Angi innholdsekskluderinger i bannerkampanjer

For at du skal nå ut til flere potensielle kunder, vises annonsene dine nå i innhold som samsvarer med hvilke som helst av emnene, plasseringene eller søkeordene for søke-, banner- og videoannonsering du målretter annonsene mot. Hvis du for eksempel målretter annonsene mot emnet «sykler» og «sykling» som søkeord for søke-, banner- og videoannonsering, blir annonsene vist i innhold som samsvarer med enten emnet eller søkeordet.

Du kommer også til å se at all innholdsmålretting er samlet på én side i Google Ads, slik at du kan administrere alle typene innholdsmålretting (emner, plasseringer, ekskluderinger og søkeord for søke-, banner- og videoannonsering) i den samme visningen. Du finner den nye siden under Kampanjer Campaigns Icon i Innhold-delen av navigasjonsmenyen til venstre.

Med innstillingene for innholdsekskluderinger kan du forhindre at bannerkampanjene dine vises ved siden av innhold som kanskje ikke passer sammen med merkevaren din. Du kan kombinere flere typer ekskluderinger slik at annonsene ikke blir vist i noe av innholdet du har ekskludert i annonsegruppen.

Denne artikkelen har en trinnvis veiledning til hvordan du angir innholdsekskluderinger i bannerkampanjer.

Før du begynner

Hvis du ikke er kjent med innholdsekskluderinger eller er usikker på hvilke innstillinger som passer for deg, bør du første lese artikkelen Om innholdsekskluderinger.

Veiledning

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Angi innholdsekskluderinger når du oppretter bannerkampanjer

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen og deretter på Kampanjer.
  3. Klikk på plussknappen , og velg så Ny kampanje.
  4. Velg et mål for kampanjen, eller velg Opprett en kampanje uten noe spesielt mål hvis ingen av målene som vises, passer for deg.
  5. Velg Banner som kampanjetype. Oppgi informasjonen som kreves for å kunne opprette kampanjen.
  6. Klikk på Flere innstillinger i Kampanjeinnstillinger-delen når du oppretter kampanjen.
  7. Klikk på Innholdsekskluderinger.
  8. Velg etikettene for digitalt innhold, det sensitive innholdet og innholdstypene du vil ekskludere fra kampanjen.
  9. Fullfør så kampanjeoppsettet som du ellers ville ha gjort.

Angi innholdsekskluderinger når du endrer bannerkampanjer

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Målgrupper, søkeord og innhold-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Innhold.
  4. Klikk på Ekskluderinger.
  5. Klikk på rullegardinpilen til høyre for termen «Ekskluderinger».
  6. Velg ønsket type innholdsekskludering (f.eks. «Emner», «Søkeord» eller «Plasseringer»).
  7. Klikk på navnet på bannerkampanjen du vil endre.
  8. Velg etikettene for digitalt innhold, det sensitive innholdet og innholdstypene du vil ekskludere fra kampanjen.
  9. Klikk på Lagre.

Angi innstillinger for innholdets egnethet på kontonivå

Med innstillinger for innholdets egnethet på kontonivå kan du unngå at annonsene vises i/på eller ved siden av visse videoer, kanaler, nettsteder og mobilapper som kanskje ikke egner seg for merkevaren din.

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
Merk: Hvis du foretrekker å bruke navigasjonspanelet til venstre, kan du klikke på Endre visningen øverst til venstre i Google Ads-kontoen din.
  1. Klikk på administrasjonsikonet Admin Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kontoinnstillinger.
  3. Velg de ønskede innholdsekskluderingene:
    • Klikk på Ekskludert innhold, og velg de sensitive innholdskategoriene du vil ekskludere fra alle bannerkampanjene i kontoen din.
    • Klikk på Ekskluderte typer og etiketter, og velg hvilke innholdstyper og etiketter for digitalt innhold du vil ekskludere fra alle bannerkampanjene i kontoen din.
  4. Klikk på Lagre.

Link til beslektet innhold