Prestatierapporten maken en plannen vanuit uw manageraccount

U kunt prestatieverslagen op accountniveau en campageniveau opslaan, downloaden en beheren in al uw beheerde accounts, inclusief de accounts die aan subbeheerdersaccounts zijn gekoppeld.

In dit artikel worden de basisprincipes beschreven voor het maken en beheren van rapporten vanuit uw manageraccount.

Over rapporten bewerken in uw manageraccount

Houd er rekening mee dat wanneer u het nieuwe, verbeterde Google Ads gebruikt, u voor bepaalde adverteerders de rapporten 'Manageraccount' kunt downloaden die u in de vorige versie heeft gemaakt. U kunt in de nieuwe versie echter geen wijzigingen in de rapporten aanbrengen.

Rapporten op accountniveau downloaden

Op de pagina's 'Prestaties', 'Subaccountinstellingen' en 'Budgetten' in uw manageraccount kunt u rapporten op accountniveau downloaden voor al uw klantaccounts of alleen de accounts die u kiest. Dit gaat als volgt:

1. Log in op uw Google Ads-manageraccount.

2. Klik op Accounts in het paginamenu aan de linkerkant.
  3. Controleer of de tabel de periode, kolommen, filters en segmenten bevat die u in het rapport wilt opnemen. De segmenten die u op de gegevens in de tabel heeft toegepast, worden in het rapport als kolommen weergegeven.
  4. Klik op het downloadicoon Een afbeelding van het downloadicoon voor Google Ads en Merchant Center.
  5. Selecteer de indeling van het rapport (bijvoorbeeld .csv, .pdf). Het rapport wordt automatisch gedownload.

Rapporten maken en beheren op de pagina Rapporten

Gebruik de pagina Rapporten van uw manageraccount om rapporten te maken, te beheren en te plannen voor alle accounts die u beheert. Alle geplande rapporten en maximaal honderd niet-geplande rapporten worden opgeslagen en zijn beschikbaar op de pagina 'Rapporten'. Dit totaal wordt niet meegerekend voor het aantal rapporten dat u in het rapportagecentrum van de afzonderlijk klantaccounts kunt opslaan. Als u de limiet bereikt, worden de oudste rapporten vervangen door nieuwe rapporten.

Een rapport maken op de pagina 'Rapporten':

1. Klik op het rapportageicoon rechtsboven in uw account en selecteer Rapporten.
  2. Klik op de plusknop linksboven op de pagina en selecteer hoe de rapportgegevens moeten worden gepresenteerd (in een tabel of een bepaald type diagram).

Het nieuwe rapport wordt geopend in de Rapporteditor. U kunt het rapport nu aanpassen met behulp van onderstaande opties.

Tip

Als alternatief voor een nieuw rapport, kunt u op het dropdownmenu Vooraf gedefinieerde rapporten klikken op de pagina 'Rapporten' en kiezen uit een reeks opgestelde rapporten waarin specifieke vragen over de gegevens worden beantwoord. Meer informatie over vooraf gedefinieerde rapporten. Voor manageraccounts is een extra voorgedefinieerd rapport beschikbaar: het rapport 'Account' waarin de algemene prestatiegegevens worden weergegeven voor de accounts die u beheert.

Rapportindelingen

U kunt uw rapporten downloaden in een van de volgende indelingen:

• Excel (.csv)

• .csv
  • .tsv
  • .xml
  • .csv.gz
  • .pdf
  • .xml.gz

Periode

Als u de rapportgegevens per datum wilt filteren, klikt u op de periodekiezer in de rechterbovenhoek van de Rapporteditor en kiest u uit een groep vooraf geselecteerde perioden of selecteert u Aangepast om uw eigen periode in te stellen. U kunt ook een rapport weergeven waarin twee verschillende perioden worden vergeleken. Klik op de knop Vergelijken linksonder in de periodekiezer en selecteer twee perioden om te vergelijken.

Segmenten

Pas segmenten op uw rapporten toe op dezelfde manier als in uw klantaccounts. Klik tijdens de weergave van een rapport op het segmenteericoon Segment en selecteer de optie waarop u de gegevens wilt segmenteren, zoals Kliktype of Apparaat.

Accounts en campagnes

U kunt ervoor kiezen om in uw rapporten gegevens weer te geven voor al uw klantaccounts en campagnes, of alleen de accounts en campagnes die u kiest.

Alleen gegevens voor specifieke accounts weergeven:

1. Klik op het potloodicoon Bewerken naast 'Alle accounts' rechtsboven in de Rapporteditor.
  2. Selecteer in het dropdownmenu of u accounts wilt weergeven op accountnaam of op accountlabel.
  3. Vink het vakje aan naast de accounts die u in uw rapport wilt opnemen.
  4. Klik op Opslaan. Als u meer dan één account selecteert, ziet u een voorbeeld van hoe het rapport eruit ziet. Sommige gegevens worden grijs weergegeven. Download het rapport om de gegevens voor alle geselecteerde accounts te bekijken.

Rijen en kolommen

Wanneer u een nieuw rapport maakt, moet u precies aangeven welke gegevens in het rapport moeten worden opgenomen. Sleep tegels uit de linkerzijbalk naar het blauwe gedeelte midden in de pagina om rijen en kolommen aan het rapport toe te voegen. Verwijder tegels door op de X te klikken naast de naam van de tegel.

U kunt ervoor kiezen in plaats daarvan een van de kant-en-klare voorgedefinieerde rapporten te openen. Het geopende rapport bevat een eigen set standaardrijen en kolommen. In een vooraf gedefinieerd rapport voegt u kolommen toe of verwijdert u kolommen op dezelfde manier als in rapporten die u zelf heeft gemaakt.

Naast de standaard kolommen die u aan een rapport kunt toevoegen, zijn de volgende kolommen beschikbaar voor manageraccounts:

• Account: de accountnaam die is ingevoerd door de persoon die het account heeft gemaakt
  • Klant-ID: de klant-ID die aan het Google Ads-account is toegewezen
  • Labels voor account: de labels die u op het accountniveau heeft opgeslagen

Filters

Gebruik filters om alleen de gegevens waarin u het meest bent geïnteresseerd, aan uw rapport toe te voegen.

Belangrijk: Niveaufilters zijn niet van toepassing op het rapport. Als u bijvoorbeeld het filter Direct gekoppeld toepast, bevatten de resultaten nog steeds niet-direct gekoppelde klanten. De rij Gefilterd totaal bevat nog steeds alle accounts en campagnes die zijn gekoppeld aan het manageraccount.
  1. Klik op het filtericoon Filter rechtsboven op de pagina.
  2. Kies een filteroptie en maak het filter.
    • Voor alle rapportfilters kunt u items uit een lijst selecteren.
    • Voor bepaalde rapportfilters kunt u ook zelf de filtervoorwaarde definiëren. U kunt bijvoorbeeld een rapportfilter toepassen waarmee alleen advertenties met duizend of meer klikken worden weergegeven.
  3. Klik op Toepassen nadat u het filter heeft gemaakt.

U kunt een eenmalige e-mail van het rapport sturen of het rapport met een bepaalde frequentie per e-mail naar uzelf sturen of naar andere gebruikers die toegang hebben tot uw account. Houd er rekening mee dat gebruikers die alleen via e-mail toegang hebben tot uw manageraccount, rapporten krijgen als u ervoor kiest het rapport te delen met 'Alle accountgebruikers met toegang tot weergave van rapporten'. Meer informatie over rapporten delen via e-mail.

Opgeslagen rapporten bewerken

Nadat u een rapport heeft gemaakt, verschijnt het op de pagina Rapporten, met informatie zoals wanneer het is gemaakt en door welke gebruiker. Het pictogram naast een rapport geeft aan dat u het kunt bewerken. Klik op een rapport om er wijzigingen in aan te brengen in de Rapporteditor. Meer informatie over rapporten aanpassen met de Rapporteditor.