Yleisön hallinnointi

Jotta voit saada kattavan ja kokonaisvaltaisen käsityksen yleisöistäsi ja jotta yleisöjen hallinnointi ja optimointi olisi entistä helpompaa, olemme tehneet Google Adsiin seuraavat parannukset:

• Uusi yleisöraportointi
    Nyt voit saada yhdestä paikasta tarkkoja raportteja yleisön demografisista tiedoista, segmenteistä ja poissulkemisista. Klikkaa Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon, avaa Yleisöt, avainsanat ja sisältö ‑välilehti ja klikkaa Yleisöt. Tällä raporttisivulla voit myös tehdä helposti muutoksia yleisöihin. Lue lisää yleisöraportoinnista.
  • Uusia termejä
    Käytämme uusia termejä yleisöraportissa ja kaikkialla Google Adsissa. Esimerkiksi "yleisötyyppejä" (joita ovat muun muassa omat, ostoaikeissa olevat ja asiasta kiinnostuneet yleisöt) kutsutaan nyt "yleisösegmenteiksi" ja "uudelleenmarkkinointia" "omaksi dataksi". Lue lisää yleisöihin liittyviin termeihin ja ilmaisuihin tehdyistä muutoksista.

Yleisön hallinnointi ‑osio sisältää yleisösegmentit, yleisölähteet ja yleisötilastot. Sen avulla voit hallinnoida ja luoda uusia yleisösegmenttejä ja ‑lähteitä.

Tässä artikkelissa kerrotaan yleisön hallinnoinnin eduista ja toiminnasta. Määritysohjeet löytyvät artikkelista Datan määritys.

Edut

• Voit ottaa käyttöön, ylläpitää ja seurata yleisölähteitä, kuten yleistä sivustotagia, sovellusanalytiikkatoimittajaa tai YouTube-kanavaa.
  • Voit luoda uusia segmenttejä lisäämiesi yleisölähteiden perusteella.
  • Voit saada lisätietoja datasegmentteihisi kuuluvista käyttäjistä ja esimerkiksi heidän demografisista tiedoistaan, kiinnostuksen kohteistaan, sijainneistaan ja laitteistaan.

Näin yleisön hallinnointi toimii

Siirry Yleisön hallinnointi ‑osioon klikkaamalla näytön oikeasta yläkulmasta työkalukuvaketta Google Ads | työkalut [kuvake] ja valitsemalla Jaettu kirjasto. Yleisön hallinnoinnin sivuvalikossa on kolme osiota: Yleisölähteet, Yleisösegmentit ja Yleisötilastot.

Yleisölähteet

Aloita yleisön hallinnointi lisäämällä yleisölähteisiin ensimmäisen osapuolen datalähteitä. Näiden yleisölähteiden pohjalta voit luoda dataasi perustuvia segmenttejä. Voit lisätä seuraavia yleisölähteitä:

• Yleinen sivustotagi: Kerää dataa verkkosivustoltasi, niin voit kohdistaa mainoksia sivustosi kävijöille. Voit valita tarkkoja käyttäjäattribuutteja ja luoda niiden avulla personoitua mainosaineistoa.
  • Google Analytics: Importoi Google Analyticsista valmiita yleisösegmenttejä ja tavoittaaksesi ne Google Adsin avulla. Voit valita tarkkoja käyttäjäattribuutteja ja luoda niiden avulla personoitua mainosaineistoa.
  • YouTube: Kohdista mainoksia kanavasi katsojille ja seuraa, mitä he tekevät videomainoksia katsottuaan. Lisäksi voit kasvattaa klikkausten määrää toimintakehotuspeittokuvilla.
  • Google Play: Luo omia datasegmenttejä, jotka perustuvat sovelluksen nykyisiin käyttäjiin ja sovelluksen sisäisten ostosten tekijöihin.
  • Sovellusanalytiikka: Linkitä kolmantena osapuolena toimiva sovellusanalytiikkatoimittaja (esimerkiksi Firebase) tai oma ohjelmiston kehityspakettisi (SDK) tiliisi ja kohdista mainoksia sovelluksesi käyttäjille.
  • Asiakasdata: Lataa asiakkaiden yhteystietoja ja kohdista heille mainoksia, kun he käyttävät Google Hakua, YouTubea, Gmailia tai muita Googlen palveluita.

Omat datasegmenttisi

Yleisösegmenteissä voit luoda uusia dataasi perustuvia segmenttejä, jotka pohjautuvat lisäämiisi yleisölähteisiin. Voit myös katsoa kaikkia aiemmin luomiasi segmenttejä. Voit hallinnoida omia datasegmenttejäsi Yleisösegmentit-taulukon avulla hakemalla, lajittelemalla, suodattamalla, poistamalla ja ryhmittelemällä segmenttejä sekä lisäämällä niihin tunnisteita.

Yleisötilastot

Googlen verkostodataan perustuvat yleisötilastot auttavat sinua ymmärtämään yleisösegmenttejäsi paremmin sekä tunnistamaan keskeisiä käyttäytymismalleja ja mahdollisuuksia. Dataan perustuvat segmentit jaetaan tilastoissa ryhmiin esimerkiksi kiinnostuksen kohteiden, ostoaikeiden, iän, sukupuolen, maantieteellisen sijainnin ja laitteiden mukaan. Voit hyödyntää tämän työkalun tilastoja kampanjoihin liittyvässä päätöksenteossa, kun haluat esimerkiksi houkutella uusia asiakkaita tai optimoida mainosaineistoja. Lue lisää yleisötilastoista