Visa konverteringar från butiksbesök

Om ditt konto är kvalificerat för konverteringar från butiksbesök och du vill mäta hur interaktioner med Google Ads påverkar besöken på ditt företags fysiska platser kan du ställa in rapporterna för att visa konverteringar från butiksbesök.

I den här artikeln hjälper vi dig att tolka data om butiksbesök i dina rapporter. Läs om konverteringar från butiksbesök.

Grunderna i rapportering om besök i butik

En animerad GIF som visar hur du lägger till fördefinierade anpassade kolumner för butiksbesök.

Konverteringar från butiksbesök kan visas i olika kolumner i Google Ads-rapporterna. För att se konverteringarna är det viktigt att du ställer in rätt kolumner för butiksbesök i rapporterna (eftersom kolumnerna inte ingår som standard). Du kan lägga till följande kolumner för butiksbesök:

• Besök i butik
  • Kostnad/butiksbesök
  • Besöksfrekvens i butik (butiksbesök/interaktioner)
  • Värde på butiksbesök
  • Värde på butiksbesök/kostnad
  • Värde på butiksbesök/interaktioner
  • Värde på butiksbesök/butiksbesök
  • Visningsbaserade besök i butik
Obs!
  • Vissa av kolumnerna för butiksbesök kan inte användas i YouTube- eller videokampanjer.
  • Dessa kolumner är endast tillgängliga i kampanj-, annonsgrupps- och sökordsrapporter.

För att ta med konverteringar från butiksbesök i kolumnen Konverteringar ska du ställa in ditt mål för butiksbesök som standardmål på kontonivå.

Skillnader mellan kolumnerna Konverteringar och Alla konverteringar

Som standard rapporteras butiksbesök i kolumnen Alla konverteringar. Där kan du se alla konverteringar i dina Google Ads-kampanjer (inklusive konverteringar som du inte specifikt lägger bud på). I kolumnen Konverteringar kan du anpassa vilka uppgifter som ska visas i rapporterna och styra hur du lägger bud på konverteringar.
Obs! Om du tar med butiksbesök i kolumnen Konverteringar tas de också med i dina Smart Bidding-strategier för sök- och Shopping-kampanjer.

Skillnader mellan butiksbesök och visningsbaserade besök i butik

Beroende på vilket nätverk du använder och vilka typer av kampanjer du kör kan du se två typer av butiksbesök i ditt Google Ads-konto: klickbaserade och visningsbaserade. Klickbaserade butiksbesök registreras i kolumnen Besök i butik medan visningsbaserade butiksbesök (butiksbesök som genereras av synliga exponeringar) registreras i kolumnen Visningsbaserade besök i butik. Om ditt konto rapporterar visningsbaserade butiksbesök tas de inte med i kolumnen Alla konverteringar som standard. I stället visas visningsbaserade butiksbesök i kolumnen Visningsbaserade konverteringar.
Obs! Butiksbesök som tillskrivs synliga exponeringar är bara tillgängliga för kampanjer som visar annonser på YouTube, i Googles Display-nätverk och på Google Maps. De innefattar videokampanjer, displaykampanjer och Smart Shopping-kampanjer.

Avancerade anvisningar

Du kan anpassa dina rapporter om butiksbesök i Google Ads genom att till exempel segmentera konverteringsdata eller lägga till Alla konverteringar och Visningsbaserade konverteringar för att se butiksbesök tillsammans med andra konverteringsåtgärder.

Visa butiksbesök i Alla konverteringar

Om du vill visa butiksbesök tillsammans med andra konverteringsåtgärder använder du kolumnerna Alla konverteringar och Visningsbaserade konverteringar.

Obs! Kolumnen Alla konv. innehåller alla konverteringar, inklusive konverteringsmål som inte är standardinställningar på kontot och sekundära konverteringsåtgärder.

Konverteringar från butiksbesök läggs till i kolumnen Alla konverteringar i rapporterna för dina kampanjer, annonsgrupper, sökord och produktgrupper (för Shopping-annonser). Så här lägger du till kolumnen Alla konverteringar i dina rapporter:

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Beroende på vilken data du vill visa i rapporten väljer du följande:
    • Klicka på rullgardinsmeny Kampanjer för att välja Kampanjer, Annonsgrupper eller Annonser.
      • För produktgrupper klickar du på Annonsgrupper och väljer sedan Produktgrupper.
    • Klicka på rullgardinsmenyn Tillgångar i avsnittsmenyn och klicka på Tillgångar.
    • Klicka på rullgardinsmenyn Målgrupper, sökord och innehåll i avsnittsmenyn och sedan på Sökord.
  3. Klicka på ikonen Kolumner En bild på kolumnikonen i Google Ads ovanför statistiktabellen.
  4. Välj Ändra kolumner i rullgardinsmenyn.
  5. Klicka på avsnittet Konverteringar och markera rutan vid Alla konv.
  6. Klicka på Använd. Kolumnen Alla konverteringar visas nu i dina rapporter.

Om du har YouTube-kampanjer eller kampanjer i Display-nätverket läggs konverteringar från butiksbesök till i kolumnen Visningsbaserade konverteringar i dina kampanj- och annonsgruppsrapporter. Så här lägger du till kolumnen Visningsbaserade konverteringar i dina rapporter:

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer och välj Kampanjer eller Annonsgrupper beroende på vilken data du vill se i rapporten.
  3. Klicka på kolumnikonen En bild på kolumnikonen i Google Ads ovanför statistiktabellen.
  4. Välj Ändra kolumner i rullgardinsmenyn.
  5. Klicka på avsnittet Konverteringar och markera rutan vid Visningsbaserade konv.
  6. Klicka på Använd. Kolumnen Visningsbaserade konv. visas nu i rapporterna.

Segmentera konverteringsdata för att kunna visa butiksbesök

Om du vill visa butiksbesök på kampanj-, annonsgrupps- och sökordsnivå kan du också segmentera kolumnerna Alla konverteringar och Visningsbaserade konverteringar efter konverteringskällan. Konverteringskällan visar var dina kunder slutförde de konverteringar du mäter. Glöm inte att du måste lägga till kolumnen Alla konverteringar i dina rapporter innan du börjar.

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Beroende på vilken data du vill visa i rapporten:
    • Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer och välj Kampanjer eller Annonsgrupper.
    • Klicka på rullgardinsmenyn Målgrupper, sökord och innehåll i avsnittsmenyn och sedan på Sökord.
  3. Beroende på vilken data du vill visa i rapporten klickar du på Kampanjer, Annonsgrupper eller Sökord på sidmenyn till vänster.
  4. Klicka på segmentikonen Segmentera och välj bland följande alternativ:
    • Välj Konverteringar > Konverteringskälla. Konverteringarna segmenteras efter källa och konverteringar från butiksbesök visas i segmentet Besök i butik.
    • Välj Konverteringar > Konverteringsåtgärd. Rader med data för varje konverteringsåtgärd visas. Leta reda på de konverteringsåtgärder du använder för att spåra konverteringar från butiksbesök.

Skapa en rapport för besök i butik.

Så här skapar du en rapport över dina konverteringar från butiksbesök.

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Insikter och rapporter i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Rapportredigerare.
  4. Välj Besök i butik.

Läs mer om hur du skapar anpassade rapporter i rapportredigeraren

Tips för att tolka rapporterna om butiksbesök

Eftersom vi rapporterar butiksbesök med hjälp av modellering finns det ett antal mindre skillnader när det gäller hur butiksbesök och onlinekonverteringar registreras.

• Vår modell körs ofta och uppdateras löpande för att rapporteringen av butiksbesök ska bli så korrekt som möjligt. Detta innebär att värden för butiksbesök från de senaste dagarna kan komma att ändras i takt med att modellen samlar in uppdaterad information.
  • Besök tillskrivs annonsklick eller annonsexponeringar. Det betyder att antalet besök rapporteras efter annonsklick eller exponeringsdatum, inte besöksdatum.
  • Vi rekommenderar alltid att du tittar på data om besök i butik efter konverteringsperioden, eftersom de senaste uppgifterna inom konverteringsperioden fortfarande kan ändras allteftersom fler konverteringar fortsätter att registreras.
  • Det finns en standardfördröjningstid för butiksbesök, vilket innebär att du kan se noll konverteringar för de senaste fem dagarna. Butiksbesök rapporteras baserat på interaktionsdagen, men det kan ta lite tid innan de faktiska besöken sker och innan modellen rapporterar besöken korrekt.
  • Butiksbesök i Google Analytics beräknas på ett annat sätt än i Google Ads. I Google Analytics mäts de utifrån webbplatstrafik och i Google Ads utifrån antalet annonsinteraktioner. Läs mer om butiksbesök i Google Analytics
  • Om du har ett Google Ads-förvaltarkonto kan du alltid se antalet butiksbesök på förvaltar- eller kundkontonivå. Om du har ställt in konverteringsspårning på förvaltarkontonivå tas eventuella dubbletter bort i underordnade konton.
  • Om du ställer in konverteringsspårning på förvaltarkontonivå ska antalet butiksbesök på förvaltarkontonivå alltid vara lika med det totala antalet butiksbesök i alla kundkonton som spårar konverteringar från butiksbesök i förvaltarkontot.

Tolka förändringar i rapporterna om butiksbesök

Om antalet butiksbesök i ditt konto ändras drastiskt eller slutar rapporteras helt under en längre tid finns det två möjliga orsaker.

• Ändringar i kundernas beteende: Kundbeteendet kan förändras under årets lopp. Sådant som säsongsvariation och aktuella händelser kan påverka trafiken till din butik.
  • Ändringar i kontoinställningarna: Ändringar i ditt Företagsprofil-konto, adresstillgångar, affiliate-adresstillgångar, konverteringsinställningar (till exempel konverteringsperiod eller konverteringsstatus), platsinriktning och annat kan direkt påverka konverteringar från butiksbesök. Om du märker att antalet butiksbesök varierar bör du kontrollera att kontoinställningarna för butiksbesök är korrekta och inte har ändrats.

Använd det här felsökningsverktyget om du har fler frågor.

Använda sidan Diagnostik för butiksbesök

Om du har frågor om rapportering av konverteringar från butiksbesök i ditt konto kan du använda sidan Diagnostik för att se den övergripande statusen på rapportering om besök i butik. På den här sidan kan du se detaljerad information om specifika problem i ditt konto som kan påverka rapporter om butiksbesök. På sidan Diagnostik ser du också om ditt konto för närvarande är optimerat för budgivning för konverteringar från butiksbesök.

Så kommer du åt sidan Diagnostik

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Mål Goals Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Du kan se besök i butik genom att scrolla på sidan Översikt under Konverteringar.
  3. Klicka på namnet på den aktiva konverteringsåtgärden för butiksbesök för att öppna sidan Butiksbesök. Klicka sedan på Diagnostik.
Obs! Du måste använda konverteringsåtgärden för butiksbesök i ditt konto för att komma åt sidan Diagnostik. Om du inte använder butiksbesök i ditt konto kan du läsa mer om konverteringar från butiksbesök och kvalificering.

Hitta information på sidan Diagnostik

Sidan Diagnostik för konverteringsåtgärden för butiksbesök innehåller följande information om statusen på rapportering om besök i butik:
  • Aktuell status: Anger statusen på rapportering om besök i butik.
  • Platser: Anger om kontot har länkade platser (affiliate-adresstillgångar eller adresstillgångar).
  • Kampanjer som kör adresstillgångar: Anger hur många av kampanjerna i kontot som visar adresstillgångar. Data om besök i butik rapporteras endast för kampanjer som aktivt visar adresstillgångar.
  • Platsverifiering: Anger procentandelen av platserna i kontot som har verifierats i Företagsprofil-kontot. Platser måste verifieras för att kunna rapportera butiksbesök. Om du aktiverar adresstillgångar eller affiliate-adresstillgångar genom att länka till Google-kedjor har platserna redan verifierats.
  • Datagränser: Anger om kontot har tillräckligt med data för att uppfylla integritetsgränserna och rapportera konverteringar från butiksbesök.
  • Aktivering av konverteringsspårning: Anger att konverteringsspårning för kontot har ställts in på förvaltarkontonivå. Visas bara om konverteringsspårning har ställts in på förvaltarkontonivå.
  • Konverteringsvärde: Anger om kontot har lagt till ett anpassat konverteringsvärde för butiksbesök (till exempel för användning med Smart Bidding).