Välja inställningar för inriktning och observation

Du kan använda inriktning för att ange målgrupper som du vill nå eller innehåll där du vill att dina annonser ska visas. Därutöver kan du använda observationer för att få rapporter om vissa kriterier, utan att behöva begränsa kampanjens (för inriktning på kampanjnivå) eller annonsgruppens räckvidd.

Innan du börjar

En allmän översikt över inriktning och observationer finns på Om inriktnings- och observationsinställningar.

Redigera inriktning

Du kan gå till Redigera all inriktning från vilken som helst av sidorna för inriktningsmetod. Klicka på plus- eller pennknappen och välj en kampanj eller annonsgrupp. Obs! När du klickar på Ämnen ser du en knapp till höger med texten Redigera all inriktning.

Du kan välja inriktning och observationer för befintliga annonsgrupper via sidan Redigera all inriktning. På denna sida kan du

• visa inriktning för alla dina kampanjer och annonsgrupper på ett ställe
  • lägga till kriterier för inriktning och ytterligare observationer
  • växla kriterier mellan inriktning och ytterligare observationer.

Anvisningar

Så här lägger du till inriktning eller observationer i en befintlig annonsgrupp:

1. Logga in på Google Ads.
  2. I sidmenyn till vänster klickar du på en inriktningsmetod (Sökord, Målgrupper, Ämnen eller Placeringar).
  3. Klicka på plusknappen eller pennknappen Redigera.
  4. I menyn Lägg till väljer du Kampanj eller Annonsgrupp och klickar sedan på Välj en annonsgrupp eller Välj en kampanj. I fönstret väljer du en annonsgrupp eller kampanj från listan eller söker efter dem med hjälp av namn eller id.
  5. Du ser alla målgrupper på annonsgruppsnivå och kampanjnivå som du hittills har ställt in.
    • För inriktning klickar du på rullgardinsmenyn Snäv inriktning.
    • För observationer klickar du på rullgardinsmenyn Lägg till observationer.
  6. Välj en metod på rullgardinsmenyn.
  7. Välj vilka kriterier du vill lägga till och klicka på Klar.
  8. Klicka på Spara längst ned på sidan.