Konfigurer bekreftede anrop

Med bekreftede anrop sikter vi til antallet fullførte anrop som kom via annonsen din, og vi sporer dette med et viderekoblingsnummer. Når du svarer på en telefonsamtale som innledes via annonsen din, teller vi dette som et bekreftet anrop. Bekreftede anrop omfatter anrop bedriften din svarer på, tapte anrop og anrop som gikk til telefonsvareren. Du kan også se når anropet kom, hvor lenge det varte, samt hvor kunden ringte fra.

Sånn konfigurerer du bekreftede anrop etter å ha opprettet en annonse

Det er bare i nettversjonen av Google Ads du kan konfigurere bekreftede anrop.
  1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Alle kampanjer.
  3. Finn det aktuelle kampanjekortet ditt i «Kampanjer»-oversikten, og klikk deretter på Detaljer.
  4. Rull ned til «Anropsklikk»-kortet på siden med kampanjedetaljer.
  5. Finn delen der vi beskriver hvordan du kan konfigurere avanserte anropsberegninger, på «Anropsklikk»-kortet.
  6. Klikk på Prøv det.

Hvis du ennå ikke har lagt til noe telefonnummer i annonsen din, kan du konfigurere bekreftede anrop på denne måten:

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Alle kampanjer.
  3. Finn det aktuelle kampanjekortet ditt i «Kampanjer»-oversikten, klikk på menyen med tre prikker, og velg deretter Rediger telefonnummer.
  4. Skriv inn telefonnummeret ditt i «Anropsinnstillinger»-dialogboksen.
  5. Merk av for Slå på bekreftede anrop, og klikk på Lagre.

Hvis du har lagt til et telefonnummer, men ikke valgt bekreftede anrop ennå, kan du konfigurere bekreftede anrop på denne måten:

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Alle kampanjer.
  3. Finn det aktuelle kampanjekortet ditt i «Kampanjer»-oversikten, klikk på menyen med tre prikker og deretter på Samtaleinnstillinger.
  4. Merk av for Slå på bekreftede anrop i «Anropsinnstillinger»-dialogboksen, og klikk deretter på Lagre.
PRØV NÅ

Viderekoblingsnummer

Hvis du bruker samtalerapportering i annonsen din, blir annonsen tilordnet et Google-viderekoblingsnummer. Du må bruke Google Søk-versjonen for mobil eller datamaskin for at Google-viderekoblingsnummeret skal vises i Smart-kampanjer. Dette viderekoblingsnummeret fremgår ikke i kontoen din.

Hvis bedriften din bruker funksjonen for oppringer-ID, vises fortsatt telefonnummeret til oppringeren som vanlig, selv om anropet rutes via viderekoblingsnummeret ditt.

Sånn fungerer Google-viderekoblingsnumre

Google-viderekoblingsnumre tilordnes dynamisk og kan bli endret eller tilordnet på nytt (etter at de har vært ute av sirkulasjon en viss tid). Vi tilordner et gratisnummer eller et lokalt nummer ut fra formatet på nummeret du angir for bedriften din. Formatet på Google-viderekoblingsnummeret ditt kan variere avhengig av hvor bedriften din er, og hvilke telefonnumre som er tilgjengelige. Vi sørger for at lokale Google-viderekoblingsnumre har samme retningsnummer eller prefiks som bedriften din, hvis dette er mulig. Andre steder brukes det i stedet et lokalt retningsnummer for det aktuelle geografiske området.

Denne funksjonen er for øyeblikket bare tilgjengelig i USA. I enkelte tilfeller er lokale Google-viderekoblingsnumre kanskje ikke tilgjengelige. Hvis dette forekommer, viser vi i stedet et gratis Google-viderekoblingsnummer sammen med annonsen din.

Vi kan komme til å endre Google-viderekoblingsnummeret ditt med tiden. I tillegg er hensikten med dette nummeret bare at vi skal kunne spore anrop som kommer via Smart-kampanjene. Av disse grunnene bør du derfor ikke legge ut nummeret på nettstedet ditt eller bruke det i andre typer annonsering.