Sporing af din Smart-kampagnes effektivitet

Når du sporer dine annoncers effektivitet, kan du se, hvor gode annoncerne er til at tiltrække potentielle kunder. Derefter kan du foretage justeringer af annoncerne med henblik på at øge deres effektivitet. Eksempelvis kan du i oversigten over din Smart-kampagne spore, hvor mange gange kunder har foretaget en bestemt handling i eller via din annonce, f.eks. klikket på den eller ringet til din virksomhed via den.

Sådan fungerer eksponeringer

I oversigten over Smart-kampagnen angiver "Eksponeringer", hvor ofte din annonce er blevet vist for potentielle kunder. Der tælles en eksponering (som du ikke betaler for), hver gang din annonce bliver vist for en person, som bruger Google Søgning, Google Maps eller et partnerwebsite.

Sådan gennemgår du dine kundeeksponeringer og klik

På dit betjeningspanel kan du se antallet af kundeeksponeringer, og hvor mange handlinger kunderne har foretaget via annoncen.

På betjeningspanelet kan du også se følgende oplysninger, alt efter hvilke kontoindstillinger du har valgt:

• Eksponeringer: Se, hvor ofte en version af din annonce er blevet vist.
  • Antal klik: Se, hvor ofte der er blevet klikket på en version af din annonce.
  • Opkaldsklik: Se, hvor mange gange potentielle kunder har trykket på opkaldsknappen i din annonce på en mobilenhed.
  • Bekræftede opkald: Se, hvor ofte der er blevet ringet til Google-viderestillingsnummeret i en version af annoncen.
  • Korthandlinger: Spor, hvor mange gange folk har set din annonce og derefter klikket på din virksomheds markør på Google Maps eller fået en rutevejledning til din virksomhed.
  • Analytics-mål: Hvis du linker din Google Analytics-konto og din Google Ads-konto, kan du bruge sporings-id'er og tags til at overvåge trafik fra dine annoncer.
  • Brugt beløb: Se, hvor meget du har brugt på din annonce.

Gør din annonce mere effektiv

Hvis din annonce ikke er så effektiv som forventet, bør du stille dig selv nedenstående spørgsmål for at finde ud af, hvordan du kan øge effektiviteten.

Er dine søgesætninger tilstrækkeligt specifikke og målrettede mod din målgruppe?

Dine søgesætninger bør være tæt relaterede til det, du annoncerer for. Jo mere relevante og specifikke dine søgesætninger er for det, du tilbyder, desto større er sandsynligheden for, at de sikrer dig nye kunder.

Hvis dine søgesætninger ikke passer så godt til din virksomhed, skal du først sikre dig, at de tjenester eller de produkter, du har valgt, er så præcise og relevante for din virksomhed som muligt.

Hvis den valgte virksomhedskategori og de valgte produkter eller tjenester passer godt sammen, men nogle af søgesætningerne ikke er relevante for din virksomhed, kan du fjerne eller deaktivere dem (du kan altid tilføje dem igen på et senere tidspunkt).

Få flere oplysninger om Søgeudtryk i Smart-kampagner

Er din landingsside relevant?

Tag et kig på den side på dit website, som din annonce linker til, dvs. landingssiden. Sørg for, at din annonce indeholder en klar og tydelig opfordring til handling, der fører potentielle kunder direkte til den relevante landingsside.

Hvis der f.eks. står "Ring til os" i din annoncetekst, skal du sørge for, at firmatelefonnummeret står på landingssiden. Hvis der står "Tidsbegrænset tilbud" i annonceteksten, skal du sørge for, at potentielle kunder bliver ført hen til det aktuelle tilbud på landingssiden.

Bemærk! Du kan til enhver tid redigere din annoncetekst. Få flere oplysninger om, hvordan du redigerer en Smart-kampagne eller om landingssideoplevelsen

Når du ud til den rette målgruppe det rette sted?

Sørg for, at din annonce bliver vist de steder, hvor der er størst sandsynlighed for, at potentielle kunder ser den.

Lad os eksempelvis sige, at du opretter en annonce for din tandlægeklinik og angiver, at annoncen skal vises i Aarhus. Når en person i Aarhus søger efter "tandlæge" på Google, er din annonce kvalificeret til at blive vist. En anden person, som befinder sig i Herning, søger efter "tandlæge Aarhus" på Google. Din annonce kan også blive vist for denne person, da vedkommende har medtaget dit målrettede sted ("Aarhus") i sin søgning. For at sikre at det kun er personer de steder, der målrettes mod, som kan se dine annoncer, skal du kontakte Google Ads Support.

Få flere oplysninger om Annoncemålgruppe i Smart-kampagner

Appellerer din annonce til potentielle kunder?

Dine annoncer fungerer som et visitkort for dine produkter og tjenester. Jo mere relevante og interessante de er for det, potentielle kunder søger efter, desto større er sandsynligheden for, at de sikrer dig gode resultater.

Få flere oplysninger om, hvordan du skriver effektive annoncetekster.

Er dit budget tilstrækkeligt stort?

Hvis din annonce er effektiv, men du gerne vil opnå endnu bedre resultater, kan du prøvet at forhøje dit budget. Hvis din annonces resultater er dårligere end forventet, kan du overveje at forhøje dit budget og følge ovennævnte tips.

Få flere oplysninger om, hvordan du redigerer dit budget til Smart-kampagner.