Luo onnistuneita hakuverkostokampanjoita

Mainosryhmän ja responsiivisen hakumainoksen luominen

Responsiiviset hakumainokset ovat haun yhteydessä optimoitavia mainoksia. Niissä elementeistä koostetaan mainoksia, joiden arvioidaan toimivan parhaiten kunkin käyttäjän haun yhteydessä.

Luo yksi responsiivinen hakumainos mainosryhmää kohden

Jokaisessa mainosryhmässä on hyvä olla vähintään yksi responsiivinen hakumainos. Näin järjestelmä voi optimoida tuloksesi, ja tulosdataa tutkimalla voit saada selville, mikä viesti toimii parhaiten yleisösi keskuudessa.

Jotta tilisi rakenne olisi toimiva, sinun kannattaa luoda erittäin tarkasti kohdennettuja mainosryhmiä. Jos esimerkiksi myyt gourmetruokaa, luo erilliset mainosryhmät valikoimassasi oleville eri ruokatuotteille. Kekseistä tykkäävä asiakas klikkaa todennäköisemmin keksimainosta kuin yleistä ruokamainosta. Tarkkuus ja yksityiskohtaisuus tekevät mainoksista osuvia. Osuvuus parantaa yleensä mainosten laatua ja edistää niiden mahdollisuuksia pärjätä mainoshuutokaupassa (ja tuottaa enemmän konversioita).

Lue lisää responsiivisista hakumainoksista.

Responsiivisen hakumainoksen ja mainosryhmien luominen
Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Mainokset.
    • Klikkaa haluamasi mainosryhmän nimeä. Tarkista Mainostyyppi-sarakkeesta, onko mainosryhmässä yksi responsiivinen hakumainos, joka keskittyy tiettyyn liiketoimintatavoitteeseen.
    • Voit luoda uuden mainosryhmän klikkaamalla pluspainiketta . Muista luoda mainosryhmä tietyn liiketoimintatavoitteen ympärille.
  4. Jos haluat luoda mainosryhmääsi responsiivisen hakumainoksen, klikkaa vasemmalla olevasta sivuvalikosta Mainokset ja elementit. Klikkaa pluspainiketta ja valitse Responsiivinen hakumainos. Valitse sitten mainosryhmä.
  5. Kirjoita mainoksesi. Tee mainoksista osuvia valitsemalla mainostekstiäsi vastaavia avainsanoja. Avainsanat saavat mainoksen näkymään, ja mainosteksti puolestaan näkyy mainosta katsoville. Mitä useampia erilaisia otsikoita ja kuvauksia lisäät, sitä enemmän mahdollisuuksia Google Adsilla on yhdistellä niistä mainoksia, jotka vastaavat potentiaalisten asiakkaidesi hakulausekkeita. Tämä voi parantaa mainostuloksia. Mainoksen vahvuus ‐mittarin avulla voit parantaa mainostesi tehokkuutta helposti.
    • Aseta itsesi Google-hakuja tekevien asemaan. Millä hakulausekkeella he saavat mainoksesi näkymään? Mistä tuotteistasi tai palveluistasi he saattaisivat olla kiinnostuneita?
    • Kirjoita osuvia ja kiinnostavia mainoksia. Varmista, että Googlessa tehdyt haut vastaavat sitä, mitä laskeutumissivulla näkyy, kun mainostasi klikataan.
  6. Kun olet tyytyväinen uuteen responsiiviseen hakumainokseesi, klikkaa Tallenna mainos ja luo sitten mainoksesta muunnelmia mainosryhmääsi.
Huom. Ennen kuin tallentamasi mainokset alkavat näkyä asiakkaille, Google Ads tarkastaa, että mainokset ovat sisällöltään ja muotoilultaan mainostuskäytäntöjemme mukaisia.

OPTIMOI MAINOSRYHMÄT NYT