Angi innholdsekskluderinger og alternativer for nettstedskategori

Viktig: I september 2018 fjerner vi innholdekskluderingen «Annonseplass i GMob-mobilapper for annonser som ikke er interstitial-annonser». Klikk her for å finne hva som endres med målrettingsinnstillingene, og hvordan du kan forberede deg på dette.

Ved hjelp av innholdsekskluderinger kan du angi at annonsene dine ikke skal vises i forbindelse med bestemte kategorier av nettsteder, videoer og mobilapper som ikke passer for merkevaren din.

I denne artikkelen får du trinnvis veiledning i hvordan du angir innholdsekskluderinger i kontoen din.

Før du begynner

Hvis du ikke er kjent med innholdsekskluderinger eller er usikker på hvilke innstillinger som passer for deg, bør du første lese om innholdsekskluderinger og alternativer for nettstedskategori.

Merk: I den forrige utgaven av Google Ads ble disse innstillingene kalt «Alternativer for nettstedskategori» for bannerkampanjer. For videokampanjer blir Standardfilteret for innhold automatisk aktivert. Hvis du ønsker å slå det av, finner du det i panelet for innholdsekskluderinger, som er beskrevet i veiledningen nedenfor. Finn ut mer om Standardfilteret for innhold.

Sånn kan du angi innholdseksluderinger på kontonivå

Det er bare i den nye utgaven av Google Ads du har kontroll over innholdsekskluderinger på kontonivå.

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Alle kampanjer i navigasjonsmenyen til venstre.
  3. Klikk på Innstillinger i sidemenyen til venstre.
  4. Klikk på Kontoinnstillinger øverst på siden.
  5. I Innholdsekskluderinger-panelet gjør du følgende:
    1. Klikk på Ekskludert innhold, og velg sensitive innholdskategorier du vil ekskludere fra alle bannerkampanjene dine.
    2. Klikk på Ekskluderte typer og etiketter, og velg innholdstyper og etiketter for digitalt innhold du vil ekskludere fra bannerkampanjene dine.
      Merk: Disse valgene gjelder for alle bannerkampanjer i kontoen din.
  6. Klikk på Lagre.

Slik angir du innholdsekskluderinger i bannerkampanjer

Sånn oppretter du kampanjer

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer i sidemenyen til venstre.
  3. Klikk på plussknappen , og velg så Ny kampanje.
  4. Velg ett eller flere mål for kampanjen din, eller velg Opprett en kampanje uten noe spesielt mål hvis du ikke finner ønsket alternativ. Hvis dette trinnet ikke gjenspeiler det du ser i kontoen din, kan du først velge kampanjetype og så et mål. Finn ut mer om mål i den nye utgaven av Google Ads.
  5. Velg Displaynettverket som kampanjetype. Fyll ut den nødvendige informasjonen for å opprette en kampanje.
  6. Klikk på Innholdseksluderinger for å åpne panelet. Merk: Bare etiketter for digitalt innhold er tilgjengelig når du først oppretter en bannerkampanje.
  7. Velg etikettene for digitalt innhold som du vil bruke i kampanjen din.
  8. Opprett en annonsegruppe og annonser (valgfritt).
  9. Klikk på Opprett kampanjen.

Sånn endrer du kampanjer

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Innstillinger i sidemenyen til venstre.
  3. Klikk på navnet på bannerkampanjen du vil endre.
  4. Klikk på Flere innstillinger.
  5. Klikk på Innholdseksluderinger for å åpne panelet.
  6. Velg innholdsekskluderingene du vil bruke i kampanjen din.
  7. Klikk på Lagre

Linker til beslektet innhold