Enllaçar una campanya intel·ligent a Google Analytics

• Enllaceu els comptes de Google Analytics i Google Ads per fer un seguiment de les visites al vostre lloc web procedents dels vostres anuncis.
  • Consulteu les dades de Google Analytics sobre els vostres anuncis i el seu rendiment a la visió general de les campanyes intel·ligents.

Per veure els subtítols en el vostre idioma, activeu els subtítols de YouTube. Feu clic a la icona de configuració Imatge de la icona de Configuració de YouTube que hi ha a la part inferior del reproductor de vídeo i, tot seguit, seleccioneu "Subtítols" i trieu l'idioma.

Mitjançant Google Analytics i Google Ads, podeu mesurar en quin grau el vostre lloc web compleix les vostres expectatives empresarials. Una manera de mesurar el rendiment dels anuncis és fent un seguiment de les accions que s'han completat al vostre lloc web (també conegudes com a conversions) i que han generat bons resultats per a la vostra empresa, com ara fer una compra o subscriure's a un butlletí d'informació.

Si ja utilitzeu Google Analytics per fer un seguiment del trànsit cap al vostre lloc web i dins del lloc web, podeu enllaçar els comptes d'aquest servei i de Google Ads. Un cop hàgiu enllaçat els dos comptes, podreu consultar les mètriques de Google Analytics generades pels vostres anuncis a la visió general de les campanyes intel·ligents.

Avantatges d'enllaçar Google Analytics a campanyes intel·ligents

Les campanyes intel·ligents utilitzen la tecnologia i la IA de Google de Google Ads per oferir resultats reals a la vostra empresa sense que hàgiu de dedicar gaire temps a configurar-les i sense que les hàgiu de gestionar contínuament. Si configureu les conversions amb Google Analytics i enllaceu aquest servei a les campanyes intel·ligents, les campanyes intel·ligents basades en la IA de Google funcionaran encara millor i podreu aconseguir resultats reals i mesurables per a la vostra empresa.

Com començar

1. Enllaceu els comptes

Per poder enllaçar els comptes de Google Analytics i Google Ads, tots dos comptes han d'utilitzar la mateixa adreça electrònica d'inici de sessió.

Si ja teniu un compte de Google Analytics amb la mateixa adreça electrònica d'inici de sessió, se us mostrarà l'opció per enllaçar tots dos comptes a la visió general de les campanyes intel·ligents. Si encara no teniu cap compte de Google Analytics, podem crear-ne un en nom vostre directament des de Google Ads.

Notes:

• Si creeu un compte d'Analytics des de Google Ads i la vostra empresa està subjecta al Reglament general de protecció de dades (RGPD) o a la Llei de privadesa del consumidor de l'estat de Califòrnia (CCPA), heu d'acceptar les condicions de tractament de dades per a les dades d'analítica. Inicieu la sessió al compte d'Analytics per revisar i acceptar aquestes condicions.
  • Les campanyes intel·ligents enllaçades a Google Analytics importaran i activaran les conversions per a totes les campanyes de Google Ads. Si teniu diverses campanyes intel·ligents, un cop hàgiu enllaçat una campanya intel·ligent a Google Analytics, la resta de campanyes intel·ligents també s'enllaçarà.
  • Si teniu altres tipus de campanyes de Google Ads (p. ex., campanyes de cerca, de display, etc.) que utilitzen Smart Bidding per generar conversions, la importació i l'activació de conversions per a les campanyes intel·ligents pot afectar les ofertes d'aquests altres tipus de campanyes.

Si no voleu que aquestes conversions s'utilitzin per a Smart Bidding en altres tipus de campanyes, les podeu excloure desmarcant-les a l'opció de configuració Inclou a Conversions.

2. Afegiu l'identificador de seguiment de Google Analytics al vostre lloc web

Identificadors de seguiment

Google Analytics proporciona un identificador de seguiment de cada lloc web del qual voleu supervisar el trànsit. Aquest identificador de seguiment és una cadena amb un aspecte similar a aquest: UA-000000-01. Cal afegir l'identificador de seguiment (també anomenat "fragment de codi JavaScript de Google Analytics") a cada pàgina del vostre lloc web.

En configurar Analytics a Google Ads, veureu l'identificador de seguiment a la secció "Connecteu el vostre lloc web".

Un cop tingueu l'identificador de seguiment, accediu al sistema de gestió de continguts (CMS), l'eina amb què es fa el manteniment del lloc web. Tot seguit, cerqueu la pàgina de configuració per introduir-hi els identificadors de seguiment de Google Analytics.

Alguns CMS simplifiquen la instal·lació del codi de seguiment d'Analytics, en oferir connectors que l'instal·len a les vostres pàgines web. Consulteu les instruccions de la vostra plataforma per afegir l'identificador de seguiment d'Analytics.

A continuació teniu les instruccions per configurar Analytics amb alguns proveïdors de llocs web habituals:

Etiquetes d'Analytics

Si configureu l'identificador de seguiment amb un dels CMS esmentats anteriorment (com ara Shopify, Squarespace, etc.), ja haureu acabat. Si editeu el codi del lloc web manualment, haureu d'afegir una etiqueta de Google Analytics a cada pàgina del lloc web.

Una etiqueta de Google Analytics és un fragment de JavaScript que recull dades d'un lloc web i les envia a Google Analytics. Es genera per a cada lloc o pàgina web. Podeu enganxar el fragment sencer sense editar en cada pàgina web de la qual vulgueu fer un seguiment; l'heu d'afegir just abans de l'etiqueta </head> de tancament.

Obteniu informació sobre com podeu configurar l'etiqueta de lloc web d'Analytics al Centre d'ajuda de Google Analytics.

3. Afegiu o editeu els objectius de destinació

Podeu definir objectius de destinació per fer un seguiment de la freqüència amb què els clients arriben a una pàgina determinada del vostre lloc web després de fer clic a l'anunci. Heu d'afegir objectius de destinació a pàgines que mostrin accions significatives, com ara pàgines de contacte, de compra, de registre o de subscripció. Els objectius de destinació eficaços us ajuden a mesurar l'èxit dels anuncis a l'hora d'atreure clients a la vostra empresa.

Un cop afegiu un objectiu de destinació, s'afegirà a la configuració de Google Analytics i es registrarà al tauler de la campanya intel·ligent.

Exemple

Suposem que voleu fer servir els anuncis per generar registres al vostre lloc web, "www.lavostrapàgina.com".

Quan algú s'hi registri, se'l redirigirà a una pàgina amb l'URL “www.lavostrapàgina.com/finalitzar-el-registre”. Si definiu un objectiu de destinació amb l'URL d'aquesta pàgina, veureu quants clients s'hi han registrat.