Angi innholdsekskluderinger i bannerkampanjer

Vi ønsker å gi deg en samlet og omfattende oversikt over innholdsmålrettingen din og sørge for at optimalisering og administrering av innholdsmålretting skal bli enklere. Derfor har vi finstemt disse områdene i Google Ads:

Alle typer innholdsmålretting er nå plassert under «Innhold» på navigeringsmenyen.

•  «Emner», «Plasseringer», «Søkeord for banner-/videoannonsering» og «Ekskluderinger» for alle typer innholdsmålretting blir nå kategorisert under «Innhold»-fanen på navigeringsmenyen. Du kan finne informasjon om ekskluderinger ved å klikke på rullegardinpilen Nedoverpil til høyre for «Ekskluderinger»-termen og velge ekskluderinger for emner, plasseringer eller søkeord for banner-/videoannonsering.

Via innstillingene for innholdsekskluderinger kan du forhindre at bannerkampanjene dine vises ved siden av innhold som kanskje ikke passer sammen med merkevaren din.

I denne artikkelen får du en trinnvis veiledning til hvordan du kan angi innholdsekskluderinger i bannerkampanjer.

Før du begynner

Hvis du ikke er kjent med innholdsekskluderinger eller er usikker på hvilke innstillinger som passer for deg, bør du første lese artikkelen Om innholdsekskluderinger.

Veiledning

Angi innholdsekskluderinger når du oppretter bannerkampanjer

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer i sidemenyen til venstre.
  3. Klikk på plussknappen , og velg så Ny kampanje.
  4. Velg et mål for kampanjen, eller velg Opprett en kampanje uten noe spesielt mål hvis ingen av målene som vises, passer for deg.
  5. Velg Banner som kampanjetype. Oppgi informasjonen som kreves for å kunne opprette kampanjen.
  6. Klikk på Flere innstillinger i Kampanjeinnstillinger-delen når du oppretter kampanjen.
  7. Klikk på Innholdsekskluderinger.
  8. Velg etikettene for digitalt innhold, det sensitive innholdet og innholdstypene du vil ekskludere fra kampanjen.
  9. Fullfør så kampanjeoppsettet som du ellers ville ha gjort.

Angi innholdsekskluderinger når du endrer bannerkampanjer

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Innhold i sidemenyen til venstre.
  3. Klikk på Ekskluderinger.
  4. Klikk på rullegardinpilen til høyre for termen «Ekskluderinger».
  5. Velg ønsket type innholdsekskludering (f.eks. «Emner», «Søkeord» eller «Plasseringer»).
  6. Klikk på navnet på bannerkampanjen du vil endre.
  7. Velg etikettene for digitalt innhold, det sensitive innholdet og innholdstypene du vil ekskludere fra kampanjen.
  8. Klikk på Lagre.

Angi innholdsekskluderinger på kontonivå

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Alle kampanjer i navigasjonsmenyen til venstre.
  3. Klikk på Innstillinger > Kontoinnstillinger i sidemenyen til venstre.
  4. Velg de ønskede innholdsekskluderingene:
    • Klikk på Ekskludert innhold, og velg de sensitive innholdskategoriene du vil ekskludere fra alle bannerkampanjene i kontoen din.
    • Klikk på Ekskluderte typer og etiketter, og velg hvilke innholdstyper og etiketter for digitalt innhold du vil ekskludere fra alle bannerkampanjene i kontoen din.
  5. Klikk på Lagre.

Link til beslektet innhold