Om målgruppeadministratoren

I «Målgruppestyring» finner du målgruppelister, -kilder og -statistikk.

Ved å bruke målgruppestyring i den nye utgaven av Google Ads kan du bruke eksisterende funksjonalitet for remarketing og målgruppelister på en mer intuitiv måte, slik at arbeidet går raskere.

I denne artikkelen forklarer vi fordelene ved å bruke målgruppestyring og hvordan dette fungerer. Du finner en konfigureringsveiledning i artikkelen Om konfigurasjon av remarketing.

Fordeler

• Konfigurer, administrer og overvåk målgruppekildene dine, for eksempel Google Ads-taggen, leverandører av appanalyse eller YouTube-kanaler.
  • Lag nye målgruppelister basert på målgruppekildene du har konfigurert.
  • Finn ut mer om personene i målgruppene på remarketinglistene dine, for eksempel demografisk informasjon om dem, interessene deres, hvor de bor og hvilke enheter de bruker.

Slik fungerer målgruppestyring

For å gå til «Målgruppestyring» klikker du på verktøyikonet øverst til høyre på skjermen og ser under «Delt bibliotek». Sidemenyen for målgruppestyring består av tre deler: «Målgruppekilder», «Målgruppelister» og «Målgruppestatistikk».

Målgruppekilder

Med målgruppeadministratoren må du først legge til kilder for førstepartsdata i målgruppekilder. Etterpå kan du lage remarketinglister ut fra disse målgruppekildene. Du kan legge til følgende målgruppekilder:

• Google Ads-taggen: Samle inn data fra nettstedet ditt for å kjøre remarketing mot folk som har besøkt nettstedet. Du kan konfigurere detaljerte brukerattributter som benyttes i forbindelse med personlig tilpassede reklamer.
  • Google Analytics: Importér målgrupper som er opprettet av Google Analytics, for å kjøre remarketing mot dem med Google Ads. Du kan konfigurere detaljerte brukerattributter som benyttes i forbindelse med personlig tilpassede reklamer.
  • YouTube: Kjør remarketing mot folk som har hatt interaksjoner med kanalen din, finn ut hva folk gjør etter å ha sett på videoannonsene dine, og generer klikk ved hjelp av handlingsfremmende overlegg.
  • Google Play: Lag remarketinglister basert på de eksisterende brukerne av appen din og kjøpene i appen.
  • Appanalyse: Knytt en tredjepartsleverandør av appanalyse (inkludert Firebase) eller ditt eget utviklingssett for programvare (SDK) til kontoen din for å kjøre remarketing mot folk som bruker appen din.
  • Kundedata: Last opp kontaktinformasjon for kunder for å vise annonser for kundene dine mens de bruker Google-tjenester som for eksempel Google Søk, YouTube eller Gmail.

Målgruppelister

I Målgruppelister lager du nye målgrupper du vil målrette remarketinglister mot, ut fra målgruppekildene du har lagt til. Du kan også se alle remarketinglistene du har laget tidligere. Med Målgruppelister-tabellen blir det enklere for deg å administrere remarketinglister ved å søke, sortere, filtrere, bruke etiketter på, slette og gruppere lister.

Statistikk for målgrupper

I Statistikk for målgrupper brukes Googles nettverksdata for at du skal få bedre innsikt i medlemmene av målgruppene dine og kunne identifisere viktige mønstre og muligheter. I denne delen er målgruppene i remarketinglistene dine delt inn etter kategorier for interessemålgrupper, kategorier for intensjonsmålgrupper, aldersgrupper, kjønn, sted, enheter og mye mer. Med dette verktøyet får du tilgang til nyttig statistikk du kan bruke for å treffe bedre beslutninger om kampanjene dine og dermed tiltrekke nye kunder eller optimalisere reklamene dine. Finn ut mer om statistikk for målgrupper.

Linker til beslektet innhold

Om remarketinglister
Lag remarketinglister for nettsteder
Om remarketing mot YouTube-seere