten rechtstreeks naar uw bestemmingspagina geleid, terwijl de klikmeting op de achtergrond plaatsvindt.

Parallelle tracking werkt als volgt:

1. De klant klikt op uw advertentie.
  2. De klant ziet uw bestemmingspagina.

Tegelijkertijd gebeurt op de achtergrond het volgende:

1. De kliktracker van Google Ads wordt geladen.
  2. De tracking-URL wordt geladen.
  3. Als u meer dan één kliktracker gebruikt, worden er mogelijk extra omleidingen geladen.

Zonder parallelle tracking worden klanten, nadat ze op uw advertentie hebben geklikt, een of meerdere keren omgeleid voordat ze uw bestemmingspagina bereiken. Daardoor duurt het langer voordat uw bestemmingspagina wordt weergegeven.

Zonder parallelle tracking werkt tracking als volgt:

1. De klant klikt op uw advertentie.
  2. De kliktracker van Google Ads wordt geladen.
  3. De tracking-URL wordt geladen.
  4. Een eventuele aanvullende tracking-URL wordt geladen.
  5. De klant ziet uw bestemmingspagina.