Mobiilisovellusten konversioseuranta

Jos mainostat Google Adsin avulla Android- tai iOS-mobiilisovelluksia, voit selvittää konversioseurannalla, kuinka tehokkaasti mainoksesi johtavat sovelluksen asennuksiin ja sovelluksen sisäiseen toimintaan. Tässä artikkelissa käsitellään erilaisia mobiilikonversioita ja niiden seurantaa.

Huom. Uusia yksityisyystoimenpiteitä on otettu käyttöön iOS 14 ‑käyttäjille. Ne voivat vaikuttaa konversioseurantaan Google Adsissa. Suosittelemme, että käytät Google Analytics for Firebase SDK:tä. Firebase SDK integroituu automaattisesti SKAdnetworkiin, joka on näiden uusien yksityisyystoimenpiteiden mukainen Applen kehys iOS-kampanjoiden mittaamiseen. Pidä silmällä iOS-päivityksiä, jotta saat lisätietoa ja ohjeita, mikäli sinun tarvitsee tehdä jotakin.

Mobiilisovellusten seurattavat konversiotyypit

Voit seurata seuraavia Android- ja iOS‑sovellusten konversioita:

• Sovellusasennukset, kuten ensimmäinen avaus: Konversioseurannan avulla voit mitata sitä, miten tehokkaasti mainoksesi johtavat mobiilisovellustesi asentamiseen. Sen lisäksi, että näet, miten monta ihmistä katsoo mainostasi ja asentaa sovelluksesi, voit seurata myös niiden ihmisten määrää, jotka vastauksena mainoksiisi avaavat sovelluksesi sen asennuksen jälkeen. Tämä tieto tallennetaan oletuksena Firebasen tai useimpien kolmantena osapuolena toimivien sovellusanalytiikkatoimittajien avulla.
  • Sovelluksensisäiset tapahtumat, kuten ostokset: Jos pyrit lisäämään Google Adsin avulla ostoksia tai muita arvokkaita sovelluksensisäisiä tapahtumia, käytä konversioseurantaa kampanjan tehokkuuden mittaamiseen. Voit seurata omia sovelluksensisäisiä tapahtumia Firebasen tai minkä tahansa kolmantena osapuolena toimivan sovellusanalytiikkatoimittajan avulla lisäämällä sovellukseesi asianmukaisen koodin.

Voit seurata useita eri Android-sovellusten konversioita automaattisesti Google Playsta lisäämättä seurantakoodia sovellukseesi:

• Lataukset: Seuraa automaattisesti sitä, kun joku mainostasi klikannut lataa sovelluksesi Google Play Kaupasta.
  • Sovelluksensisäiset ostokset: Seuraa automaattisesti sitä, kun joku mainostasi klikannut tekee sovelluksensisäisen ostoksen sovelluksessa, jossa on käytössä Google Playn laskutus sovelluksen sisällä.
  • Ennakkorekisteröitymiset: Seuraa automaattisesti sitä, kun joku mainostasi klikannut ennakkorekisteröi sovelluksesi tai pelisi Google Play Kaupasta.

Sovelluskampanjoiden raportointi iOS:ssa ja Androidissa

Haluamme tarjota iOS- ja Android-sovelluskampanjoiden konversioista kattavia raportteja, joten saatamme käyttää yksityisyyttä suojaavaa dataa, joka on peräisin Googlen palveluihin aiemmin kirjautuneisiin käyttäjiin perustuvista malleista. Nämä mallit ennustavat iOS- ja Android-sovellusten konversiot, joita emme voineet havaita suoraan. Näin iOS- ja Android-sovelluskampanjoiden toiminta voidaan koota kattaviksi raporteiksi, joissa yhdistyvät havaitut ja mallinnetut konversiot.

Huom. Kattavat raportit iOS- ja Android-käyttäjille näkyneistä sovellusmainoksista ovat käytettävissä vain Google Adsissa.

Ohjeet

Mobiilisovellusten konversioseurannan määrittäminen

Voit seurata mobiilisovellusten konversiotapahtumia, kuten ensimmäisiä avauksia ja sovelluksensisäisiä tapahtumia, tuomalla tapahtumia Firebasesta, kolmantena osapuolena toimivilta sovellusanalytiikkatoimittajilta ja Google Playsta.

Huom. Jos käytät hotellikampanjoita, lue ohjeet hotelliparametrien lisäämiseen.

Konversioiden katsominen

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Kaikki konversiot ja view-through-konversiot

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Kampanjat tai Mainosryhmät.
  4. Klikkaa kampanjaluettelon oikeasta yläkulmasta Sarakkeet-kuvaketta Kuva Google Ads ‐sarakekuvakkeesta.
  5. Klikkaa Muokkaa sarakkeita.
  6. Tuo näkyviin konversioiden kaikki mittarivaihtoehdot klikkaamalla Konversiot-kohdan alanuolta.
  7. Valitse "View-through-konv."- ja "Kaikki konv. (konv.ajan mukaan)" ‑valintaruudut.
  8. Klikkaa Käytä.
  9. Kun katsot kampanjoita tai mainosryhmiä, näet kaikki konversiot ja view-through-konversiot mittarisarakkeina.

Tietyt tilit: Jatkuneesta katselusta saadut konversiot, klikkaukset ja aktivoitumiset (mittaa näiden avulla Sovelluskampanjoidesi videomainosten tuottamia konversioita)

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Kampanjat tai Mainosryhmät.
  4. Klikkaa kampanjaluettelon oikeasta yläkulmasta Segmentit-kuvaketta Segmentti.
  5. Valitse Konversiot.
  6. Valitse Konversiot-valikosta Mainokseen kohdistuvan toiminnan tyyppi.
  7. Voit katsoa, kuinka monta konversiota olet saanut klikkauksista, jatkuneesta katselusta ja aktivoitumisista.

CPA-tavoitehintatarjoukset sovelluksille

Näiden kampanjoiden optimoinnissa käytetään sovelluslatausten laskentaa, joten CPA‑tavoitteen vaatimaa odotusaikaa ei tarvita. Kun olet ottanut konversioseurannan käyttöön, voit käyttää CPA‑tavoitehintatarjouksia, joiden avulla voit saada lisää asennuksia asennuskohtaisella hintatavoitteellasi.

Videomainosten konversioseuranta sovelluksille

Videomainosten konversioseuranta poikkeaa muiden mainosten konversioseurannasta. Jatkuneesta katselusta saatu konversio lasketaan, kun joku katsoo videomainostasi vähintään 10 sekunnin ajan YouTubessa tai Display-verkostossa. Videoiden konversioraportit sisältävät klikkauskonversiot ja jatkuneesta katselusta saadut konversiot. Sovelluksen latauskonversio lasketaan vain, jos asennus tapahtuu kahden päivän sisällä aktivoitumisesta. Mainostasi klikanneista käyttäjistä lasketaan konversio, jos he asentavat sovelluksesi 30 päivän kuluessa.

Videomainoksesi laskutus määräytyy mainoksen näkymispaikan mukaan. Jos se näkyy YouTubessa, sinua laskutetaan jokaisesta impressiosta. Jos se näkyy Display-verkostossa, sinua laskutetaan jokaisesta käyttäjän aktivoitumisesta.

Turvallisuus ja yksityisyys konversioseurannassa

Googlella on tiukat turvallisuusstandardit. Google Ads kerää dataa vain niiltä sivustoilta ja niistä sovelluksista, joille olet määrittänyt seurannan.

Kerro käyttäjille selkeästi ja kattavasti, mitä dataa keräät sivustoillasi, sovelluksissasi ja muissa mittauskokonaisuuksissasi. Varmista myös, että saat datankeruulle suostumuksen, jos laki tai jokin käyttäjäsuostumusta koskeva Googlen käytäntö (esim. Googlen EU-käyttäjäsuostumuskäytäntö) sitä edellyttää.