Åtgärda problem vid import av Salesforce®-konverteringar

Ibland kan det inträffa fel när du länkar dina Google Ads- och Salesforce-konton, ställer in konverteringsåtgärder eller importerar konverteringar. I avsnitten nedan hittar du de fel som kan inträffa och hur du åtgärdar dem.

Om felet kräver ändringar i ditt Salesforce-konto kan det ta upp till 24 timmar innan ändringen återspeglas i Google Ads. Om felet kvarstår trots att du har åtgärdat det bör du vänta i 24 timmar. Du kan även prova att ta bort länken mellan kontona och länka dem igen.

Fel vid kontolänkning eller inställning av konverteringsspårning
  • Vi kan inte komma åt ditt Salesforce-konto. Kontakta administratören för ditt Salesforce-konto vid följande fel. Du kan till exempel se det här felet om dina behörigheter har ändrats, om du inte har rätt behörigheter för Salesforce-kontot eller om det har inträffat ett tillfälligt fel i Salesforce-kontot. Vi visar felinformationen från Salesforce. Logga in på ditt Salesforce-konto eller kontakta administratören för Salesforce-kontot och uppge informationen i felmeddelandet.
  • Ett fel uppstod i Google Ads API:et (AdWords API). Försök att länka ditt konto igen. Ett fel uppstod i Google Ads-API:et (AdWords API). Försök länka dina konton igen.
  • Dessa konton är redan länkade. Du har redan länkat Salesforce-kontot till ditt Google Ads-konto. Så här ser du dina länkade konton:
    • Klicka på verktygsikonen  uppe i det högra hörnet i ditt konto och klicka sedan på Länkade konton under Konfiguration.
  • Salesforce-inloggningen du angav har inte längre åtkomst till det här kontot. Användarnamnet och lösenordet du angav har inte längre åtkomst till kontot. Kontakta personen som hanterar ditt företags Salesforce-konto och begär att få åtkomst.
  • Du har inte länkat några Salesforce-konton. Du kan inte importera konverteringar förrän du har länkat dina konton.
  • Ditt Salesforce-konto har inga milstolpar (statusar för potentiella kunder eller möjligheter) att importera. Konfigurera statusar för potentiella kunder eller möjlighetsstadier i ditt Salesforce-konto.
Fel på kontonivå
  • Kontot är inte länkat. Visa länkade konton. Du har tagit bort länken till Salesforce-kontot från ditt Google Ads-konto.
  • Du har inte längre åtkomst till Salesforce-kontot. Kontakta din Salesforce-administratör. Salesforce-inloggningen du angav har inte längre åtkomst till kontot. Kontakta personen som hanterar ditt Salesforce-konto om att få åtkomst igen.
  • Det här Google Ads-kontot använder konverteringsspårning via ett förvaltarkonto. Länka Salesforce-kontot via ditt förvaltarkonto. Om kontot hanteras av ett förvaltarkonto som använder konverteringsspårning över flera konton måste du länka ditt Salesforce-konto till förvaltarkontot om du vill spåra konverteringar.
  • Inte konfigurerat. Du har länkat kontot men inte ställt in några konverteringsåtgärder ännu, så inga konverteringar importeras.
  • Du kan inte importera konverteringar för potentiella kunder eftersom du inte har åtkomst till de Salesforce-fält som behövs. Kontakta Salesforce-kontots administratör och kontrollera att du har åtkomst till obligatoriska fält. Tänk på att du kanske saknar åtkomst till flera fält.
  • Du kan inte importera konverteringar för möjligheter eftersom du inte har åtkomst till de Salesforce-fält som behövs. Kontakta Salesforce-kontots administratör och kontrollera att du har åtkomst till obligatoriska fält. Tänk på att du kanske saknar åtkomst till flera fält.
  • Du kan inte importera konverteringar för potentiella kunder eftersom GCLID-kolumnen inte finns med i dina potentiella kunder från Salesforce. Se steg 1 i den här artikeln när du vill lägga till GCLID-fältet i dina potentiella kunder i Salesforce.
  • Du kan inte importera konverteringar för möjligheter eftersom dina Salesforce-möjligheter saknar GCLID-kolumnen. Se steg 1 i den här artikeln när du vill lägga till GCLID-fältet i dina möjligheter i Salesforce.
  • Du kan inte importera konverteringar eftersom du inte har åtkomst till de Salesforce-fält som behövs. Kontakta Salesforce-kontots administratör och kontrollera att du har åtkomst till obligatoriska fält. Tänk på att du kanske saknar åtkomst till flera fält.
  • Importen misslyckades. Åtgärda följande fel från Salesforce och försök igen. Du ser felinformation från Salesforce. Logga in på ditt Salesforce-konto eller kontakta administratören för Salesforce-kontot och uppge informationen i felmeddelandet.
Fel för enskilda milstolpar
  • Milstolpen importeras inte eftersom Google Ads-konverteringsåtgärden har tagits bort. Du måste återställa konverteringsåtgärdens status till Aktiverad eller skapa en ny konverteringsåtgärd för milstolpen (se steg 6 i den här artikeln).
  • Milstolpen importeras inte eftersom den inte finns i Salesforce längre. Milstolpen har tagits bort i Salesforce-kontot. Kontakta personen som hanterar ditt företags Salesforce-konto. Tänk på att du inte får det här felmeddelandet om milstolpen har tagits bort från säljprocessen, bara om den har tagits bort från Salesforce.