Om målgruppestyring

Vi ønsker å gi deg en samlet og omfattende oversikt over målgruppene dine og sørge for at optimaliseringen og administreringen av målgrupper skal bli enklere. Derfor har vi finstemt disse områdene i Google Ads:

• Ny målgrupperapportering
    Nå har vi samlet detaljert rapportering om segmenter, ekskluderinger og demografisk informasjon for målgrupper på ett sted. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon, åpne «Målgrupper, søkeord og innhold»-fanen, og klikk på Målgrupper. Du kan også enkelt administrere målgruppene dine fra denne rapportsiden. Finn ut mer om målgrupperapportering.
  • Nye termer
    Vi bruker nå nye termer i målgrupperapportene og generelt i Google Ads. Nå omtaler vi for eksempel «målgruppetyper» (omfatter egendefinerte målgrupper samt intensjons- og interessemålgrupper) som «målgruppesegmenter», mens «remarketing» kalles «dataene dine». Finn ut mer om de oppdaterte termene og uttrykkene vi bruker i forbindelse med målgrupper.

Under Målgruppestyring finner du målgruppesegmenter, -kilder og -statistikk. Fra dette området kan du opprette og administrere nye målgruppesegmenter og målgruppekilder.

I denne artikkelen forklarer vi hvilke fordeler du kan oppnå ved å bruke Målgruppestyring-delen, og hvordan du kan bruke den. Du finner en konfigureringsveiledning i artikkelen om dataoppsett.

Fordeler

• Konfigurer, administrer og overvåk målgruppekildene dine, for eksempel den globale nettstedstaggen, leverandører av appanalyser eller YouTube-kanaler.
  • Opprett nye målgrupper basert på målgruppekildene du har konfigurert.
  • Finn ut mer om personene som inngår i datasegmentene dine, deriblant demografisk informasjon og opplysninger om steder, enheter, interesser.

Sånn fungerer Målgruppestyring

For å gå til Målgruppestyring klikker du på verktøyikonet Google Ads | verktøy [ikon] øverst til høyre på skjermen, og ser under «Delt bibliotek». Det finnes tre deler på sidemenyen for Målgruppestyring: Målgruppekilder, Målgruppesegmenter og Målgruppestatistikk.

Målgruppekilder

I Målgruppestyring må du først legge til kilder til førstepartsdata i Målgruppekilder-delen. Ut fra disse målgruppekildene kan du utarbeide målgrupper tuftet på dataene dine. Du kan legge til disse målgruppekildene:

• Den globale nettstedstaggen: Samle inn data fra – og vis annonser til dem som har besøkt – nettstedet ditt. Du kan konfigurere detaljerte brukerattributter som benyttes i forbindelse med personlig tilpassede reklamer.
  • Google Analytics: Importér målgruppesegmenter som er opprettet i Google Analytics, for å nå ut til dem med Google Ads. Du kan konfigurere detaljerte brukerattributter som benyttes i forbindelse med personlig tilpassede reklamer.
  • YouTube: Vis annonser til folk som har sett på kanalen din, spor det folk gjør etter at de har sett på videoannonser, og generer klikk gjennom handlingsfremmende overlegg.
  • Google Play: Opprett datasegmenter basert på nåværende appbrukere og de som kjøper noe i apper.
  • Appanalyser: Knytt en tredjepartsleverandør av appanalyser (f.eks. Firebase) eller ditt eget utviklingssett for programvare (SDK) sammen med kontoen din, så du kan vise annonser til de som bruker appen din.
  • Kundedata: Last opp kontaktinformasjonen til kundene dine for å vise annonser til dem når de bruker Google-tjenester, for eksempel YouTube, Gmail eller Google Søk.

Datasegmentene dine

Under Målgruppesegmenter kan du opprette nye segmenter basert på dataene dine, som igjen er basert på målgruppekildene du har lagt til. Du kan også se alle segmentene du har opprettet tidligere. I Målgruppesegmenter-tabellen kan du administrere datasegmentene dine ved å søke i dem, sortere, filtrere, gruppere og slette dem samt bruke etiketter.

Målgruppestatistikk

Hensikten med Målgruppestatistikk – som er basert på Googles nettverksdata – er at du skal kunne finne ut mer om målgruppene dine og identifisere viktige mønstre og muligheter. I denne delen er målgruppene som er tuftet på dataene dine, inndelt i interesse- og intensjonskategorier, kjønn, aldersgruppe, geografi, enheter med mer. Med dette verktøyet får du tilgang til nyttig statistikk du kan bruke for å treffe bedre beslutninger om kampanjene dine og dermed tiltrekke deg nye kunder eller optimalisere reklamene dine. Finn ut mer om Målgruppestatistikk

Linker til beslektet innhold