Skapa framgångsrika sökkampanjer

Skapa en annonsgrupp med en responsiv sökannons

Responsiva sökannonser ger äkta optimering vid sökfrågetillfället eftersom dina tillgångar kombineras till annonser som förväntas ge bäst resultat för varje enskild sökning.

Skapa en responsiv sökannons per annonsgrupp

Varje annonsgrupp bör innehålla minst en responsiv sökannons. På så vis kan systemet optimera dina resultat, och du kan hålla koll på dina resultat och ta reda på vilket budskap som din målgrupp är mest intresserad av.

Nyckeln till en effektiv kontostruktur är mycket specifika annonsgrupper. Om du till exempel säljer gourmetmat kan du skapa olika annonsgrupper för de olika typer av mat du erbjuder. Den chipsälskande kunden klickar troligen hellre på en annons om chips än på en allmän annons om snacks. Var specifik och detaljerad, så blir annonserna mer relevanta. Relevans leder oftast till annonser av högre kvalitet som ger bättre resultat i annonsauktionen (och fler konverteringar).

Läs mer om responsiva sökannonser

Skapa en responsiv sökannons och annonsgrupper
Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Annonser.
    • Klicka på en befintlig annonsgrupp. Kontrollera i kolumnen Annonstyp om annonsgruppen innehåller en responsiv sökannons som har koppling till ett specifikt verksamhetsmål.
    • Skapa en ny grupp genom att klicka på plusknappen . Planera den nya annonsgruppen så att den är fokuserad på ett visst verksamhetsmål.
  4. Skapa en responsiv sökannons i annonsgruppen genom att klicka på Annonser och tillgångar i sidmenyn till vänster. Klicka på plusknappen , välj Responsiv sökannons och välj en annonsgrupp.
  5. Skriv annonsen. Gör annonsen relevant genom att matcha sökorden (som får annonsen att visas) med annonstexten (som användarna ser). Ju fler unika rubriker och beskrivningar du anger, desto fler möjligheter får Google Ads att visa annonser som matchar potentiella kunders sökfrågor. Genom att välja en annonsstyrka kan du göra dina annonser mer effektiva.
    • Sätt dig in i hur användarna tänker när de söker på Google. Vilka söktermer använder de som får annonserna att visas? Vad erbjuder du som de vill ha?
    • Skriv relevanta och engagerande annonser som kopplar det användarna söker efter på Google till vad de hittar på din målsida efter att de har klickat på din annons.
  6. När du är nöjd med din nya responsiva sökannons klickar du på Spara annons och fortsätter med att skapa varianter av annonsen i annonsgruppen.
Obs! Innan dina sparade annonser börjar visas för kunder granskar Google Ads-teamet annonsernas innehåll och formatering och kontrollerar att de följer våra annonseringspolicyer.

OPTIMERA ANNONSGRUPPER NU