Konfigurera verifierade samtal

Verifierade samtal är antalet slutförda samtal som annonsen har genererat. Dessa spåras med ett vidarekopplingsnummer. När du besvarar ett inkommande samtal som görs från annonsen räknas det som ett verifierat samtal. Verifierade samtal inkluderar samtal som kom fram till företaget, obesvarade samtal och samtal som besvarades av röstbrevlådan. Du får även information om samtalets längd, tid och plats.

Ställa in verifierade samtal efter att ha skapat en annons

Du kan bara konfigurera verifierade samtal i webbversionen av Google Ads.
  1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Alla kampanjer.
  3. Leta reda på kortet för kampanjen i översikten Kampanjer och klicka på Detaljer.
  4. Rulla ned till kortet Klick på samtalsknappen i avsnittet Kampanjinformation.
  5. Leta reda på beskrivningen om hur du ställer in avancerade samtalsmätvärden.
  6. Klicka på Testa.

Ställa in verifierade samtal om du inte har lagt till ett telefonnummer i din annons ännu

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Alla kampanjer.
  3. Leta reda på kampanjkortet i översikten Kampanjer, klicka på trepunktersmenyn och sedan på Redigera telefonnummer.
  4. Ange ditt telefonnummer i dialogrutan Samtalsinställningar.
  5. Markera Aktivera verifierade samtal och klicka på Spara.

Ställa in verifierade samtal om du redan har lagt till ett telefonnummer men inte har aktiverat verifierade samtal

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Alla kampanjer.
  3. Leta reda på kampanjkortet i översikten Kampanjer, klicka på trepunktersmenyn och sedan på Samtalsinställningar.
  4. Markera Aktivera verifierade samtal och klicka på Spara.
TESTA NU

Vidarekopplingsnummer

Om du använder samtalsrapportering med din annons tilldelas den ett vidarekopplingsnummer från Google. Du ser bara vidarekopplingsnumret i din Smart-kampanj när den visas i dator- eller mobilversionen av Google Sök. Vidarekopplingsnumret syns inte i ditt konto.

Om ditt företag använder nummerpresentation visas numret till personen som ringer som vanligt, även om samtalet leds via vidarekopplingsnumret.

Så fungerar Googles vidarekopplingsnummer

Googles vidarekopplingsnummer tilldelas dynamiskt och kan ändras eller tilldelas någon annan (efter att det inte har använts under en tid). Vi tilldelar ett kostnadsfritt eller lokalt nummer utifrån formatet på det företagsnummer du anger. Beroende på din företagsadress och tillgängligheten till telefonnummer kan formatet på Googles vidarekopplingsnummer variera. Om det är möjligt får lokala nummer samma riktnummer eller prefix som ditt företag. Annars används det lokala riktnumret eller prefixet för din geografiska region.

Denna funktion är för närvarande bara tillgänglig i USA. I vissa fall kanske lokala vidarekopplingsnummer från Google inte är tillgängliga. I sådana fall visas ett kostnadsfritt vidarekopplingsnummer i stället.

Eftersom ditt vidarekopplingsnummer kan komma att ändras och endast är avsett för att spåra samtal från dina Smart-kampanjer bör du inte publicera numret på din webbplats eller i några andra former av annonsering.