Om kampagnemål i Google Ads

Et mål gør det lettere for dig at træffe de rette beslutninger, når du opretter en kampagne i Google Ads, i og med at du får vist specifikke funktioner, der er udviklet med det formål at gøre din kampagne effektiv. Når du opretter en kampagne, kan du vælge et mål. Det mål, du vælger, skal stemme overens med det, du primært vil opnå med din kampagne, f.eks. salg eller websitetrafik. Når du har valgt et mål, kan du se relevante, anbefalede funktioner og indstillinger, der kan hjælpe dig med at opnå de resultater, der er vigtigst for din virksomhed.

I denne artikel kan du læse om, hvordan mål fungerer, og hvordan hvert mål kan bruges til at øge dine kampagners effektivitet.

Bemærk! Når du opretter en ny Google Ads-kampagne, bliver du muligvis bedt om at vælge kampagnemål, før du vælger kampagnetype. Selve formuleringen kan variere en smule, i takt med at Google forbedrer kontooprettelsesprocessen i løbet af 2023.

Sådan fungerer mål

Når du opretter en kampagne, skal du vælge det primære mål, du vil opnå med din kampagne.

Hvis du for eksempel ønsker, at brugere, der har set din annonce, skal besøge dit website, kan du vælge målet "Websitetrafik". Når du konfigurerer din kampagne efter at have valgt dette mål, kan du se anbefalede funktioner og indstillinger, der kan være med til at generere besøg på dit website.

I nogle kampagner kan du til enhver tid tilføje eller fjerne et mål, og du kan også vælge slet ikke at bruge et mål og i stedet oprette en kampagne uden at få vist anbefalinger for mål. Du kan få flere oplysninger om hver måltype og nogle af de fremhævede funktioner, der anbefales for hvert mål, ved blot at placere markøren over et mål.

Når du har valgt kampagnemål, kan du vælge den type kampagne, du vil køre. Kampagnetypen er afgørende for, hvor kunderne får vist dine annoncer, og hvilke indstillinger og muligheder der er tilgængelige for dig. Når du har angivet en kampagnetype, skal du vælge, hvilke netværk dine annoncer skal vises på.

Få flere oplysninger om de annonceformater, der er tilgængelige i forskellige kampagnetyper

Bemærk! Målet med produkt- og brandovervejelse er blevet kombineret med brandbevidsthed og rækkevidde. Du kan nu finde alle de samme kampagneundertyper fra begge mål under Kendskab og overvejelse. Denne sammenlægning hjælper med at forenkle annoncørernes valg af mål og tilbyder et centralt sted til alle undertyper af brandkampagner.

Opret en kampagne med mål

Mål for Performance Max-kampagner

Mål Hvornår skal det bruges? Typer af funktioner
Salg
  • Øg salg eller konverteringer på nettet, i appen, via telefonen eller i butikken
  • Interager med kunder, som allerede har kontaktet dig, eller som er tæt på at træffe en købsbeslutning.
Funktioner, der sætter gang i købs- eller konverteringsprocessen, for eksempel budstrategier, der er målrettet klik, aktiver og annoncer, der vises til potentielle kunder, når de besøger websites, ser videoer og bruger apps, der samarbejder med Google
Kundeemner
  • Tilskynd relevante kunder til at vise interesse for dine produkter eller tjenester ved at tilmelde sig et nyhedsbrev eller angive kontaktoplysninger
Funktioner, der sætter gang i konverteringsprocessen, for eksempel målretning efter målgruppe, aktiver og annoncer, der vises til brugere, der besøger websites, ser videoer og bruger apps, der samarbejder med Google
Bemærk! Du kan ikke redigere marketingmål for Performance Max-kampagner, når du har oprettet kampagnen.

Mål for søgekampagner

Mål Hvornår skal det bruges? Typer af funktioner
Salg
  • Øg salg eller konverteringer på nettet, i appen, via telefonen eller i butikken
  • Interager med kunder, som allerede har kontaktet dig, eller som er tæt på at træffe en købsbeslutning
Funktioner, der sætter gang i købs- eller konverteringsprocessen, for eksempel budstrategier, der er målrettet klik, aktiver og annoncer, der vises til potentielle kunder, når de besøger websites, ser videoer og bruger apps, der samarbejder med Google
Kundeemner
  • Tilskynd relevante kunder til at vise interesse for dine produkter eller tjenester ved at tilmelde sig et nyhedsbrev eller angive kontaktoplysninger
Funktioner, der sætter gang i konverteringsprocessen, for eksempel målretning efter målgruppe, aktiver og annoncer, der vises til brugere, der besøger websites, ser videoer og bruger apps, der samarbejder med Google
Websitetrafik
  • Få potentielle kunder til at besøge dit website
Funktioner, der hjælper søgende potentielle kunder med at finde produktmuligheder, f.eks. annoncer med relevante, dynamisk genererede overskrifter, aktiver og budstrategier, der kan være med til at øge antallet af besøgende på dit website

Mål for displaykampagner

Mål Hvornår skal det bruges? Typer af funktioner
Salg
  • Øg salget via flere køb eller konverteringer fra kunder, der er klar til at handle
  • Interager med kunder, som allerede har kontaktet dig, eller som er tæt på at træffe en købsbeslutning
Funktioner, der sætter gang i købs- eller konverteringsprocessen, f.eks. visuelt interessante annoncer, automatisk budgivning og målretning samt andre funktioner, som hjælper dig med at nå ud til personer, der aktivt søger efter eller sammenligner de produkter og tjenester, du sælger
Kundeemner
  • Tilskynd relevante kunder til at vise interesse for dine produkter eller tjenester ved at tilmelde sig et nyhedsbrev eller angive kontaktoplysninger
Funktioner, der sætter gang i konverteringsprocessen, f.eks. automatisk budgivning og målretning, visuelt interessante annoncer og andre funktioner, som hjælper dig med at indsamle mailadresser, få tilmeldinger til dit nyhedsbrev eller indhente andre relevante kontaktoplysninger fra personer, der er interesserede i din virksomhed
Websitetrafik
  • Få potentielle kunder til at besøge dit website
Funktioner, der hjælper søgende kunder med at finde produktmuligheder, f.eks. automatisk budgivning, målretning og annonceoprettelse, samt funktioner, der kan hjælpe dig med at oprette en liste over besøgende, som du kan nå ud til igen på et senere tidspunkt
Kendskab og overvejelse
  • Skab større bevidsthed om dine produkter eller tjenester.
  • Præsenter kunderne for det, du tilbyder, når du lancerer et nyt produkt eller udvider din virksomheds forretningsområde.
Funktioner, der hjælper dig med at opnå større brandgenkendelse, f.eks. visuelt interessante annoncer, budstrategier, der fører til flere visninger, og andre funktioner, der hjælper dig med at tiltrække nye kunder og fange deres opmærksomhed

Mål for Demand Gen-kampagner

Mål Hvornår skal det bruges? Typer af funktioner
Salg
  • Øg salget via flere køb eller konverteringer fra kunder, der er klar til at handle
  • Interager med kunder, som allerede har kontaktet dig, eller som er tæt på at træffe en købsbeslutning
Funktioner, der sætter gang i købs- eller konverteringsprocessen, f.eks. visuelt interessante annoncer, automatisk budgivning og målretning samt andre funktioner, som hjælper dig med at nå ud til personer, der aktivt søger efter eller sammenligner de produkter og tjenester, du sælger
Kundeemner
  • Tilskynd relevante kunder til at vise interesse for dine produkter eller tjenester ved at tilmelde sig et nyhedsbrev eller angive kontaktoplysninger
Funktioner, der sætter gang i konverteringsprocessen, f.eks. automatisk budgivning og målretning, visuelt interessante annoncer og andre funktioner, som hjælper dig med at indsamle mailadresser, få tilmeldinger til dit nyhedsbrev eller indhente andre relevante kontaktoplysninger fra personer, der er interesserede i din virksomhed
Websitetrafik
  • Få potentielle kunder til at besøge dit website
Funktioner, der hjælper søgende kunder med at finde produktmuligheder, f.eks. automatisk budgivning, målretning og annonceoprettelse, samt funktioner, der kan hjælpe dig med at oprette en liste over besøgende, som du kan nå ud til igen på et senere tidspunkt
Kendskab og overvejelse
  • Skab større bevidsthed om dine produkter eller tjenester.
  • Præsenter kunderne for det, du tilbyder, når du lancerer et nyt produkt eller udvider din virksomheds forretningsområde.
Funktioner, der hjælper dig med at opnå større brandgenkendelse, f.eks. visuelt interessante annoncer, budstrategier, der fører til flere visninger, og andre funktioner, der hjælper dig med at tiltrække nye kunder og fange deres opmærksomhed
Bemærk! Du kan ikke redigere marketingmål for Demand Gen-kampagner, efter du har oprettet kampagnen.

Mål for Shopping-kampagner

Mål Hvornår skal det bruges?
Salg
  • Øg salg eller konverteringer på nettet, i appen, via telefonen eller i butikken
  • Interager med kunder, som allerede har kontaktet dig, eller som er tæt på at træffe en købsbeslutning
Kundeemner
  • Tilskynd relevante kunder til at vise interesse for dine produkter eller tjenester ved at tilmelde sig et nyhedsbrev eller angive kontaktoplysninger
Websitetrafik
  • Få potentielle kunder til at besøge dit website

Mål for videokampagner

Mål Hvornår skal det bruges?
Salg
  • Øg salget via flere køb eller konverteringer fra kunder, der er klar til at handle
  • Interager med kunder, som allerede har kontaktet dig, eller som er tæt på at træffe en købsbeslutning
Kundeemner
  • Tilskynd relevante kunder til at vise interesse for dine produkter eller tjenester ved at tilmelde sig et nyhedsbrev eller angive kontaktoplysninger
Websitetrafik
  • Få potentielle kunder til at besøge dit website
Kendskab og overvejelse
  • Få potentielle kunder til at overveje dit brand eller dine produkter, når de søger efter produkter eller oplysninger om dem
  • Nå ud til personer, der har udvist interesse for dit brand
  • Få folk til fremover at overveje dit brand eller dine produkter
  • Nå ud til en bred målgruppe, samtidig med at du bruger dit brand på en effektiv måde
  • Øg brandbevidstheden blandt medlemmerne af de relevante målgrupper
  • Brug en række forskellige annonceformater, der er udviklet med det formål at få brugerne til at genkende dit brand
  • Nå ud til målgruppen med den ønskede målfrekvens pr. uge for at øge brandgenkendelsen
Bemærk! Du kan ikke redigere marketingmål for videokampagner, når du har oprettet kampagnen.

Mål for appkampagner

Mål Hvornår skal det bruges?
App-promovering
  • Opnå flere appinstallationer og større engagement ved hjælp af en automatisk kampagne, der viser annoncer på Google Søgenetværket og Displaynetværket, i Google Play samt i andre apps og på YouTube.