Om inställningen Mobilapp

Med inställningen Mobilapp länkas din konverteringsåtgärd till en specifik app. Då kan Google Ads varna dig om du har flera konverteringsåtgärder som spårar appinstallationer för samma app. På så vis kan du undvika att räkna två konverteringar – och eventuellt lägga bud två gånger – för samma appinstallation.

Om du vill använda denna inställning behöver du bara leta reda på mobilappen genom att söka efter dess namn, nio- eller tiosiffriga Apple-id eller utgivare.

Endast appar som har publicerats på iTunes visas när du söker. Efter att du har publicerat en app kan det ta upp till åtta dagar (men oftast tar det högst 48 timmar) innan den visas bland sökresultaten.

Om appen inte visas när du söker men du vill ställa in konverteringsspårning kan du ange det nio- eller tiosiffriga Apple-id:t i fältet och klicka på Klar. Apple-id:t är den unika identifieraren för din app i iTunes. Du hittar det i avsnittet Appinformation i iTunes Connect.

Vi rekommenderar att du använder konverteringsåtgärden för att spåra endast appen som du har angett i ”Mobilapp”. Om du vill spåra konverteringar för flera appar är det bättre att skapa separata konverteringsåtgärder för var och en.