Uw zoekwoorden beheren (mobiele Google Ads-app)

Zoekwoorden zijn woorden of woordgroepen die u kiest om uw product of service te beschrijven. Ze kunnen worden gebruikt om alleen die mensen te bereiken van wie de kans het grootst is dat ze klant bij u zullen worden. Door zoekwoorden te gebruiken kunt u uw omzet verhogen en uw kosten verlagen.

Met de mobiele Google Ads-app kunt u hoogwaardige, relevante zoekwoorden selecteren voor uw advertentiecampagnes, zelfs als u niet achter uw computer zit. Dit artikel geeft informatie over hoe u uw zoekwoordenlijst kunt beheren door woorden toe te voegen, te bewerken en te verwijderen, nieuwe ideeën voor woorden op te doen en een prestatieprognose voor uw woorden weer te geven.

Zoekwoorden toevoegen

1. Scroll omlaag in het scherm Accountoverzicht en tik op Zoekwoorden.
  2. Tik op de plusknop Add button (plus button FAB).png.
  3. Selecteer een campagne en vervolgens een advertentiegroep voor uw nieuwe zoekwoord.
  4. Tik op + Een zoekwoord toevoegen.
  5. Voer een woord of woordgroep in als zoekwoord en kies vervolgens het juiste zoektype voor het zoekwoord.
  6. Tik op het vinkje Selectievakje.
  7. Tik op Opslaan of op + Een zoekwoord toevoegen om door te gaan en zoekwoorden toe te voegen aan dezelfde advertentiegroep.
U kunt ook zoekwoorden toevoegen aan een specifieke campagne of advertentiegroep door omlaag te scrollen, op Zoekwoorden te tikken en vervolgens op de plusknop Add button (plus button FAB).png te tikken.

Zoekwoorden bewerken

1. Scroll omlaag in het scherm Accountoverzicht en tik op Zoekwoorden.
  2. Tik op het zoekwoord dat u wilt bewerken.
  3. Hier kunt u het zoekwoord of het zoektype wijzigen.
Als u de tekst of het zoektype van een bestaand zoekwoord wijzigt, zijn de eerdere prestatiegegevens alleen zichtbaar in verwijderde zoekwoorden.

Zoekwoorden verwijderen

1. Scroll omlaag in het scherm Accountoverzicht en tik op Zoekwoorden.
  2. Tik op het zoekwoord dat u wilt verwijderen. Tik op het potloodpictogram en op Zoekwoord verwijderen. U wordt gevraagd deze handeling te bevestigen voordat het zoekwoord wordt verwijderd.

Zoekwoordideeën opvragen

1. Scroll omlaag in het scherm Accountoverzicht en tik op Zoekwoorden.
  2. Tik op de plusknop Add button (plus button FAB).png.
  3. Selecteer een campagne en vervolgens een advertentiegroep voor uw nieuwe zoekwoord.
  4. Tik op Zoekwoordideeën opvragen.
  5. Voer een website of zoekwoord gerelateerd aan uw product of service in.
  6. Selecteer uit de lijst de zoekwoorden die u wilt gaan gebruiken.
  7. Tik op Opslaan en vervolgens nogmaals op Opslaan.

Prognose van uw zoekwoordprestaties

1. Scroll omlaag in het scherm Accountoverzicht en tik op Campagnes.
  2. Selecteer een campagne. (Prognoses zijn alleen beschikbaar voor campagnes met handmatige CPC.)
  3. Scrol omlaag en tik op Zoekwoorden.
  4. Tik op de plusknop Add button (plus button FAB).png en selecteer een advertentiegroep.
  5. Tik op Een zoekwoord toevoegen.
  6. Voer een woord of woordgroep in als zoekwoord en kies vervolgens het zoektype.
  7. Tik op het vinkje Checkbox.
  8. Tik op Zie geschatte impact. De resultaten laten zien hoe de zoekwoorden die u wilt toevoegen uw campagne volgende maand kunnen beïnvloeden (vertoningen, klikken en kosten).