Verkkosivustolla tehtyjen toimien seuraaminen Google Analyticsin avulla

• Linkittämällä Google Analytics- ja Google Ads ‑tilisi voit seurata mainoksistasi peräisin olevia sivustokäyntejä.
  • Voit tutkia mainoksiisi ja mainostesi tehokkuuteen liittyvää Analytics-dataa älykkäiden kampanjoiden yleiskatsaussivulla.

Analyticsia ja Google Adsia käyttämällä voit mitata, miten hyvin verkkosivustosi vastaa liiketoiminnallisia odotuksiasi. Yksi tapa mitata mainosten tehokkuutta on seurata sellaisia verkkosivustolla tehtyjä toimia, joista on hyötyä yrityksellesi (näitä kutsutaan myös konversioiksi). Tällaisia toimia voivat olla muun muassa ostoksen tekeminen tai uutiskirjeen tilaaminen.

Jos käytät jo Google Analyticsia verkkosivustosi liikenteen seuraamiseen, voit linkittää Google Analytics- ja Google Ads ‑tilisi. Kun tilit on linkitetty, voit tutkia mainostesi tehokkuusdataa älykkäiden kampanjoiden yleiskatsaussivulla ja nähdä esimerkiksi, miten monta kertaa asiakkaat ovat tehneet ostoksia tai miten moni käyttäjä on tilannut uutiskirjeen.

Tilien linkittäminen

Analytics- ja Google Ads ‑tilien linkittäminen edellyttää, että molemmilla tileillä käytetään samaa kirjautumissähköpostia. Jos sinulla on jo samaa kirjautumissähköpostia käyttävä Analytics-tili, näet älykkäiden kampanjoidesi yleiskatsaussivulla vaihtoehdon tiliesi linkittämiseen. Jos sinulla ei vielä ole Analytics-tiliä, voimme luoda sinulle sellaisen Google Adsissa.

Seurantatunnusten ja seurantatagien käyttäminen

Seurantatunnukset

Saat Google Analyticsista seurantatunnuksen kaikille verkkosivustoille, joiden liikennettä haluat seurata. Seurantatunnus on merkkijono, kuten UA-000000-01. Tunnuksen on sisällyttävä seurantatagiin, jotta Google Analytics osaa lähettää datan oikealle tilille ja oikealle verkkosivustolle. Tunnus sisältyy automaattisesti verkkosivuston JavaScript-koodinpätkään.

Google Adsissa tapahtuvan Analytics-määrityksen aikana voit nähdä seurantatunnuksesi Yhdistä verkkosivustosi ‑kohdassa:

Näytä seurantatunnus AdWords Expressissa

Kun olet selvittänyt seurantatunnuksen, siirry verkkosivustosi hallintaan käytettävän sisällönhallintajärjestelmän asetussivulle ja lisää Google Analytics ‑seurantatunnukset.

Jos sisällönhallintajärjestelmäsi on esimerkiksi Google Blogger, klikkaa ensin Asetukset ja sitten Muu ja liitä Google Analytics ‑seurantakoodi Analyticsin Web Property ID ‑kenttään.

Google Bloggerin Asetukset-sivu

Seurantatagit

Google Analytics ‑seurantatagi on JavaScript-koodinpätkä, joka kerää dataa verkkosivustolta ja lähettää sen Google Analyticsiin. Tagi luodaan automaattisesti jokaiselle verkkosivustolle tai verkkosivulle. Voit liittää koodinpätkän sellaisenaan jokaiselle verkkosivulle, jota haluat seurata. Koodinpätkän paikka on juuri ennen sulkevaa </head>-tagia.

Tärkeää

• Seurantatagin tarkoitus on ainoastaan kerätä dataa verkkosivustoilta. Älä sekoita eri verkko-omaisuuksien seurantatagin koodinpätkiä äläkä käytä samaa seurantatagin koodinpätkää useissa verkkotunnuksissa.
  • Google Analyticsin määrittämiseen tulee käyttää joko seurantatunnusta tai seurantatagia. Molempia ei tarvita.

Vinkkejä

• Lue lisätietoja verkkoseurannan tagin määrittämisestä Google Analyticsin ohjekeskuksesta.
  • Jotkin internetpalveluntarjoajat tai hosting-palveluiden tarjoajat (kuten Wordpress, GoDaddy, Wix ja Weebly) helpottavat Analyticsin seurantakoodin asentamista tarjoamalla laajennuksia, jotka asentavat koodin automaattisesti verkkosivuillesi. Tutustu käyttämäsi palvelun ohjeisiin, kun lisäät Analyticsin seurantatunnusta.
  • Seuraavissa linkeissä on ohjeita, joita noudattamalla voit tehdä Analytics-määritykset joidenkin tunnettujen verkkosivustojen hosting-palveluiden tarjoajien kanssa: