Facturering beheren na annulering van uw Google Ads-account

In dit artikel wordt uitgelegd wat er met eventueel resterend tegoed of saldo gebeurt nadat u uw Google Ads-account heeft geannuleerd. U vindt hier ook meer informatie over uw account annuleren of toegang krijgen tot uw geannuleerde account.

Hoe u uw terugbetaling krijgt

Als er nog geld in uw account aanwezig is, betalen we dat aan u terug nadat uw account is geannuleerd. Geld voor promotieaanbiedingen wordt niet terugbetaald.

Als u betaalt met een creditcard of via automatische incasso

We boeken de terugbetaling over naar de creditcard of bankrekening die u oorspronkelijk voor betalingen heeft gebruikt. Het kan maximaal 4 weken duren voordat de creditcardmaatschappij of de bank de terugbetaling heeft verwerkt.

Als u betaalt via overboeking

We hebben de gegevens van uw bankrekening nodig om de terugbetaling te verwerken. Volg de instructies in uw account om de benodigde gegevens aan ons door te geven. We verwerken uw terugbetaling binnen 4 weken na ontvangst van uw gegevens.

Uw accountsaldo controleren na annulering

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Ook nadat u uw account heeft geannuleerd, kunt u inloggen bij Google Ads en controleren of u nog onbetaalde advertentiekosten heeft:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Facturering Icoon Facturering.
  2. Klik op Factureringsactiviteit.
  3. U ziet nu het volgende:
    • Als u automatische betalingen gebruikte voor uw account, zijn de onbetaalde advertentiekosten het bedrag onder Uw saldo.
    • Als voor het account maandelijkse facturering was ingesteld, worden de onbetaalde advertentiekosten weergegeven als het bedrag onder Openstaand bedrag.
    • Als voor het account handmatige betalingen werden gedaan, zijn er geen onbetaalde saldi. Eventueel in het account overgebleven geld van een vooruitbetaald bedrag wordt terugbetaald via de creditcard of bankrekening die eerder voor het account werd gebruikt. Als u betaalde via overboeking, moet u uw bankrekeninggegevens opgeven om de terugbetaling te verwerken.
  4. Als u wilt weten of u in uw account extra kosten heeft gegenereerd nadat uw advertenties zijn stopgezet, klikt u op Transacties in het menu aan de linkerkant en zoekt u naar regelitems van het type Campagneactiviteit na de datum waarop de weergave van uw advertenties is gestopt.

Openstaande kosten betalen na annulering

Als u nog openstaande kosten heeft, brengen we deze binnen de volgende 31 dagen automatisch in rekening via uw primaire betaalmethode. De laatste automatische factuur bevat de kosten voor klikken die vóór het annuleren van uw account zijn gegenereerd, maar die op dat moment nog niet waren gefactureerd.