Tilføj søgeord

Ved at tilføje de rette søgeord kan du få dine annoncer vist for de ønskede potentielle kunder på det helt rigtige tidspunkt.

I denne artikel kan du læse om, hvordan du føjer søgeord til dine annoncegrupper til søge- eller display-/videokampagner. Vi anbefaler, at du starter med at læse artiklen Om søgeord for at få flere oplysninger.

Valg af matchtyper til søgeord i søgekampagner

Når du føjer et søgeord til annoncegrupper for søgekampagner, kan du vælge den ønskede matchtype ved at angive søgeordet i ét af følgende formater:

• Hvis du ønsker bredt match, skal du angive søgeord uden formatering (eksempelvis damehatte).
  • Hvis du vil bruge modifikator til bredt match, skal du angive søgeord med et plus (+) foran de modificerede termer (f.eks. +sort +jakkesæt)
  • Hvis du ønsker sætningsmatch, skal du angive søgeord i anførselstegn (eksempelvis "damehatte").
  • Hvis du ønsker eksakt match, skal du angive søgeord i parentes (eksempelvis [damehatte]).

Brug af symboler i søgeord

Du kan bruge to symboler, og-tegn (&) og accenttegn (f.eks. á) i dine søgeord. Vi betragter søgeord med disse symboler som to forskellige søgeord, f.eks. fortovscafe og fortovscafé.

Her er nogle af de symboler, som vores system ikke kan genkende:

• Ignorerede symboler: Du kan føje punktummer (.) eller bindestreger (-) til dine søgeord, men disse symboler ignoreres. Det betyder, at vi f.eks. opfatter søgeordene Chr. Wærumsgade og Chr Wærumsgade som identiske søgeord.
  • Ugyldige symboler: Der vises en fejlmeddelelse, hvis du tilføjer søgeord, der indeholder bestemte symboler. Disse er f.eks.: , ! @ % ^ * () = {} ; ~ ` <> \ |.
  • Website- og søgeoperatorer: Operatoren "site:" fjernes fra dine søgeord. Det betyder, at hvis du tilføjer søgeordet [site:www.example.com mørk chokolade], betragter vi det som samme søgeord som [mørk chokolade]. Søgeoperatører ignoreres også. Hvis du f.eks. føjer søgeoperatoren "OR" til søgeordet mørk chokolade, f.eks. OR mørk chokolade, ignoreres kommandoen "OR", og dit søgeord er kun mørk chokolade.

Vejledning vedrørende søge- og displaykampagner

De fleste brugere administrerer nu deres konti via den nye Google Ads-oplevelse. Hvis du stadig bruger den forrige AdWords-oplevelse, skal du vælge Forrige nedenfor. Få flere oplysninger

Fremgangsmåden ved tilføjelse af søgeord til din annoncegruppe varierer, afhængigt af om din kampagnetype er "Søge- og Displaynetværket" eller Shopping eller Video. Hvis du er i tvivl om, hvilken type kampagne du bruger, kan du finde den ved at klikke på Alle kampagner og vælge kampagnetypen.

Føj søgeord til kampagner ("Kun Søgenetværket" eller "Søgenetværk med udvalg fra Displaynetværket")
  1. Log ind på din AdWords-konto.
  2. Klik på fanen Søgeord. Keywords tab
  3. Klik på knappen + Søgeord øverst i søgeordstabellen.
  4. Vælg den annoncegruppe, hvor du vil tilføje dit søgeord. Add keywords
  5. Tilføj søgeordene i søgeordsfeltet, ét pr. linje (søgeordene kan bestå af flere ord).

Tip!

Du får eventuelt vist en liste over søgeordsidéer til højre for søgeordsfeltet. Klik på linket Tilføj ud for de søgeord, du ønsker at føje til din annoncegruppe. Du kan med det samme få vist et estimat af, hvor mange personer der bruger hvert af de tilføjede søgeord, ved at klikke på knappen Estimer søgetrafik under tekstfeltet.

6. Klik på Gem.
Gå til AdWords

Bemærk!

Første gang du opretter en annoncegruppe, bliver du bedt om at angive et standardbud for annoncegruppen. Medmindre du tilføjer et søgeordsspecifikt bud i søgeordstabellen, bruges annoncegruppens standardbud til dine søgeord.

Føj søgeord til kampagner af typen "Kun Displaynetværket"
  1. Log ind på din AdWords-konto.
  2. Klik på fanen Displaynetværk.
  3. Klik på + Målretning over grafen.
  4. Vælg den annoncegruppe, hvor du vil tilføje dit søgeord.
  5. Klik på rullemenuen "Tilføj målretning", og vælg "Displaysøgeord". Tilføj søgeordene i søgeordsfeltet, ét pr linje (søgeordene kan bestå af flere ord), og klik på Tilføj søgeord. Du kan også skrive søgeordet i feltet og klikke på Find relaterede søgeord for at få søgeordsidéer. Klik derefter på dobbeltpilene ud for hvert enkelt søgeord, som du vil tilføje.
  6. Klik på OK for at gemme ændringerne.

Tip!

Prøv at bruge Søgeordsplanlægning til at få nye forslag til søgeord og trafikestimater.