Avainsanojen lisääminen

Lisäämällä oikeat avainsanat voit näyttää mainoksia haluamillesi asiakkaille juuri silloin, kun haluat.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka lisäät avainsanoja Haku-, Discovery- ja Videokampanjoiden sekä Display-verkoston kampanjoiden mainosryhmiin. Lue tarvittaessa ensin lisää avainsanoista.

Hakukampanjan avainsanojen hakutyyppien valitseminen

Jos lisäät avainsanan Hakukampanjoiden mainosryhmiin, voit valita haluamasi vastaavuustyypin lisäämällä avainsanan jossakin alla eritellyistä muodoista.

On suositeltavaa käyttää sekä laajoja vastaavuustyyppejä että tarkempia vastaavuustyyppejä, jotta saat arvokkaille termeille sopivan määrän liikennettä. Käyttämällä laajaa vastaavuutta Smart Biddingin kanssa voit lisätä osuvien hakujen määrää ja saavuttaa samalla tavoitteesi. Lue lisää Smart Biddingista.

Symbolien käyttäminen avainsanoissa

Avainsanoissa voi käyttää kahta eri symbolia: et-merkkiä (&) ja aksenttimerkkiä (á). Avainsanat, joissa nämä symbolit esiintyvät, katsotaan erillisiksi avainsanoiksi. Tämän perusteella cafe ja café ovat kaksi eri avainsanaa.

Seuraavassa on joitakin symboleja, joita Googlen järjestelmä ei tunnista:

• Ohitettavat symbolit: Voit lisätä avainsanoihisi pisteitä (.), mutta nämä symbolit ohitetaan. Tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi avainsanat Fifth Ave. ja Fifth Ave tulkitaan samaksi avainsanaksi.
  • Virheelliset symbolit: Jos lisäät tiettyjä symboleja sisältäviä avainsanoja, näkyviin tulee virheilmoitus. Symboleja, joita ei voi käyttää avainsanoissa: , ! @ % ^ () = {} ; ~ ` <> ? \ |. Tähtimerkkejä (*) voi lisätä vain negatiivisiin avainsanoihin.
  • Plusmerkit (+) yleensä ohitetaan avainsanoissa (esim. sininen+auto). Joissakin tapauksissa plusmerkkiä ei kuitenkaan ohiteta, jos se on sanan lopussa (esim. C++).
  • Miinusmerkki (-): Miinusmerkki ohitetaan vastaavuuksia määritettäessä, mutta se vaikuttaa kuitenkin siihen, miten avainsanat yhdistetään hakuihin. Jos lisäät avainsanatermin eteen miinusmerkin, termi ohitetaan vastaavuuksia määritettäessä. Jos esimerkiksi lisäät negatiiviseksi avainsanaksi "tumma -suklaa", avainsanana huomioidaan vain "tumma". Myös välilyönneillä on merkitystä. Jos miinusmerkki on kahden sanan välissä (esim. ulko-ovi) tai miinusmerkin ja termin välissä on välilyönti (esim. - punainen), symboli ohitetaan.
  • Site- ja hakuoperaattorit: Site-operaattori poistetaan avainsanoistasi. Tämä tarkoittaa sitä, että jos lisäät avainsanan [site:www.example.com tumma suklaa], se katsotaan avainsanaksi [tumma suklaa]. Myös hakuoperaattorit ohitetaan. Jos lisäät esimerkiksi hakuoperaattorin OR avainsanaan tumma suklaa, eli OR tumma suklaa, OR-komento ohitetaan ja avainsanaksi katsotaan tumma suklaa.

Haku- ja Display-kampanjoita koskevat ohjeet

Avainsanoja lisätään mainosryhmään eri tavalla riippuen siitä, mikä kampanjatyyppi on kyseessä. Jos et ole varma kampanjasi tyypistä, tarkista asia kampanjasivun yläosasta. Näet sivulta kampanjan tyypin sekä kampanjan tilan ja keskimääräisen päiväbudjetin.

Avainsanojen lisääminen Hakukampanjoihin

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa vasemmalta sivuvalikosta Avainsanat ja valitse yläosasta Haku-avainsanat.
  3. Klikkaa pluspainiketta .
  4. Klikkaa Valitse mainosryhmä. Valitse näkyviin tulevasta valintaikkunasta kampanja ja siihen liittyvä mainosryhmä, johon haluat lisätä avainsanoja.
  5. Voit lisätä avainsanoja seuraavilla tavoilla:
    1. Kirjoita tai liitä avainsanoja (yksi riviä kohti). Voit valita kullekin avainsanalle hakutyypin antamalla avainsanan jossakin alla eritellyistä muodoista.
    2. Lisää laajan vastaavuuden avainsanat ilman muotoilua (esim. naisten hatut).
    3. Lisää lausekevastaavuuden avainsanat lainausmerkeissä (esim. "naisten hatut").
    4. Lisää tarkan vastaavuuden avainsanat hakasulkeissa (esim. [naisten hatut]).
    5. Hyödynnä avainsanaideoita. Kun valitset avainsanaryhmän, saat avainsanaideoita, jotka voivat sopia oikealla näkyvään mainosryhmääsi. Voit halutessasi lisätä aiheeseen liittyvän verkkosivuston sekä tuotteesi tai palvelusi. Klikkaa niiden avainsanojen vieressä olevaa plusmerkkiä, jotka haluat lisätä mainosryhmääsi. Voit muokata vastaavuustyyppejä avainsanojen lisäämisen jälkeen.
  6. Klikkaa Tallenna.

Avainsanojen lisääminen Display-verkoston kampanjoihin sekä Discovery- ja Videokampanjoihin

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa vasemmalla olevasta sivuvalikosta Avainsanat ja valitse sitten Display-/Videomainosten avainsanat.
  3. Klikkaa pluspainiketta .
  4. Klikkaa Valitse mainosryhmä ja valitse kampanja ja mainosryhmä, joihin haluat lisätä avainsanoja.
  5. Voit lisätä avainsanoja seuraavilla tavoilla:
    1. Kirjoita tai liitä avainsanoja (yksi riviä kohti).
    2. Hyödynnä avainsanaideoita. Kun valitset avainsanaryhmän, saat avainsanaideoita, jotka voivat sopia oikealla näkyvään mainosryhmääsi. Voit halutessasi lisätä aiheeseen liittyvän verkkosivuston sekä tuotteesi tai palvelusi. Klikkaa niiden avainsanojen vieressä olevaa plusmerkkiä, jotka haluat lisätä mainosryhmääsi.
  6. Valitse avainsana-asetukseksi Yleisö tai Sisältö.
  7. Klikkaa Tallenna.