De prestaties van uw slimme campagne bijhouden

Google Ads Smart campaigns | How to tell if my ad is performing well?

Zet YouTube-ondertiteling aan voor ondertiteling in uw eigen taal. Selecteer het icoon Instellingen Afbeelding van icoon voor YouTube-instellingen onderaan de videospeler, selecteer Ondertiteling en kies dan uw taal.

Door de prestaties van uw campagnes bij te houden, kunt u bepalen hoe effectief ze zijn om potentiële klanten aan te trekken. Aan de hand van deze informatie kunt u uw advertenties aanpassen om de prestaties ervan te verbeteren. In het overzicht van uw slimme campagne kunt u bijvoorbeeld bijhouden hoe vaak klanten een actie met uw advertentie hebben uitgevoerd, zoals erop klikken of vanuit de advertentie bellen.

Hoe vertoningen werken

In het overzicht van uw slimme campagnes geeft Vertoningen aan hoe vaak uw advertentie wordt gedeeld met potentiële klanten. Elke keer dat uw advertentie wordt weergegeven aan iemand die Google Zoeken, Google Maps, YouTube, Gmail of Google-partnerwebsites gebruikt, wordt er een vertoning geteld. Voor vertoningen hoeft u niet te betalen.

Uw klantvertoningen en klikken bekijken

U vindt het aantal klantvertoningen en -acties in uw advertentie in uw dashboard.

In het dashboard kunt u ook de volgende informatie zien, afhankelijk van uw accountinstellingen:

• Vertoningen: hoe vaak elke versie van uw advertentie is bekeken.
  • Klikken: hoe vaak er op een versie van uw advertentie is geklikt.
  • Belklikken: het aantal keren dat potentiële klanten via mobiele apparaten in uw advertentie op de knop Bellen hebben getikt.
  • Geverifieerde gesprekken: hoe vaak een versie van de advertentie oproepen naar het Google-doorschakelnummer heeft opgeleverd.
  • Weergaven: hoe vaak uw videoadvertentie is bekeken (alleen beschikbaar voor het doel Behaal meer weergaven en engagement op YouTube).
  • Kaartacties: het aantal keren dat klanten uw advertentie hebben gezien en daarna op de speld van uw bedrijf op Google Maps hebben geklikt of een routebeschrijving naar uw bedrijf hebben opgevraagd.
  • Analytics-doelen: door uw Google Analytics- en Google Ads-accounts te koppelen, kunt u tracking-ID's en -tags gebruiken om het verkeer van uw advertenties bij te houden.
  • Uitgegeven bedrag: hoeveel u voor uw campagne heeft uitgegeven.

De prestaties van uw campagne verbeteren

Als de prestaties van uw slimme campagne niet aan de verwachtingen voldoen, beantwoordt u de volgende vragen om vast te stellen hoe u die kunt verbeteren.

Zijn uw zoektermen specifiek en geschikt voor uw ideale doelgroep?

Uw zoektermen moeten nauw gerelateerd zijn aan datgene waarvoor u adverteert. Hoe relevanter en specifieker uw zoektermen zijn voor uw aanbod, hoe groter de kans is dat klanten u vinden.

Als uw zoektermen niet goed aansluiten bij uw producten of services, zorgt u er eerst voor dat de door u gekozen zoekwoordthema's zo relevant mogelijk zijn en uw bedrijf optimaal beschrijven.

Als uw zoekwoordthema's uw bedrijf nauwkeurig beschrijven, maar sommige zoektermen niet van toepassing zijn op uw bedrijf, kunt u ze uitzetten. U kunt ze later altijd weer aanzetten.

Meer informatie over zoektermen in slimme campagnes

Heeft u een relevante landingspagina?

Als u de prestaties wilt verbeteren, beoordeelt u uw landingspagina (de pagina op uw website waarnaar uw advertentie verwijst). Neem een duidelijke call-to-action in uw advertentie op die kijkers meteen naar die landingspagina leidt.

Als er in de advertentie bijvoorbeeld 'Bel ons' staat, zorg er dan voor dat het telefoonnummer van uw bedrijf op de landingspagina staat. Als er in de advertentietekst 'Tijdelijke aanbieding' staat, moet u klanten naar die promotie op de landingspagina leiden.

Opmerking: U kunt uw advertentietekst op elk gewenst moment aanpassen. Meer informatie over hoe u een slimme campagne kunt bewerken

Bereikt uw advertentie de juiste klanten op de juiste locaties?

Zorg ervoor dat uw advertenties worden getoond in gebieden waar uw klanten zich waarschijnlijk bevinden.

U maakt bijvoorbeeld een advertentie voor uw tandartspraktijk en stelt uw advertentie in op weergave in Amsterdam. Als iemand in Amsterdam op Google naar 'tandarts' zoekt, komt uw advertentie in aanmerking voor weergave. Een andere persoon in Gouda zoekt op Google naar 'tandarts Amsterdam'. Deze persoon kan uw advertentie ook zien omdat uw gekozen locatie Amsterdam is gebruikt in de zoekopdracht.

Meer informatie over locatie-instellingen in slimme campagnes

Spreekt uw advertentie uw klanten aan?

Uw advertenties zijn de spreekbuis van uw zoekwoordthema's. Hoe relevanter en aantrekkelijker deze zijn voor wat uw klanten zoeken, hoe groter de kans is dat uw advertenties resultaten voor u opleveren.

Heeft u voldoende budget?

Probeer uw budget te verhogen als uw advertentie goed presteert, maar u nog betere resultaten wilt. Als de resultaten van uw advertenties niet aan de verwachtingen voldoen, kunt u overwegen uw budget te verhogen en de bovenstaande tips toe te passen. Meer informatie over hoe u het budget voor slimme campagnes kunt bewerken