Spor resultatene du oppnår med Smart-kampanjer

Google Ads Smart campaigns | How to tell if my ad is performing well?

For å se undertekster på språket ditt må du slå på YouTube-teksting. Velg innstillingsikonet Bilde av ikonet for innstillinger i YouTube nederst i videospilleren, og velg så «Teksting» og ønsket språk.

Du kan spore resultatene du oppnår med kampanjene dine, for å finne ut hvor godt du lykkes med å tiltrekke deg potensielle kunder. Ut fra denne informasjonen kan du finstemme annonsene for å oppnå enda bedre resultater. I oversikten for Smart-kampanjen din kan du spore antallet ganger kunder har hatt interaksjoner med annonsen din. De kan for eksempel ha klikket på eller ringt deg via annonsen.

Slik fungerer visninger

I oversikten over Smart-kampanjer finner du Visninger-beregningen. Der kan du se hvor ofte annonsen din vises til potensielle kunder. Vi teller en visning (som du ikke betaler for) hver gang annonsen vises til noen som bruker Google Søk, Google Maps, YouTube, Gmail eller Google-partnernettsteder.

Gjennomgang av kunders klikk og visninger

I oversikten din kan du se hvor mange ganger kundene har sett og hatt interaksjoner med annonsen din.

Du kan også se noen av opplysningene nedenfor i oversikten, men akkurat hvilke avhenger av kontoinnstillingene dine:

• Visninger: Se hvor mange ganger noen har sett en versjon av annonsen.
  • Klikk: Se hvor mange ganger noen har klikket på en versjon av annonsen.
  • Anropsklikk: Se hvor mange ganger potensielle kunder på mobilenheter har trykket på Ring-knappen i annonsen.
  • Bekreftede anrop: Se hvor mange ganger noen har ringt Google-viderekoblingsnummeret i en hvilken som helst versjon av annonsen.
  • Avspillinger: Se hvor mange ganger videoannonsen er spilt av. (Dette er bare tilgjengelig hvis du har angitt «Oppnå flere visninger og mer engasjement på YouTube» som mål.)
  • Karthandlinger: Spor hvor mange ganger kunder har sett annonsen og deretter klikket på knappenålen til bedriften på Google Maps eller fått en veibeskrivelse til bedriften.
  • Analytics-mål: Hvis du knytter sammen Google Analytics- og Google Ads-kontoen din, kan du overvåke trafikk fra annonsene med sporings-ID-er og -tagger.
  • Beløp brukt: Se hvor mye du har brukt på kampanjen.

Oppnå bedre kampanjeresultater

Hvis du ikke oppnår de forventede resultatene med Smart-kampanjen din, kan du stille deg selv spørsmålene nedenfor for å finne ut hvordan du kan øke avkastningen.

Er søketermene spesifikke nok og passende for den ideelle målgruppen?

Søketermene dine bør være nært knyttet til det du markedsfører. Jo mer relevante og spesifikke søketermene er med tanke på det du tilbyr, desto mer sannsynlig er det at du tiltrekker deg kunder.

Hvis du bruker søketermer som ikke passer for bedriften, må du først påse at søkeordtemaene du har valgt, er presise og svært relevante for bedriften.

Hvis bedriften beskrives godt gjennom de valgte søkeordtemaene, men enkelte av søketermene er irrelevante, kan du deaktivere disse termene, som du når som helst kan reaktivere.

Finn ut mer om søketermer i Smart-kampanjer

Er landingssiden relevant?

For å oppnå bedre resultater bør du gjennomgå landingssiden (siden på nettstedet som annonsen viderekobler brukerne til). Sørg for at du har en tydelig handlingsfremmende oppfordring i annonsen, og at brukerne viderekobles direkte til landingssiden.

Hvis det for eksempel står «Ring oss» i annonseteksten, må du huske å oppgi bedriftens telefonnummer på landingssiden. Om det står «Tidsbegrenset tilbud» i annonseteksten, skal brukerne tas direkte til denne kampanjen på landingssiden.

Merk: Du kan når som helst endre annonseteksten din. Finn ut hvordan du redigerer Smart-kampanjer

Blir annonsen vist til de rette kundene på de rette stedene?

Sørg for at annonsen blir vist der kundene sannsynligvis befinner seg.

Tenk deg for eksempel at du oppretter en annonse for tannlegepraksisen din, og at du angir at den skal vises i Trondheim. Når noen i Trondheim søker etter «tannlege» på Google, kan annonsen din vises. En annen bruker i Oslo søker etter «tannlege i Trondheim» på Google. Denne personen kan også bli vist annonsen ettersom hen hadde med Trondheim – det valgte stedet ditt – i søket.

Finn ut mer om posisjonsinnstillinger i Smart-kampanjer

Appellerer annonsen til kundene?

Annonser er som et ansikt utad for søkeordtemaene dine. Jo mer relevante og interessante annonsene er med hensyn til det kundene søker etter, desto mer sannsynlig er det at du oppnår gode resultater med dem.

Er budsjettet høyt nok?

Hvis du oppnår gode resultater med annonsen din, men du er ute etter enda bedre resultater, kan du prøve å øke budsjettet ditt. Hvis annonseresultatene er svakere enn forventet, bør du øke budsjettet og følge tipsene ovenfor. Finn ut hvordan du kan endre budsjetter tilordnet Smart-kampanjer