Skapa framgångsrika sökkampanjer

Se till att du inte missar något

När du har skapat tre annonser med flera tillgångar och ställt in optimerad annonsväxling kan du låta annonserna visas i en vecka. Kom sedan tillbaka och ser hur det går. Tar du vara på de tillfällen som är viktigast för ditt företag?

Ta reda på vad du missar

Det är viktigt att vara uppmärksam på tillfällen då din annons hade kunnat visas men inte gjorde det. Exponeringsandelen anger hur många gånger annonsen hade kunnat visats men inte gjorde det (på grund av begränsningar i fråga om budget, bud eller kvalitet). Ju högre exponeringsandel, desto bättre. Hög exponeringsandel innebär att annonserna inte begränsas av låg budget eller låg annonsrankning.

Kontrollera din exponeringsandel

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer för att hitta sidorna Kampanjer, Annonsgrupper eller Produktgrupper (för Shopping-kampanjer) eller klicka på rullgardinsmeny Målgrupper, sökord och innehåll för att hitta sidan Sökord.
  3. Klicka på ikonen Kolumner En bild på kolumnikonen i Google Ads och välj Ändra kolumner.
  4. Klicka på Konkurrensstatistik och lägg till kolumner för exponeringsandel genom att markera kryssrutorna vid kolumnnamnen.
  5. Klicka på Använd. Statistiktabellen innehåller nu information om exponeringsandel.
SE DINA RESULTAT

Ta vara på tillfällen du missar

Du kan få dina annonser att visas oftare genom att öka budgeten, höja buden eller förbättra upplevelsen av annonserna och målsidan.

Budget: Om din budget är begränsad kanske annonsen inte visas så ofta som du vill – eller så kanske den inte visas alls. Titta på mätvärdet Förlorad exponeringsandel(budget) för att se hur dina annonser kan nå fler användare och hur fler relevanta kunder kan hitta dig. Läs mer om hur du optimerar din webbplats för mobila enheter

Annonsrankning: Antalet exponeringar av annonsen och dess position kan också begränsas av låg annonsrankning. Om du vill att fler annonser ska visas eller vill få fler klick på en högre annonsposition kan du förbättra kvaliteten på annonserna och webbplatsen eller höja dina bud. Gör så här:

• Skapa bättre annonser. Läs om hur du förbättrar annonskvaliteten.
  • Förbättra upplevelsen av målsidan. Läs om hur du förbättrar din webbplats.
  • Höj buden eller justera budtypen. Om du har ställt in konverteringsspårning rekommenderar vi att du använder budstrategin Maximera konverteringar för att få fler konverteringar. Alternativt kan du prova Maximera klick om du vill få fler klick till din webbplats.
Se mer information om budgivning

Så här hittar du mer information om vilka bud du behöver lägga för att klara dig i konkurrensen:

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Målgrupper, sökord och innehåll i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Sökord.
  4. Klicka på ikonen Kolumner En bild på kolumnikonen i Google Ads och välj Ändra kolumner.
  5. Lägg till följande kolumner för Attribut:
    • Uppsk. förstasidesbud
    • Uppsk. visn. högst upp
    • Ber. förstapositionsbud
  6. Klicka på Använd. Kolumnerna visas nu i statistiktabellen.

Läs mer om hur du anpassar tabeller och diagram

Använd de uppskattade bud du ser i tabellen som underlag när du fattar beslut om budstrategin. Om du till exempel vill att annonserna ska visas på första sidan med sökresultat på Google kan du ange ett bud som motsvarar eller är högre än det uppskattade förstasidesbudet.

HÖJ DINA BUD