Älykkään kampanjan kehityksen seuraaminen

Seuraamalla mainostesi kehitystä voit nähdä, miten hyvin ne tavoittavat potentiaalisia asiakkaita. Näiden tietojen perusteella voit muokata mainoksia niiden toimivuuden parantamiseksi. Esimerkiksi älykkään kampanjan yleiskatsaussivulta voit seurata, kuinka monta kertaa asiakkaat ovat reagoineet mainokseesi klikkaamalla sitä tai soittamalla sen avulla yritykseesi.

Miten impressiot toimivat?

Älykkään kampanjan yleiskatsaussivun Impressiot-kohdasta näet, kuinka monta kertaa mainoksesi on näytetty potentiaalisille asiakkaille. Impressio lasketaan aina, kun mainoksesi näytetään käyttäjälle Google Haussa, Google Mapsissa tai yhteistyökumppanin sivustolla. Huomaa, että sinua ei veloiteta impressioista.

Asiakkaiden impressioiden ja klikkausten katsominen

Näet mainoksen saamien impressioiden ja asiakkaiden tekemien valintojen määrän hallintapaneelistasi.

Tilisi asetuksista riippuen hallintapaneelissa voidaan näyttää seuraavia tietoja:

• Impressiot: Tämä arvo ilmaisee, kuinka monta kertaa mainoksesi eri versioita on katsottu.
  • Klikkaukset: Tämä arvo ilmaisee, kuinka monta kertaa mainoksesi eri versioita on klikattu.
  • Puheluklikkaukset: Tämä arvo ilmaisee, kuinka monta kertaa potentiaaliset asiakkaat ovat napauttaneet mainoksesi Soita-painiketta mobiililaitteilla.
  • Vahvistetut puhelut: Tämä arvo ilmaisee, kuinka monta puhelua mainoksen eri versioista on soitettu Google‑soitonsiirtonumeroosi.
  • Toiminta Mapsissa: Tämä arvo ilmaisee niiden kertojen määrän, jolloin käyttäjä on nähnyt mainoksesi ja sen jälkeen klikannut yrityksesi merkkiä Google Mapsista tai hakenut reittiohjeita yritykseesi.
  • Analytics-tavoitteet: Linkittämällä Google Analytics- ja Google Ads ‑tilisi voit seurata mainoksistasi peräisin olevaa liikennettä seurantatunnusten ja tagien avulla.
  • Käytetty summa: Tämä arvo ilmaisee mainokseen käytetyn summan.

Mainoksen toimivuuden parantaminen

Jos mainoksesi ei toimi odotetusti, selvitä seuraavien kysymysten avulla, miten voisit parantaa mainosta.

Ovatko hakulausekkeesi tarkkoja ja kohdeyleisöllesi sopivia?

Hakulausekkeiden on liityttävä läheisesti mainostamaasi tuotteeseen tai palveluun. Mitä osuvammin ja täsmällisemmin hakulausekkeesi kuvaavat tarjoamaasi tuotetta tai palvelua, sitä todennäköisemmin saat lisää asiakkaita.

Jos hakulausekkeet eivät ole sopivia yrityksellesi, varmista ensin, että valitsemasi toimiala ja tuotteet tai palvelut kuvaavat yritystäsi mahdollisimman hyvin.

Jos valitsemasi toimiala ja tuotteet tai palvelut ovat sopivia mutta osa hakulausekkeista ei kuvaa yritystäsi, poista kyseiset hakulausekkeet käytöstä tai poista ne kokonaan (voit lisätä ne uudelleen milloin tahansa).

Lue lisää hakulausekkeista älykkäissä kampanjoissa

Onko laskeutumissivusi osuva?

Tutki laskeutumissivuasi eli sitä sivustosi sivua, jolle mainoksesi linkki johtaa. Muista liittää mainokseen selkeä toimintakehotus, joka vie katsojat suoraan laskeutumissivulle.

Jos mainostekstissä esimerkiksi sanotaan "Soita meille", lisää laskeutumissivulle yrityksen puhelinnumero. Jos taas mainostekstissä sanotaan "Tarjous voimassa rajoitetun ajan", lisää laskeutumissivulle kyseinen tarjous.

Huom. Voit muokata mainostekstiä milloin tahansa. Lue lisää älykkään kampanjan muokkaamisesta tai laskeutumissivun käyttökokemuksesta

Tavoittaako mainoksesi oikean yleisön oikeassa paikassa?

Varmista, että mainos näkyy alueilla, joilla asiakkaasi todennäköisimmin ovat.

Oletetaan esimerkiksi, että luot mainoksen hammaslääkärin vastaanotollesi ja määrität sen näkymään Helsingissä. Kun Helsingissä oleva henkilö hakee Googlesta hammaslääkäriä, mainos voidaan näyttää. Toisaalta mainos voidaan näyttää myös Tampereella olevalle henkilölle, joka tekee haun "Helsinki hammaslääkäri", sillä hakuun sisältyy kohdistusalueeksi valittu Helsinki. Jos haluat varmistaa, että vain kohdistusalueella olevat käyttäjät näkevät mainoksesi, ota yhteyttä Google Ads ‑tukeen.

Lue lisää mainoksen yleisöstä älykkäissä kampanjoissa

Vetoaako mainoksesi asiakkaisiin?

Mainoksesi kuvastavat tuotteitasi ja palveluitasi. Mitä paremmin mainoksesi vastaavat asiakkaiden hakuja ja mitä tehokkaammin ne aktivoivat heitä, sitä todennäköisemmin saat tuloksia.

Lue, miten kirjoitat menestyksekkäitä tekstimainoksia.

Onko budjettisi riittävä?

Jos mainoksesi on tehokas ja haluat saada vielä parempia tuloksia, voit kokeilla budjettisi korottamista. Tätä kannattaa harkita myös silloin, jos mainoksesi ei toimi odotetusti. Kokeile tässä tapauksessa myös yllä annettuja muita vinkkejä.

Lue, miten muokkaat älykkään kampanjan budjettia.