Spor resultatene du oppnår med Smart-kampanjer

Hvis du sporer resultatene du oppnår med annonsene dine, kan du se om de er effektive med tanke på å lokke potensielle kunder til bedriften din. På bakgrunn av denne informasjonen kan du finstemme annonsene for å oppnå enda bedre resultater. I oversikten for Smart-kampanjen din kan du spore antallet ganger kunder har hatt interaksjoner med annonsen din. De kan for eksempel ha klikket på eller ringt deg via annonsen.

Sånn fungerer visninger

I oversikten over Smart-kampanjer finner du Visninger-beregningen. Der kan du se hvor ofte annonsen din blir delt med potensielle kunder. Vi teller en visning (som du ikke betaler for) hver gang annonsen vises til noen som bruker Google Søk, Google Maps eller et partnernettsted.

Gjennomgang av kunders klikk og visninger

I oversikten din kan du se hvor mange ganger kundene har sett og hatt interaksjoner med annonsen din.

Du kan også se noen av opplysningene nedenfor i oversikten, men akkurat hvilke avhenger av kontoinnstillingene dine:

• Visninger: Se hvor ofte en versjon av annonsen er vist.
  • Klikk: Se hvor ofte noen har klikket på en hvilken en versjon av annonsen.
  • Anropsklikk: Se hvor mange ganger potensielle kunder på mobilenheter har trykket på Ring-knappen i annonsen.
  • Bekreftede anrop: Se hvor ofte noen har ringt Google-viderekoblingsnummeret i en hvilken som helst versjon av annonsen.
  • Karthandlinger: Spor hvor mange ganger folk har sett annonsen din og deretter klikket på knappenålen til bedriften din på Google Maps eller fått veibeskrivelse til bedriften.
  • Analytics-mål: Hvis du knytter sammen Google Analytics- og Google Ads-kontoen din, kan du overvåke trafikk fra annonsene dine med sporings-ID-er og sporingstagger.
  • Beløp brukt: Se hvor mye du har brukt på annonsen.

Oppnå bedre annonseresultater

Hvis du ikke oppnår de forventede resultatene med annonsen din, kan du stille deg selv spørsmålene nedenfor for å finne ut hvordan du kan øke avkastningen.

Er søkeuttrykkene spesifikke nok og hensiktsmessige for den ideelle målgruppen?

Søkeuttrykkene dine skal være nært knyttet til det du annonserer for. Jo mer relevante og spesifikke søkeuttrykkene er med tanke på det du tilbyr, desto mer sannsynlig er det at du tiltrekker deg kunder.

Hvis søkeuttrykkene ikke passer bedriften din, må du først kontrollere at bedriftskategorien og produktet eller tjenesten du har valgt, er så nøyaktig og relevant for bedriften som mulig.

Hvis du har valgt rett bedriftskategori og tjenester eller produkter, men noen av søkeuttrykkene ikke er relevante, kan du prøve å fjerne eller deaktivere dem. Du kan alltids legge dem til igjen senere om det er ønskelig.

Finn ut mer om Søkeuttrykk i Smart-kampanjer

Er landingssiden relevant?

Ta en titt på siden på nettstedet ditt som annonsen din viderekobler brukerne til, altså landingssiden. Sørg for at du har med en tydelig handlingsfremmende oppfordring i annonsen, og at brukerne viderekobles direkte til landingssiden.

Hvis det for eksempel står «Ring oss» i annonseteksten, må du huske å legge til telefonnummeret til bedriften på landingssiden. Om det står «Tidsbegrenset tilbud» i annonsen, skal brukerne tas direkte til denne kampanjen på landingssiden.

Merk: Du kan når som helst endre annonseteksten din. Finn ut hvordan du kan endre Smart-kampanjer og sette deg inn i opplevelsen av landingssiden

Blir annonsen vist til rett målgruppe på rett sted?

Sørg for at annonsen din blir vist der kundene dine sannsynligvis befinner seg.

Tenk deg for eksempel at du oppretter en annonse for tannlegepraksisen din, og at du angir at den skal vises i Trondheim. Når noen i Trondheim søker etter «tannlege» på Google, kan annonsen din vises. En annen bruker i Oslo søker etter «tannlege i Trondheim» på Google. Denne personen kan også bli vist annonsen din ettersom vedkommende hadde med Trondheim – det målrettede stedet ditt – i søket. Hvis du vil påse at bare folk på det målrettede stedet får se annonsene dine, kan du kontakte brukerstøtten for Google Ads.

Finn ut mer om annonsemålgrupper i Smart-kampanjer

Appellerer annonsen til kundene?

Annonser er som et ansikt utad for produktene og tjenestene dine. Jo mer relevante og interessante annonsene er med hensyn til det kundene søker etter, desto mer sannsynlig er det at du oppnår gode resultater med dem.

Finn ut hvordan du kan skrive effektive tekstannonser.

Er budsjettet høyt nok?

Hvis du oppnår gode resultater med annonsen din, men du er ute etter enda bedre resultater, kan du prøve å øke budsjettet ditt. Hvis du oppnår dårligere resultater med annonsen enn forventet, bør du øke budsjettet og følge tipsene ovenfor.

Finn ut hvordan du kan endre budsjettet tilordnet Smart-kampanjer.

Linker til beslektet innhold