Om kampagnemål i Google Ads

Et mål gør det lettere for dig at træffe de rette beslutninger, når nu opretter en kampagne i Google Ads, i og med at du får vist specifikke funktioner, der er udviklet med det formål at gøre din kampagne effektiv. Når du opretter en kampagne, kan du vælge et mål. Det mål, du vælger, skal stemme overens med det, du primært ønsker at opnå med din kampagne, f.eks. salg eller websitetrafik. Når du har valgt et mål, kan du se relevante, anbefalede funktioner og indstillinger, der kan hjælpe dig med at opnå de resultater, der er vigtigst for din virksomhed.

I denne artikel beskrives det, hvordan mål fungerer, og det defineres, hvad hvordan hvert mål bruges til at forbedre dine kampagners effektivitet.

Sådan fungerer mål

Når du opretter en kampagne, skal du vælge et mål, der svarer til det vigtigste formål, kampagnen har for din virksomhed.

Hvis du f.eks. gerne vil have, at brugere, der har set din annonce, skal besøge dit website, kan du vælge målet "Websitetrafik". Når du konfigurerer din kampagne efter at have valgt dette mål, kan du se anbefalede funktioner og indstillinger, der kan være med til at generere besøg på dit website.

Du kan når som helst tilføje eller fjerne et mål, og du kan også vælge ikke at bruge et mål og oprette din kampagne uden at se anbefalingerne for et mål. Du kan få flere oplysninger om hver enkelt måltype og nogle af de funktioner, der anbefales for hvert mål, blot ved at placere markøren over et mål.

Når du har valgt kampagnemål, kan du vælge den type kampagne, du vil køre. Kampagnetypen er afgørende for, hvor kunderne får vist dine annoncer, og hvilke indstillinger og muligheder der er tilgængelige for dig. Når du har angivet en kampagnetype, skal du vælge, hvilke netværk dine annoncer skal vises på.

Få flere oplysninger om annonceformater

Opret en kampagne med mål

Mål for søgekampagner

Mål Hvornår skal det bruges? Typer af funktioner
Salg
  • Øg salg eller konverteringer på nettet, i appen, via telefonen eller i butikken
  • Interager med kunder, som allerede har kontaktet dig, eller som er tæt på at træffe en købsbeslutning
Funktioner, der sætter gang i købs- eller konverteringsprocessen, for eksempel budstrategier, der er målrettet klik, udvidelser og annoncer, der vises til potentielle kunder, når de besøger websites, ser videoer og bruger apps, der samarbejder med Google.
Kundeemner
  • Tilskynd relevante potentielle kunder til at vise interesse for dine produkter eller tjenester ved at tilmelde sig et nyhedsbrev eller angive kontaktoplysninger
Funktioner, der sætter gang i konverteringsprocessen, for eksempel målretning efter målgruppe, udvidelser og annoncer, der vises til brugere, der besøger websites, ser videoer og bruger apps, der samarbejder med Google.
Websitetrafik
  • Få potentielle kunder til at besøge dit website
Funktioner, der hjælper søgende potentielle kunder med at finde produktmuligheder, f.eks. annoncer med relevante, dynamisk genererede overskrifter, udvidelser og budstrategier, der kan være med til at øge antallet af besøgende på dit website

Mål for displaykampagner

Mål Hvornår skal det bruges? Typer af funktioner
Salg
  • Øg salget via flere køb eller konverteringer fra kunder, der er klar til at handle
  • Interager med kunder, som allerede har kontaktet dig, eller som er tæt på at træffe en købsbeslutning
Funktioner, der sætter gang i købs- eller konverteringsprocessen, f.eks. visuelt interessante annoncer, automatisk budgivning og målretning samt andre funktioner, som hjælper dig med at nå ud til personer, der aktivt søger efter eller sammenligner de produkter og tjenester, du sælger
Kundeemner
  • Tilskynd relevante potentielle kunder til at vise interesse for dine produkter eller tjenester ved at tilmelde sig et nyhedsbrev eller angive kontaktoplysninger
Funktioner, der sætter gang i konverteringsprocessen, f.eks. automatisk budgivning og målretning, visuelt interessante annoncer og andre funktioner, som hjælper dig med at indsamle mailadresser, få tilmeldinger til dit nyhedsbrev eller indhente andre relevante kontaktoplysninger fra personer, der er interesserede i din virksomhed
Websitetrafik
  • Få potentielle kunder til at besøge dit website
Funktioner, der hjælper søgende potentielle kunder med at finde produktmuligheder, f.eks. automatisk budgivning, målretning og annonceoprettelse, samt funktioner, der kan hjælpe dig med at oprette en liste over besøgende, som du kan nå ud til igen på et senere tidspunkt
Produkt- og brandovervejelse
  • Tilskynd potentielle kunder til at udforske de ting, du tilbyder
  • Oplys folk om, hvad det er, der gør dine produkter eller tjenester til noget særligt
Funktioner, der hjælper dig med at få folk til at vælge dit brand, f.eks. automatisk budgivning, målretning og annonceoprettelse, samt visuelt interessante annoncer, der er med til at sikre større engagement
Brandbevidsthed og rækkevidde
  • Skab større bevidsthed om dine produkter eller tjenester
  • Præsenter kunderne for det, du tilbyder, når du lancerer et nyt produkt eller udvider din virksomheds forretningsområde
Funktioner, der hjælper dig med at opnå større brandgenkendelse, f.eks. visuelt interessante annoncer, budstrategier, der fører til flere visninger, og andre funktioner, der hjælper dig med at tiltrække nye kunder og fange deres opmærksomhed

Mål for Shopping-kampagner

Mål Hvornår skal det bruges?
Salg
  • Øg salg eller konverteringer på nettet, i appen, via telefonen eller i butikken
  • Interager med kunder, som allerede har kontaktet dig, eller som er tæt på at træffe en købsbeslutning
Kundeemner
  • Tilskynd relevante potentielle kunder til at vise interesse for dine produkter eller tjenester ved at tilmelde sig et nyhedsbrev eller angive kontaktoplysninger
Websitetrafik
  • Få potentielle kunder til at besøge dit website

Mål for videokampagner

Mål Hvornår skal det bruges?
Salg
  • Øg salget via flere køb eller konverteringer fra kunder, der er klar til at handle.
  • Interager med kunder, som allerede har kontaktet dig, eller som er tæt på at træffe en købsbeslutning
Kundeemner
  • Tilskynd relevante potentielle kunder til at vise interesse for dine produkter eller tjenester ved at tilmelde sig et nyhedsbrev eller angive kontaktoplysninger
Websitetrafik
  • Få potentielle kunder til at besøge dit website
Produkt- og brandovervejelse
  • Få potentielle kunder til at overveje dit brand eller dine produkter, når de søger efter produkter eller oplysninger om dem
  • Nå ud til personer, der har udvist interesse for dit brand
  • Få folk til fremover at overveje dit brand eller dine produkter
Brandbevidsthed og rækkevidde
  • Nå ud til en bred målgruppe, samtidig med at du bruger dit brand på en effektiv måde
  • Øg brandbevidstheden blandt medlemmerne af de relevante målgrupper
  • Brug en række forskellige annonceformater, der er udviklet med det formål at få brugerne til at genkende dit brand

Mål for appkampagner

Mål  Hvornår skal det bruges?
App-promovering
  • Opnå flere appinstallationer og større engagement ved hjælp af en automatisk kampagne, der viser annoncer på Google Søgenetværket og Displaynetværket, i Google Play samt i andre apps og på YouTube.