Løs problemer med Kundematch knyttet til opplasting av lister, små lister eller lavt volum

To vanlige problemer med Kundematch er opplastingsproblemer og små rapporterte Kundematch-lister. Begge problemene kan spores til problematisk formatering av datafiler eller feilaktig hashing. I tillegg til nyttige verktøy for hashing inneholder denne artikkelen også en veiledning for å sikre at filene dine og dataene i filen din har korrekt format, slik at du oppnår en så høy grad samsvar som mulig. I tillegg forklarer vi vanlige årsaker til og løsninger på problemer som skyldes lite trafikk og behandling av lister.

Før du begynner

Det er ofte uklarhet om forskjellen mellom antall poster i den opplastede filen, og listestørrelsen som vises i Google Ads.

Når du laster opp en fil, kontrolleres det først om du laster opp kundedataene dine i et godkjent format. Når dataene er godkjent og lastet opp, ser du hvor stor prosentdel av kundedataene dine som ble godkjent og lastet opp, og blir matchet med Google-kontoer. Når samsvarsprosessen er fullført, ser du antall kundedata som ble matchet, i kolonnen med størrelsen på kundelisten din. Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan samsvarsprosessen fungerer, kan du lese Slik bruker Google Kundematch-data.

Merk: Det kan hende at ikke alle Kundematch-oppføringene du lastet opp, knyttes til en aktiv Google-konto. Dermed kan det oppstå et avvik mellom antall opplastede oppføringer og størrelsen på Kundematch-listen.

Slik feilsøker du opplastingsproblemer og problemer med små lister

Kundematch-datafiler må følge bestemte retningslinjer for formatering før de kan godkjennes. Feil formatering (innbefattet feil hashing) kan føre til opplastingsfeil eller et lavt antall samsvarende transaksjoner.

Se gjennom alle punktene nedenfor. Hvert enkelt av dem kan forårsake at du får små lister. Du finner nærmere retningslinjer om formatering i artikkelen Last opp datafiler, og administrer Kundematch-målgruppene dine.

1. Filene må være i CSV-format.
  2. Alle identifikatorer for én brukeroppføring må være atskilt med komma. Ulike brukeroppføringer må atskilles med unix-standardtegnet for newline (\n), eller linjeskift. Oppføringene kan ikke være atskilt med mellomrom eller semikolon.
  3. Du kan utelukkende bruke disse overskriftene: Email, Phone, First Name, Last Name, Country, Zip og Mobile Device ID (hvis én enkelt kunde har flere postadresser, e-postadresser eller telefonnumre, kan du ha med flere «Email», «Zip» eller «Phone»-kolonner).
  4. Alle e-postadresser må inneholde et domenenavn (f.eks. gmail.no eller hotmail.co.jp).
  5. Navn kan ikke ha et prefiks (for eksempel: «Mr.»).
  6. For samsvar for postadresser må datafilen inneholde samtlige av disse kolonneoverskriftene: «First Name» (fornavn), «Last Name» (etternavn), «Country» (land) og «Zip» (postnummer).
  7. Ta med landskoden for telefonnumre.

Følgende retningslinjer gjelder hvis du hasher før du laster opp filen:

1. Ikke hash kolonnene Country (land) og Zip (postnummer).
  2. Bruk bare små bokstaver, og fjern alle ekstra mellomrom før, etter eller mellom e-postadresser og navn.
  3. E-postadresser med aksenter matches ikke med Google-kontoer (f.eks. è, é, ê og ë). Aksenter er derimot tillatt i feltene for «First Name» (fornavn) og «Last Name» (etternavn).
  4. Telefonnumre må være oppført i E.164-formatet.

Eksempel på formatering

Her er et eksempel på korrekt filformatering med rader og kolonner der den første raden må være overskrifter.

Email (e-postadresse) Email (e-postadresse) First Name (fornavn) Last Name (etternavn) Country (land) Zip (postnummer) Phone (telefon)
test@gmail.com test2@gmail.com John Hansen us 94016
test3@gmail.com   nytest test cn 101300 1 (234) 567-8910

Nedenfor kan du se et eksempel på korrekt formatering i en CSV-fil.

Email,First Name,Last Name,Country,Zip,Phone
test@gmail.com,test2@gmail.com,john,smith,us,94016,1(234)567-8910
test3@gmail.com,newtest,test,cn,101300,101500,,12354789

I begge eksemplene kan flere kolonner/verdier legges til for e-post (Email) og postnummer (Zip), og overskriftene må være på engelsk.

Lav suksessrate for opplastinger
De første 1000 radene i datafilen din forhåndskontrolleres for problemer før du laster opp. Tiltak for feilretting fremgår i feilmeldingene.

Radene som kommer etter de første 1000, kontrolleres ikke på forhånd. En prosentdel av antall rader som ble lastes opp, vises. Sørg for at du er fornøyd med prosentdelen. Hvis ikke bør du sjekke datafilen opp mot kriteriene ovenfor.

Problemer med hashing
Hvis dataene ble hashet på galt vis før filen ble lastet opp, eller hvis kundedataene dine ikke overholder retningslinjene for formatering, kan datafilen fortsatt bli godkjent. Google Ads kommer imidlertid ikke til å finne samsvar mellom kundedataene og de aktuelle Google-kontoene, noe som fører til at det blir få oppføringer i listen.

E-poster som er hashet på forhånd, og som teknisk sett overholder formateringskravene våre, kan bli lastet opp. Feilaktig hashing fører derimot til at Google Ads ikke finner samsvar mellom de hashede dataene og en Google-konto. Hvis du for eksempel har mellomrom i e-postadressene dine, sitter du ikke igjen med en hashet e-postadresse som det kan etableres at samsvarer med en Google-konto.

Hvis du velger å hashe datafilene dine før opplasting, kan du gå videre til delen «Slik hasher du datafiler» for videre feilsøking.

Sånn hasher du datafiler

Hvis du velger å laste opp en datafil med uhashede kundedata til Google Ads, hashes datafilen for deg. De private kundedataene i filen din (Email, Phone, First Name og Last Name – e-postadresse, telefonnummer, fornavn og etternavn) blir automatisk formatert og hashet på datamaskinen din før de sikkert overføres til Googles tjenere. Hashingen utføres lokalt på datamaskinen datafilene lastes opp fra. Du kan altså trygt utføre hashingen på en datamaskin i bedriftsnettverket.

Hvis du velger å hashe filene dine på forhånd:

1. Sørg for at du har fulgt instruksjonene for gode fremgangsmåter for opplasting av datafiler ovenfor, før du går videre. Små listestørrelser kan komme som et resultat av en kombinasjon av feil hashing og problemer med formatering av datafiler.
  2. dette formateringsverktøyet for Kundematch-lister for å bekrefte at du bruker riktig hashingmetode, eller for å hashe datafilene dine.
    1. Merk: Google formidler denne informasjonen til deg for at du selv skal kunne hashe dataene du bruker i Kundematch. Dette er kun ment som informasjon, og du er ene og alene ansvarlig for hvordan du bruker informasjonen.
    2. Når du har lastet ned filen, åpner du den i nettleseren. Det finnes tre tilgjengelige verktøy:
      1. Hashing-validering – én oppføring
        1. Eksempel på bruk: Du hasher dine egne data og ønsker å bekrefte resultatet ved hjelp av én enkelt oppføring. I dette verktøyet kan du se hva slags utdata du får ved å konvertere ved hjelp av SHA256-algoritmen. Utdataene fra denne demonstrasjonen skal normalt samsvare med utdataene fra hashemetoden du har valgt.
        2. Merk: Data skrubbes ikke i dette verktøyet før hashingen utføres (dvs. at mellomrom ikke fjernes, store bokstaver ikke gjøres om til små bokstaver, og punktum umiddelbart før @-tegnet, ikke fjernes). Skrubb dataene dine før du hasher dem, for å sikre best mulig samsvarsfrekvens.
      2. Demonstrasjon av hashing – CSV-utdata:
        1. Eksempel på bruk: Hash en gruppe data fra en CSV-fil via opplasting. Utdataene kommer i en CSV-fil. Store bokstaver blir til små bokstaver, og mellomrom og punktum som kommer rett før @-tegnet, fjernes før hashingen. Utdataene kan lastes opp til Google Ads.
      3. Demonstrasjon av hashing – tekstutdata:
        1. Eksempel på bruk: Hash en gruppe data fra en CSV-fil ved å kopiere og lime dem inn. Utdataene vises i ruten til høyre. Store bokstaver blir til små bokstaver, mellomrom fjernes, og punktum som kommer rett før @-tegnet, fjernes før hashingen. Når du har lagret dataene som en CSV-fil, kan filen lastes opp til Google Ads.
    3. Hvis du bruker Python, Bruk dette skriptet for å hashe datafilene dine.

Slik feilsøker du hvis du får lite trafikk

Problemer med lite eller ingen trafikk skyldes ofte for små lister, for begrenset målretting og/eller for lave bud eller budsjetter sammenlignet med andre remarketingkampanjer.

For at Kundematch-annonser skal vises, må det være et visst antall aktive brukere på tidspunktet når annonsen vises (aktive brukere er antall brukere på listen din som er aktive på Gmail, Google Søk eller YouTube). Til enhver tid er antallet aktive brukere sannsynligvis mindre enn den totale størrelsen på målgruppelisten din, ettersom ikke alle er logget på hele tiden. Vi anbefaler målgruppelister på minst 1000 brukere for å hindre at annonsene ikke vises.

Eventuelle andre begrensninger for målretting som du legger til i Kundematch-listen, fører til at målgruppen avgrenses ytterligere med tanke på hvor mange potensielle brukere kampanjen din kan målrettes mot. Til slutt fører dette til lave volumer eller ingen trafikk i det hele tatt.

Slik korrigerer du lister som har en konstant «Under behandling»-status

Det kan ta opptil 48 timer å behandle Kundematch-opplastinger. Hvis du laster opp eller foretar endringer i målgruppelistene dine hver dag, kan det hende du ser «Under behandling»-statusen til enhver tid.

Tenk deg at det tar seks timer å behandle målgruppelistene dine. Du laster opp nye, oppdaterte målgruppelister hver fjerde time hver dag. Hver gang du laster opp en ny målgruppe, utløses en «Under behandling»-status, slik at målgruppelistene dine alltid vises som «Under behandling» selv om tidligere oppdateringer er fullført.

Korriger feil med listen

Feil/problem Retting
Det finnes ingen data i filen din Sørg for at filen inneholder data, og last den opp på nytt.
Formateringsfeil Gå gjennom filen din, og se etter følgende feil:
  • Se etter rader med verdier som kan være feilformaterte eller tomme.
  • Hvis du hasher dataene dine på forhånd, må du sørge for at dataene i filen samsvarer med det påkrevde SHA-256-formatet og at telefonnumrene følger E.164-formatet.
  • Sørg for at dataene i filen din er formatert i henhold til instruksjonene i artikkelen om opplasting av datafiler.
  • Kontroller formateringen, og skill mellom kundedata med et linjeskift eller komma. Ikke skill mellom oppføringer med et mellomrom eller semikolon
Filen din har ikke alle de nødvendige kolonneoverskriftene for postadresser Samsvar for e-postadresser krever bare e-postadresser. For samsvar for postadresser trenger du kundedata for alle de følgende kolonnene: First Name (fornavn), Last Name (etternavn), Country (land) og Zip (postnummer). Last opp filen på nytt med alle de nødvendige kolonne- og kolonneoverskriftene for typen kundedata du vil bruke.
Filen din inneholder rader med for mange eller for få verdier Kontroller at antall verdier per rad tilsvarer antall kolonneoverskrifter i filen. For rader med ufullstendige data skriver du inn et nulltegn og et komma for hver av de gjenværende verdiene.
Hvis kundelisten din for eksempel har kolonneoverskriftene First Name (fornavn), Last Name (etternavn), Country (land) og Zip (postnummer), skal hver rad i filen ha fire verdier, som alle er atskilt med et komma. For scenarioer der du har ufullstendige data, for eksempel kundens fornavn, men ikke etternavn, bruker du nulltegnet i stedet for den manglende verdien.
Følgende kolonner i filen din inneholder feil data Kontroller at verdiene i radene dine samsvarer med kolonneoverskriften. Alle dataene i «Email» (e-postadresse)-kolonnen skal for eksempel bare inneholde gyldige e-postadresser, ikke fornavn eller postnumre.
Kolonneoverskrifter i filen din er feilmerket Google Ads krever at kolonneoverskriftene skal ha spesifikke navn, så sørg for at du bruker riktige navn: «Email» (e-postadresse), «Phone» (telefonnummer), «First Name» (fornavn), «Last Name» (etternavn), «Country» (land), «Zip» (postnummer), «User ID» (bruker-ID) og «Mobile Device ID» (mobilenhets-ID). Postnumre kan brukes som «Zip»-data.

Linker til beslektet innhold

Last opp datafiler og administrer Kundematch-målgrupper

Retningslinjer for Google Ads

Retningslinjer for Kundematch