Älykkään kampanjan kehityksen seuraaminen

Google Ads Smart campaigns | How to tell if my ad is performing well?

Jos haluat nähdä tekstitykset omalla kielelläsi, laita YouTube-tekstitykset päälle. Klikkaa videosoittimen alareunasta Asetukset-kuvaketta Kuva YouTuben asetuskuvakkeesta ja valitse sitten "Tekstitykset" ja haluamasi kieli.

Seuraamalla kampanjan tuloksia voit selvittää, kuinka hyvin se tavoittaa potentiaalisia asiakkaita. Näiden tietojen perusteella voit muokata mainoksia tulosten parantamiseksi. Esimerkiksi Älykkään kampanjan yleiskatsaussivulta voit seurata, kuinka monta kertaa asiakkaat ovat reagoineet mainokseesi klikkaamalla sitä tai soittamalla sen kautta yritykseesi.

Miten impressiot toimivat?

Älykkäiden kampanjoiden yleiskatsauksen Impressiot-kohdasta näet, kuinka monta kertaa potentiaaliset asiakkaat ovat nähneet mainoksesi. Impressio lasketaan aina, kun mainos näkyy käyttäjälle Google Haussa, Google Mapsissa, YouTubessa, Gmailissa tai Google-kumppanisivustolla. Et maksa impressioista mitään.

Asiakkaiden impressioiden ja klikkausten katsominen

Näet mainoksen saamien impressioiden sekä asiakkaiden tekemien valintojen määrän hallintapaneelistasi.

Tilisi asetuksista riippuen hallintapaneelissa voi näkyä seuraavia tietoja:

• Impressiot: Tämä ilmaisee, kuinka monta kertaa mainoksesi eri versioita on katsottu.
  • Klikkaukset: Tämä kertoo, kuinka monta kertaa mainoksesi eri versioita on klikattu.
  • Puheluklikkaukset: Tämä ilmaisee, kuinka monta kertaa potentiaaliset asiakkaat ovat napauttaneet mainoksesi Soita-painiketta mobiililaitteilla.
  • Vahvistetut puhelut: Tämä kertoo, kuinka monta puhelua mainoksen eri versioista on soitettu Google‑soitonsiirtonumeroosi.
  • Katselukerrat: Tästä kohdasta näet, kuinka usein videomainostasi on katsottu. (Tämä on käytettävissä vain, jos tavoitteeksi on valittu "Lisää katselukertoja ja aktivoitumisia YouTubessa".)
  • Toiminta Mapsissa: Tämä ilmaisee, miten monta kertaa asiakkaat ovat nähneet mainoksesi ja sen jälkeen klikanneet yrityksesi merkkiä Google Mapsista tai hakeneet reittiohjeita yritykseesi.
  • Analytics-tavoitteet: Linkittämällä Google Analytics- ja Google Ads ‑tilisi voit seurata mainoksistasi peräisin olevaa liikennettä seurantatunnusten ja tagien avulla.
  • Käytetty summa: Tästä kohdasta näet kampanjaan käytetyn summan.

Kampanjatulosten parantaminen

Jos Älykäs kampanjasi ei toimi odotetusti, selvitä seuraavien kysymysten avulla, miten voit parantaa kampanjan kehitystä.

Ovatko hakutermisi tarkkoja ja kohdeyleisöllesi sopivia?

Hakutermiesi tulee liittyä mainostamaasi tuotteeseen tai palveluun riittävän läheisesti. Mitä osuvammin ja täsmällisemmin hakutermisi kuvaavat tarjoamaasi tuotetta tai palvelua, sitä todennäköisemmin saat lisää asiakkaita.

Jos hakutermisi eivät sovi liiketoimintaasi, varmista, että valitsemasi avainsanateemat liittyvät liiketoimintaasi mahdollisimman hyvin.

Jos avainsanateemat kuvaavat liiketoimintaasi tarkasti, mutta jotkin hakutermit eivät koske liiketoimintaasi, kokeile poistaa kyseiset hakutermit käytöstä. Halutessasi voit ottaa ne uudelleen käyttöön myöhemmin.

Lue lisää hakutermien käyttämisestä Älykkäissä kampanjoissa

Onko laskeutumissivusi osuva?

Voit parantaa tuloksia tarkistamalla laskeutumissivusi (verkkosivustosi sivun, johon mainoksesi on linkitetty). Käytä mainoksessa selkeää toimintakehotusta, joka vie käyttäjät suoraan laskeutumissivulle.

Jos mainostekstissä esimerkiksi sanotaan "Soita meille", lisää laskeutumissivulle yrityksen puhelinnumero. Jos mainoksessa lukee "Tarjous voimassa rajoitetun ajan", muista mainita tarjous laskeutumissivulla.

Huom. Voit muokata mainostekstiä milloin tahansa. Lue, miten voit muokata Älykästä kampanjaa.

Tavoittaako mainoksesi oikeat asiakkaat oikeissa paikoissa?

Varmista, että mainoksesi näkyy alueilla, joilla asiakkaat todennäköisimmin ovat.

Oletetaan esimerkiksi, että luot mainoksen hammaslääkärin vastaanotollesi ja valitset kohdistusalueeksi Helsingin. Kun Helsingissä oleva henkilö hakee Googlesta hammaslääkäriä, mainoksesi voi näkyä. Se voi näkyä myös, jos vaikkapa Tampereella oleva henkilö tekee haun "Helsinki hammaslääkäri", koska haku sisältää valitun kohdistusalueen.

Lue lisää Älykkäiden kampanjoiden sijaintiasetuksista.

Vetoaako mainoksesi asiakkaisiin?

Mainoksesi kuvastavat avainsanateemojasi. Mitä paremmin mainoksesi vastaavat asiakkaiden hakuja ja mitä tehokkaammin ne aktivoivat heitä, sitä todennäköisemmin saat tuloksia.

Onko budjettisi riittävä?

Jos mainoksesi on tehokas mutta haluat saada vielä parempia tuloksia, kokeile korottaa budjettiasi. Tätä kannattaa harkita myös silloin, jos mainoksesi ei toimi odotetusti. Kokeile tässä tapauksessa myös yllä annettuja muita vinkkejä. Lue, miten voit muokata Älykkään kampanjan budjettia.