Toimipistekäynti-konversioiden näkyminen

Jos tilisi täyttää toimipistekäynti‑konversioiden ehdot ja haluat selvittää, miten Google Ads ‑interaktiot vaikuttavat käynteihin fyysisissä toimipisteissäsi, voit tuoda toimipistekäynti‑konversiot näkyviin raporteissasi.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten raporteissa olevaa toimipistekäyntidataa tulkitaan. Lue lisää toimipistekäynti-konversioista

Toimipistekäyntiraportoinnin perusteet

Animoitu GIF-kuva, jossa havainnollistetaan, miten voit lisätä toimipisteessä käynteihin liittyviä ennalta määritettyjä omia sarakkeita

Käynti kaupassa ‑konversiot voivat näkyä Google Ads ‑raporteissasi eri sarakkeissa. Muistathan lisätä raportteihin sarakkeet toimipistekäynti-konversioita varten, jotta konversiot näkyvät (sarakkeita ei ole raporteissa oletuksena). Voit lisätä toimipistekäynti-korversioita varten nämä sarakkeet:

• Käynnit kaupassa
  • Hinta/toimipistekäynti
  • Käynti kaupassa ‑prosentti (käynnit kaupassa / aktivoitumiset)
  • Toimipistekäynnin arvo
  • Toimipistekäynnin arvo / hinta
  • Toimipistekäynnin arvo / interaktiot
  • Toimipistekäynnin arvo / toimipistekäynnit
  • Käynnit kaupassa (view-through)
Hyvä huomioida
  • Osa toimipistekäynti-konversiosarakkeista ei ole yhteensopivia YouTube- ja Videokampanjoiden kanssa.
  • Nämä sarakkeet ovat käytettävissä vain kampanja-, mainosryhmä- ja avainsanaraporteissa.

Jos haluat konversiosarakkeeseen toimipistekäynti‐konversiot, valitse toimipistekäynnit tilin oletustavoitteeksi.

Konversiot- ja Kaikki konversiot ‑sarakkeiden erot

Toimipistekäynnit näkyvät oletuksena Kaikki konversiot ‑sarakkeessa, joka sisältää kaikki Google Ads ‑kampanjoidesi tuottamat konversiot (myös ne, joista et tee hintatarjouksia). Konversiot-sarakkeen avulla voit puolestaan muokata raporteissasi näkyvää dataa ja vaikuttaa konversioista tehtäviin hintatarjouksiin.
Huom. Kun sisällytät kaupassakäynnit Konversiot-sarakkeeseen, ne sisällytetään myös Haku- ja Shopping-kampanjoissasi käytettäviin Smart Bidding ‑strategioihin.

Toimipistekäynti- ja Toimipistekäynti (view-through) ‑konversioiden erot

Verkostosta ja käyttämistäsi kampanjatyypeistä riippuen voit nähdä Google Ads ‑tililläsi kahdenlaisia käyntejä kaupassa: klikkaukseen perustuvia ja katseluun perustuvia. Klikkaukseen perustuvat käynnit näkyvät "Toimipistekäynnit"‑sarakkeessa ja katseluun (näkyvään impressioon) perustuvat "Toimipistekäynnit (view-through)" ‑sarakkeessa. Jos tililläsi on katseluun perustuvia toimipistekäyntejä, ne eivät näy oletuksena "Kaikki konversiot" ‑sarakkeessa. Ne näkyvät sen sijaan View-through-konversiot-sarakkeessa.
Huom. Näkyneistä impressioista tulleet toimipistekäynnit ovat saatavilla vain kampanjoissa, joiden mainokset näkyvät YouTubessa, Google Display ‑verkostossa tai Google Mapsissa. Tällaisia kampanjoita ovat Video- ja Display-kampanjat sekä Älykkäät Shopping-kampanjat.

Lisäohjeita

Voit muokata toimipistekäyntiraportteja Google Adsissa esimerkiksi ryhmittelemällä konversiodataa tai lisäämällä raportteihin "Kaikki konversiot"- ja "View-through-konversiot"-sarakkeet, jolloin toimipistekäynnit näkyvät samassa paikassa kuin muut konversiotapahtumat.

Toimipistekäynti‑konversioiden sisällyttäminen "Kaikki konversiot" ‑sarakkeeseen

Jos haluat nähdä toimipistekäynti-konversiot yhdessä muiden konversiotapahtumien kanssa, käytä "Kaikki konversiot"- ja "View-through-konversiot"‑sarakkeita.

Huom. "Kaikki konv." ‑sarake sisältää nimensä mukaisesti kaikki konversiot, myös muut kuin tilin oletuskonversiotavoitteet sekä toissijaiset konversiotapahtumat.

Toimipistekäynti-konversiot lisätään kampanja-, mainosryhmä- ja avainsanaraporttien sekä Shopping-mainosten tuoteryhmäraporttien "Kaikki konversiot" ‑sarakkeeseen. Voit lisätä "Kaikki konversiot" ‑sarakkeen raportteihisi seuraavasti:

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Valitse jokin seuraavista vaihtoehdoista sen mukaan, mitä dataa haluat nähdä raportissasi:
    • Klikkaa avattavasta Kampanjat-valikosta Kampanjat, Mainosryhmät tai Mainokset.
      • Jos haluat nähdä tuoteryhmädataa, klikkaa Mainosryhmät ja valitse Tuoteryhmät.
    • Klikkaa osiovalikosta avattavaa Elementit-valikkoa ja valitse Elementit.
    • Klikkaa osiovalikosta avattavaa Yleisöt, avainsanat ja sisältö ‑valikkoa ja valitse Hakuavainsanat.
  3. Klikkaa tilastotaulukon yläpuolelta Sarakkeet-kuvaketta Kuva Google Ads ‐sarakekuvakkeesta.
  4. Valitse avattavasta valikosta Muokkaa sarakkeita.
  5. Klikkaa Konversiot-osiota ja valitse ruutu "Kaikki konv." ‑kohdan vierestä.
  6. Klikkaa Käytä. "Kaikki konversiot" ‑sarake näkyy nyt raporteissasi.

Jos sinulla on YouTube- tai Display-kampanjoita, toimipistekäynti-konversiot lisätään myös kampanja- ja mainosryhmäraporttiesi "View-through-konversiot"‑sarakkeeseen. Voit lisätä "View-through-konversiot"‑sarakkeen raportteihisi seuraavasti:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa avattavaa Kampanjat-valikkoa ja valitse joko Kampanjat tai Mainosryhmät sen mukaan, mitä dataa haluat nähdä raportissasi.
  3. Klikkaa tilastotaulukon yläpuolella olevaa sarakekuvaketta Kuva Google Ads ‐sarakekuvakkeesta.
  4. Valitse avattavasta valikosta Muokkaa sarakkeita.
  5. Klikkaa Konversiot-osiota ja valitse ruutu "View-through-konv."‑kohdan vierestä.
  6. Klikkaa Käytä. "View-through-konv."‑sarake näkyy nyt raporteissasi.

Toimipistekäynti‑konversiot näkyviin datan ryhmittelyn avulla

Voit nähdä toimipistekäynnit kampanja-, mainosryhmä- ja avainsanatasolla myös ryhmittelemällä "Kaikki konversiot"- ja "View-through-konversiot"‑sarakkeet konversiolähteen mukaan. Konversiolähde kertoo, missä mittaamasi konversiot ovat tapahtuneet. Varmista ennen aloittamista, että olet jo lisännyt "Kaikki konversiot" ‑sarakkeen raportteihisi.

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Valitse jokin seuraavista vaihtoehdoista sen mukaan, mitä dataa haluat nähdä raportissasi:
    • Klikkaa avattavasta Kampanjat-valikosta Kampanjat tai Mainosryhmät.
    • Klikkaa osiovalikosta avattavaa Yleisöt, avainsanat ja sisältö ‑valikkoa ja valitse Hakuavainsanat.
  3. Klikkaa vasemmalla olevasta sivuvalikosta Kampanjat, Mainosryhmät tai Avainsanat sen mukaan, mitä dataa haluat nähdä raportissasi.
  4. Klikkaa ryhmittelykuvaketta Segmentti ja tee jompikumpi seuraavista:
    • Valitse Konversiot > Konversiolähde. Konversiot ryhmitellään lähteen mukaan, ja toimipistekäynti‑konversiot näkyvät Toimipistekäynti‑segmentissä.
    • Valitse Konversiot > Konversiotapahtuma. Näkyviin tulee rivejä, joiden data on ryhmitelty konversiotapahtuman mukaan. Etsi konversiotapahtumat, joiden avulla seuraat toimipistekäynti‑konversioita.

Raportin luominen toimipistekäynti-konversioille

Näin luot toimipistekäynti-konversioita koskevan raportin:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Vinkit ja raportit ‑valikkoa.
  3. Valitse Raporttityökalu.
  4. Valitse Toimipistekäynti.

Lue lisää omien raporttien luomisesta Raporttityökalulla.

Vinkkejä raporttien tulkitsemiseen

Koska toimipistekäynnit raportoidaan mallinnuksen avulla, ne poikkeavat jonkin verran online-konversioista.

• Malli ajetaan läpi usein ja se päivittyy jatkuvasti, jotta raporteista tulisi tarkkoja. Tämä tarkoittaa, että toimipistekäyntien arvot edellisiltä päiviltä muuttuvat mallin päivittyessä.
  • Käynnit kirjataan tulleiksi mainosten klikkauksista tai impressioista. Käynti kirjataan siis mainoksen klikkaus- tai impressiopäivälle toimipistekäyntipäivän sijaan.
  • Käyntidataa kannattaa katsoa vasta konversioikkunan sulkeutumisen jälkeen, koska ikkunan viimeisin data voi vielä muuttua uusien konversioiden kirjaamisen myötä.
  • Käyntiraportoinnissa on vakioviive, jonka vuoksi viiden viime päivän ajalta ei välttämättä näy yhtään konversiota. Toimipistekäynti kirjataan sille päivälle, jona käyttäjä on reagoinut mainokseen, kun taas varsinainen toimipistekäynti tapahtuu myöhemmin ja mallilla menee jonkin aikaa raportoida käynnit tarkasti.
  • Toimipistekäynnit lasketaan eri tavalla Google Analyticsissa kuin Google Adsissa. Google Analyticsin mittaus perustuu verkkosivuston liikenteeseen ja Google Adsin mittaus mainosinteraktioihin. Lue lisää toimipistekäynneistä ja Google Analyticsista.
  • Jos sinulla on Google Adsin hallinnoijan tili, toimipistekäynnit voi nähdä aina hallinnoijan tilin tai asiakastilin tasolla. Huomaa kuitenkin, että jos konversioseuranta on otettu käyttöön hallinnoijan tilillä, päällekkäiset toimipistekäynti-konversiot poistetaan alatason tileiltä.
  • Jos konversioseuranta on otettu käyttöön hallinnoijan tilin tasolla, tilillä näkyvän toimipistekäyntimäärän tulisi olla sama kuin käyntien yhteenlaskettu määrä kaikilla asiakastileillä, joilla seurataan kyseisiä konversioita hallinnoijan tilin alaisuudessa.

Muutokset toimipistekäyntiraportoinnissa

Jos tililläsi näkyy huomattava muutos toimipistekäyntien määrässä tai raportointi loppuu kokonaan pitkäksi aikaa, tämä voi johtua kahdesta syystä:

• Muutokset asiakaskäyttäytymisessä: Asiakaskäyttäytyminen voi vaihdella eri vuodenaikoina. Esimerkiksi kausivaihtelu ja ajankohtaiset tapahtumat voivat vaikuttaa toimipisteen kävijämäärään.
  • Muutokset tilin asetuksissa: Muutokset esimerkiksi Yritysprofiilissa, sijaintielementeissä, yhteistyökumppanien sijainnit näyttävissä elementeissä, konversioasetuksissa (kuten konversioikkunassa tai konversion tilassa) ja aluekohdistuksessa voivat vaikuttaa suoraan toimipistekäynti‑konversioihin. Jos toimipistekäyntimäärien vaihtelu mietityttää, varmista, että näitä konversioita koskevat tiliasetukset ovat oikein eikä niitä ole muutettu.

Jos sinulla on kysyttävää, käytä tätä vianetsintäominaisuutta.

Diagnostiikka-sivun käyttäminen toimipistemyynti-konversioiden kanssa

Jos sinulla on kysyttävää tilisi toimipistekäyntiraportoinnista, tarkista Diagnostiikka-sivulta toimipistekäyntiraportoinnin kokonaistila. Jos tililläsi on ongelmia, jotka voivat vaikuttaa toimipistekäyntiraportointiin, kyseisellä sivulla on niistä on yksityiskohtaista tietoa. Lisäksi näet Diagnostiikka-sivulta, onko tilisi optimoitu toimipistekäynti‑konversioiden hintatarjouksille.

Näin pääset Diagnostiikka-sivulle

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Tavoitteet-kuvaketta Goals Icon.
  2. Etsi toimipistekäynnit vierittämällä Konversiot-kohdasta löytyvää Yhteenveto-sivua.
  3. Avaa Toimipistekäynnit‑sivu klikkaamalla aktiivisen toimipistekäynti-konversiotapahtuman nimeä ja valitse sitten Diagnostiikka.
Huom. Päästäksesi Diagnostiikka-sivulle tililläsi on oltava toimipistekäynti-konversiot käytössä. Jos tilillä ei näy vielä toimipistekäyntejä, lue lisää toimipistekäynti-konversioista ja niiden käyttövaatimuksista.

Mitä Diagnostiikka-sivu kertoo

Toimipistekäyntitapahtumien Diagnostiikka-sivulla on seuraavat tiedot, joiden avulla raportointitila on helpommin ymmärrettävissä:
  • Nykyinen tila: Tämä kertoo toimipistekäyntiraportoinnin tilan.
  • Sijainnit: Tämä kertoo, onko tiliin linkitetty sijainteja (yhteistyökumppanien sijainnit näyttäviä elementtejä tai sijaintielementtejä).
  • Kampanjat, joissa käytetään sijaintielementtejä: Tämä kertoo, kuinka monessa tilin kampanjassa käytetään sijaintielementtejä. Toimipistekäynnit raportoidaan vain kampanjoissa, joissa on aktiivisia sijaintielementtejä
  • Toimipisteen todentaminen: Tämä kertoo niiden toimipisteiden prosenttiosuuden, jotka on todennettu Yritysprofiilissa. Toimipistekäyntiraportointi edellyttää toimipisteiden todentamista. Jos sijaintielementit tai yhteistyökumppanien sijainnit näyttävät elementit on otettu käyttöön linkittämällä ne Google Adsissa näkyviin ketjujen toimipisteisiin, kyseiset toimipisteet on jo todennettu.
  • Datakynnykset: Tämä kertoo, onko tilillä tarpeeksi dataa, jotta yksityisyyskynnykset ylittyvät ja toimipistekäynti‑konversiot voidaan raportoida.
  • Konversioseurannan käyttöönotto: Tämä kertoo, että tilillä on otettu käyttöön konversioseuranta hallinnoijan tilin tasolla. Tieto näkyy vain, jos käyttöönotto on tehty hallinnoijan tilin tasolla.
  • Konversioarvo: Tämä kertoo, onko tilille lisätty oma konversioarvo toimipistekäynti-konversioille (esim. Smart Biddingissä käytettäväksi).