Förvaltarkonton (MCC): Om aviseringar i förvaltarkonton

Aviseringar i ditt förvaltarkonto upplyser dig om viktiga problem som kan påverka ditt förvaltarkonto och dina kundkonton.

På sidan Aviseringar, som du kommer till via sidonavigeringen på valfri sida i ditt förvaltarkonto, visas aviseringar om alla förvaltarkonton som du hanterar och alla kundkonton som är direkt och indirekt länkade till ditt förvaltarkonto. Följande aviseringar om förvaltarkonton förekommer:

• betalningar (inklusive varningar om avvisade och utgående kredit- och betalkort)
  • sökord och annonstexter (inklusive varningar om underpresterande sökord och avvisade annonser)
  • kampanjer (inklusive varningar om kampanjer som har avslutats eller är på väg att avslutas)
  • budget (inklusive varningar om kontobudgetar som har förbrukats eller är på väg att ta slut)
  • konton (inklusive varningar om konton som är inaktiva på grund av ofullständig kontoinformation)

Viktigt att tänka på

Ditt förvaltarkonto visar inte alla tillgängliga varningar om dina kundkonton. Visa detaljer om dina kundkonton för att se alla varningar om varje konto. Du hittar varningarna högst upp till höger i kundkontot. Läs mer om varningar och aviseringar om enskilda Google Ads-konton.

Söka efter aviseringar i kundkonton

Du kan söka efter aviseringar i specifika kundkonton genom att skapa filter för att endast se särskilda typer av varningar, varningar som utlöses vid särskilda tidpunkter eller varningar om särskilda konton.

Så här filtrerar du aviseringarna:

1. Logga in på ditt förvaltarkonto.
  2. Klicka på Konton i sidmenyn till vänster och sedan på Aviseringar.
  3. Klicka på filterikonen Filter och välj bland följande filter: Typ, Konton, Typ av hanterat konto, Kontonamn och Kund-id. Du kan tillämpa flera filter samtidigt.

Avvisa varningar

Du kan avvisa en varning genom att markera kryssrutan vid varningen du vill ta bort och klicka på Avvisa. När du visar detaljer om dina kundkonton visas inte längre varningarna du avvisade. Användare som loggar in via det enskilda Google Ads-kontot ser fortfarande dessa varningar om de inte också har avvisats av en användare på kontonivå.

Du kan inte avvisa viktiga (röda) varningar, men när problemet har åtgärdats tas varningarna bort i samband med nästa systemuppdatering. Hur ofta uppdateringarna sker varierar beroende på varningstyp, men varningsrelaterade problem som du har löst bör visas på dina kundkonton inom högst 24 timmar.

Uppdatering av varningar

Varningar om förvaltarkonton uppdateras vid olika tidpunkter och med olika frekvens under dagen, beroende på typen av varning. De flesta varningar som visas på sidan Aviseringar uppdateras under hela dagen, i takt med att våra system behandlar informationen som utlöste varningarna. Här ingår de flesta varningar om betalningar, sökord och annonsmaterial.

Vissa varningar uppdateras dagligen kl. 2.00 i annonsörens lokala tidszon. Sådana dagliga varningar omfattar kampanjvarningar, budgetvarningar och betalningsvarningar om ofullständiga faktureringsuppgifter och utestående banköverföringar vid förskottsbetalning.

På sidan Aviseringar kan du se vilket datum varningen utlöstes. Längst ned på sidan Aviseringar ser du när varningarna uppdaterades senast. Tidigare varningar som ännu inte har ändrats finns kvar också efter uppdateringen.

Relaterade länkar

Ämnessida om förvaltarkonton (MCC)

Aviseringar