Hantera dina sökord (Google Ads-appen)

Sökord är ord och fraser som du väljer för att beskriva din produkt eller tjänst. Med hjälp av dem kan du nå de mest intresserade personerna som med större sannolikhet blir dina kunder. Sökorden kan hjälpa dig att öka försäljningen och sänka kostnaderna.

Med Google Ads-appen kan du välja relevanta sökord av hög kvalitet för dina annonskampanjer även när du inte sitter vid datorn. I denna artikel beskriver vi hur du hanterar sökordslistan genom att lägga till, redigera och radera ord, hur du får nya sökordsförslag och hur du tar fram en resultatprognos för dina sökord.

Lägga till sökord

1. Tryck på Mer i det nedre navigeringsfältet och sedan på Sökord.
  2. Tryck på plusknappen .
  3. Välj en kampanj och sedan en annonsgrupp för ditt nya sökord.
  4. Tryck på + Lägg till ett sökord.
  5. Ange ett ord eller en fras som du vill använda som sökord och välj rätt matchningstyp för sökordet.
  6. Tryck på bockmarkeringen Chrome mobile checkmark icon.
  7. Tryck på Spara eller fortsätt lägga till sökord i samma annonsgrupp genom att trycka på + Lägg till ett sökord.

Redigera sökord

1. Tryck på pennikonen Inställningen Redigera, pennikon.
  2. Tryck på sökordet du vill redigera.
  3. Tryck på Mer i navigeringsfältet längst ner och sedan på Sökord.
  4. Nu kan du ändra sökordet eller matchningstypen. Du kan också andra ändringar, som budbelopp och status.
  5. Tryck på Spara.

Om du ändrar texten eller matchningstypen för ett befintligt sökord visas tidigare resultatdata endast i borttagna sökord.

Ta bort sökord

1. Tryck på Mer i det nedre navigeringsfältet och sedan på Sökord.
  2. Tryck på sökordet du vill ta bort. Tryck på pennikonen Inställningen Redigera, pennikon och sedan på Ta bort sökord. Du blir ombedd att bekräfta borttagningen innan sökordet tas bort.

Få sökordsförslag

1. Tryck på Mer i det nedre navigeringsfältet och sedan på Sökord.
  2. Tryck på plusknappen .
  3. Välj en kampanj och sedan en annonsgrupp för ditt nya sökord.
  4. Ange en webbplats eller ett sökord som har anknytning till din produkt eller tjänst.
  5. Välj de sökord på listan som du vill använda.
  6. Tryck på Lägg till och sedan på Spara igen.

Ta fram en resultatprognos för sökord

1. Tryck på Mer i navigeringsfältet längst ner och sedan på Sökord.
  2. Tryck på plusknappen .
  3. Välj en kampanj och sedan en annonsgrupp för sökordet.
  4. Tryck på Lägg till ett sökord.
  5. Ange ett ord eller en fras som du vill använda som sökord och välj en matchningstyp.
  6. Tryck på bockmarkeringen Chrome mobile checkmark icon.
  7. Tryck på Se uppskattad effekt. Resultaten visar hur sökorden du lägger till kan påverka din kampanj (exponeringar, klick och kostnad) kommande månad.