Uw zoekwoorden beheren (mobiele Google Ads-app)

Zoekwoorden zijn woorden of woordgroepen die u kiest om uw product of service te beschrijven. Ze kunnen worden gebruikt om alleen die mensen te bereiken van wie de kans het grootst is dat ze klant bij u zullen worden. Door zoekwoorden te gebruiken, kunt u uw omzet verhogen en uw kosten verlagen.

Met de mobiele Google Ads-app kunt u hoogwaardige, relevante zoekwoorden selecteren voor uw advertentiecampagnes, zelfs als u niet achter uw computer zit. Dit artikel geeft informatie over hoe u uw zoekwoordenlijst kunt beheren door woorden toe te voegen, te bewerken en te verwijderen, nieuwe ideeën voor woorden op te doen en een prestatieprognose voor uw woorden weer te geven.

Zoekwoorden toevoegen

1. Tik in de navigatiebalk onderaan op Meer en vervolgens op Zoekwoorden.
  2. Tik op de plusknop .
  3. Selecteer een campagne en vervolgens een advertentiegroep voor uw nieuwe zoekwoord.
  4. Tik op + Een zoekwoord toevoegen.
  5. Voer een woord of woordgroep in als zoekwoord en kies vervolgens het juiste zoektype voor het zoekwoord.
  6. Tik op het vinkje Chrome mobile checkmark icon.
  7. Tik op Opslaan of op + Een zoekwoord toevoegen om door te gaan en zoekwoorden toe te voegen aan dezelfde advertentiegroep.

Zoekwoorden bewerken

1. Tik op het potloodicoon Instelling bewerken, potloodje.
  2. Tik op het zoekwoord dat u wilt bewerken.
  3. Tik in de navigatiebalk onderaan op Meer en vervolgens op Zoekwoorden.
  4. Hier kunt u het zoekwoord of het zoektype wijzigen. Ook kunt u hier bijvoorbeeld het biedingsbedrag aanpassen en de status wijzigen.
  5. Tik op Opslaan.

Als u de tekst of het zoektype van een bestaand zoekwoord wijzigt, zijn de eerdere prestatiegegevens alleen zichtbaar in het gedeelte met verwijderde zoekwoorden.

Zoekwoorden verwijderen

1. Tik in de navigatiebalk onderaan op Meer en vervolgens op Zoekwoorden.
  2. Tik op het zoekwoord dat u wilt verwijderen. Tik op het potloodicoon Instelling bewerken, potloodje en vervolgens op Zoekwoord verwijderen. U wordt gevraagd deze handeling te bevestigen voordat het zoekwoord wordt verwijderd.

Zoekwoordideeën opvragen

1. Tik in de navigatiebalk onderaan op Meer en vervolgens op Zoekwoorden.
  2. Tik op de plusknop .
  3. Selecteer een campagne en vervolgens een advertentiegroep voor uw nieuwe zoekwoord.
  4. Voer een website of zoekwoord gerelateerd aan uw product of service in.
  5. Selecteer uit de lijst de zoekwoorden die u wilt gebruiken.
  6. Tik op Toevoegen en vervolgens op Opslaan.

Een prognose van uw zoekwoordprestaties bekijken

1. Tik in de navigatiebalk onderaan op Meer en vervolgens op Zoekwoorden.
  2. Tik op de plusknop .
  3. Selecteer een campagne en vervolgens een advertentiegroep voor uw zoekwoord.
  4. Tik op Een zoekwoord toevoegen.
  5. Voer een woord of woordgroep in als zoekwoord en kies vervolgens het zoektype.
  6. Tik op het vinkje Chrome mobile checkmark icon.
  7. Tik op Zie geschatte impact. De resultaten laten zien hoe de zoekwoorden die u wilt toevoegen uw campagne volgende maand kunnen beïnvloeden (vertoningen, klikken en kosten).