Förvaltarkonton (MCC): Om e-postaviseringar för ditt förvaltarkonto

Du får e-postaviseringar när det finns viktig information om ditt förvaltarkonto. Du kan dessutom välja att ta emot andra typer av e-postaviseringar.

I den här artikeln beskriver vi hur du hanterar e-postaviseringar för ditt förvaltarkonto och dina kundkonton. Tänk på att alla användare av ett förvaltarkonto kan ange egna aviseringsinställningar.

E-postaviseringar för förvaltarkonton

Du kan välja att ta emot e-postaviseringar i samband med att du skapar förvaltarkontot, men du kan ändra ditt val när som helst. Detta är de typer av meddelanden som du kan välja att få:

• nyhetsbrev
  • marknadsundersökningar från Google
  • anpassad hjälp och anpassade förbättringsförslag
  • rapporter
  • specialerbjudanden

E-postaviseringar för kundkonton

Detta är de typer av meddelanden som du kan välja att få om dina kundkonton:

• avvisade annonser och policyvarningar
  • kampanjunderhåll
  • anpassad hjälp och anpassade förbättringsförslag
  • nyhetsbrev

För avvisade annonser och policyvarningar samt kampanjunderhåll kan du välja att få alla, endast viktiga eller inga meddelanden. Om kundkontot inte har några användare som tar emot viktiga e-postaviseringar för kontot får du automatiskt viktiga meddelanden för kundkontot.

För anpassad hjälp och anpassade förbättringsförslag samt nyhetsbrev kan du välja att antingen få alla eller inga meddelanden.

Hantera e-postaviseringar

Ändra vilka e-postaviseringar du får om ditt förvaltarkonto

1. Logga in på ditt Google Ads-förvaltarkonto.
  2. Klicka på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon] högst upp till höger i kontot.
  3. Klicka på Inställningar under Konfiguration.
  4. Klicka på Aviseringar (detta konto) högst upp.
  5. De olika e-postaviseringarna visas i kolumnen Meddelandeämnen. Välj önskad e-postinställning för varje typ i kolumnen E-postinställningar.

Ändra vilka e-postaviseringar du får om kundkonton

1. Logga in på ditt Google Ads-förvaltarkonto.
  2. Klicka på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon] högst upp till höger i kontot.
  3. Klicka på Inställningar under Konfiguration.
  4. Klicka på pilen vid Aviseringar (detta konto) högst upp på sidan och välj Aviseringar (hela hierarkin) i rullgardinsmenyn. Då visas en tabell med dina kundkonton och e-postinställningarna för varje konto.
  5. Gör något av följande:
    • Om du vill ändra e-postinställningar för ett enda konto: Håll muspekaren över kontot vars inställningar du vill ändra och gör ditt val i rullgardinsmenyn.
    • Så här ändrar du e-postinställningar för flera konton samtidigt:
      1. Markera rutan vid kontona vars inställningar du vill ändra.
      2. Klicka på Redigera högst upp i tabellen.
      3. Klicka på e-postaviseringstypen vars inställningar du vill ändra och gör ditt val.

Relaterade länkar

Ämnessida om förvaltarkonton (MCC)

Aviseringar