Älykkään kampanjan linkittäminen Google Analyticsiin

• Linkittämällä Google Analytics- ja Google Ads ‑tilisi voit seurata mainoksistasi peräisin olevia sivustokäyntejä.
  • Näet mainoksiisi ja mainostesi tuloksiin liittyvän Google Analytics ‑datan Älykkäiden kampanjoiden yleiskatsaussivulta.

Jos haluat nähdä tekstitykset omalla kielelläsi, laita YouTube-tekstitykset päälle. Klikkaa videosoittimen alareunasta Asetukset-kuvaketta Kuva YouTuben asetuskuvakkeesta ja valitse sitten "Tekstitykset" ja haluamasi kieli.

Google Analyticsia ja Google Adsia käyttämällä voit mitata, miten hyvin verkkosivustosi vastaa liiketoiminnallisia odotuksiasi. Yksi tapa mitata mainostesi tuloksia on seurata sellaisia verkkosivustollasi tehtyjä valintoja, jotka edistävät yrityksesi menestystä, kuten ostoja tai uutiskirjeen tilauksia (näitä kutsutaan myös konversioiksi).

Jos käytät jo Google Analyticsia verkkosivustosi liikenteen seuraamiseen, voit linkittää Google Analytics- ja Google Ads ‑tilisi. Kun tilit on linkitetty, mainoksiisi liittyvät Google Analyticsin mittarit näkyvät Älykkäiden kampanjoiden yleiskatsaussivulla.

Google Analyticsin ja Älykkäiden kampanjoiden linkityksen hyödyt

Älykkäissä kampanjoissa hyödynnetään Google Adsin teknologiaa ja tekoälyä, joiden avulla yrityksesi voi saada hyviä tuloksia nopeilla määrityksillä ja ilman jatkuvaa ylläpitoa. Kun otat konversioita käyttöön Google Analyticsissa ja linkität Google Analyticsin Älykkäisiin kampanjoihisi, tekoälyyn perustuva Älykäs kampanja voi tuottaa yrityksellesi entistä parempia, mitattavia tuloksia.

Näin pääset alkuun

1. Tilien linkittäminen

Jotta voit linkittää Google Analytics- ja Google Ads ‑tilisi, molemmilla tileillä on oltava käytössä sama kirjautumissähköpostiosoite.

Jos sinulla on jo samaa kirjautumissähköpostiosoitetta käyttävä Google Analytics ‑tili, näet Älykkäiden kampanjoidesi yleiskatsaussivulla vaihtoehdon tiliesi linkittämiseen. Jos sinulla ei vielä ole Google Analytics ‑tiliä, voimme luoda sinulle sellaisen Google Adsissa.

Huomioitavaa:

• Jos luot uuden Analytics-tilin Google Adsissa ja yleinen tietosuoja-asetus (GDPR) tai Kalifornian kuluttajatietosuojalaki (CCPA) koskee yritystäsi, sinun on hyväksyttävä datan käsittelyä koskevat ehdot Analytics-datan osalta. Kirjaudu Analytics-tilillesi ja lue ja hyväksy ehdot.
  • Google Analyticsiin linkitetyt Älykkäät kampanjat importoivat konversiot ja ottavat ne käyttöön kaikissa Google Ads ‑kampanjoissa. Jos sinulla on useita Älykkäitä kampanjoita, linkitettyäsi yhden Älykkään kampanjan Google Analyticsiin myös kaikki muut Älykkäät kampanjat linkitetään.
  • Jos sinulla on muun tyyppisiä Google Ads ‑kampanjoita (esim. Hakukampanja tai Display-kampanja), joissa konversioille käytetään Smart Biddingia, konversioiden importoiminen ja käyttöönotto Älykkäissä kampanjoissa voi vaikuttaa näiden muiden kampanjatyyppien hintatarjouksiin.

Jos haluat estää näiden konversioiden käytön muiden kampanjatyyppien Smart Biddingissa, voit poistaa niiden valinnan Sisällytä Konversiot-sarakkeeseen ‑asetuksesta.

2. Google Analyticsin seurantatunnuksen lisääminen verkkosivustolle

Seurantatunnukset

Saat Google Analyticsista seurantatunnuksen kaikille verkkosivustoille, joiden liikennettä haluat seurata. Seurantatunnus on merkkijono, kuten UA-000000-01. Seurantatunnus (eli Google Analyticsin JavaScript-koodinpätkä) on lisättävä verkkosivustosi jokaiselle sivulle.

Google Adsissa tapahtuvan Analytics-määrityksen aikana seurantatunnuksesi näkyy Liitä verkkosivustosi ‑kohdassa.

Kun olet selvittänyt seurantatunnuksen, siirry verkkosivustosi hallintaan käytettävän sisällönhallintajärjestelmän asetussivulle ja lisää Google Analytics ‑seurantatunnukset.

Jotkin sisällönhallintajärjestelmät helpottavat Analyticsin seurantakoodin lisäämistä tarjoamalla liitännäisiä, jotka lisäävät koodin verkkosivuillesi. Tutustu käyttämäsi palvelun ohjeisiin, kun lisäät Analytics-seurantatunnusta.

Tässä joidenkin tunnettujen hosting-palvelun tarjoajien ohjeet Analyticsin määrittämiseen:

Analytics-tagit

Jos otat seurantatunnuksen käyttöön yllä olevien sisällönhallintajärjestelmien (esim. Shopify tai Squarespace) avulla, sinun ei tarvitse tehdä muuta. Jos muokkaat verkkosivuston koodia manuaalisesti, sinun on lisättävä Google Analytics ‑tagi verkkosivustosi jokaiselle sivulle.

Google Analytics ‑tagi on JavaScript-koodinpätkä, joka kerää dataa verkkosivustolta ja lähettää sen Google Analyticsiin. Tagi luodaan jokaiselle verkkosivustolle tai verkkosivulle. Voit liittää koodinpätkän sellaisenaan jokaiselle verkkosivulle, jota haluat seurata. Koodinpätkän paikka on juuri ennen sulkevaa </head>-tagia.

Lue lisää Analytics-verkkotagin määrittämisestä Google Analyticsin ohjekeskuksesta.

3. Kohdetavoitteiden lisääminen ja muokkaaminen

Kohdetavoitteita määrittämällä voit seurata sitä, kuinka usein asiakkaasi päätyvät tietylle verkkosivustosi sivulle mainostasi klikattuaan. Lisää kohdetavoitteita sivuille, joilla tehdään merkityksellisiä valintoja (esim. yhteystieto-, ostos-, rekisteröitymis- tai tilaussivuille). Tehokkaiden kohdetavoitteiden avulla voit mitata, kuinka hyvin mainoksesi tuovat asiakkaita yrityksellesi.

Kun olet lisännyt kohdetavoitteen, se lisätään Google Analytics ‑asetukseesi ja tulee näkyviin Älykkään kampanjan hallintapaneeliin.

Esimerkki

Haluat mainostesi avulla lisätä rekisteröitymisiä verkkosivustollesi "www.omasivu.com".

Kun asiakas rekisteröityy verkkosivustollesi, hänet uudelleenohjataan sivulle, jonka URL-osoite on "www.omasivu.com/kirjaudu". Kun määrität kohdetavoitteeksi sivun, jolla on tämä URL-osoite, näet verkkosivustollesi rekisteröityvien asiakkaiden määrän.