Om promoteringsutvidelser

Med promoteringsutvidelser kan du gjøre tekstannonsene dine i Søkenettverket mer effektive ved å fremheve salg og kampanjer for folk som søker etter de beste tilbudene fra bedriften din. I denne artikkelen forklarer vi fordelene ved promoteringsutvidelser og hvordan de vises sammen med søkeannonsene dine. Hvis du vil ha en konfigurasjonsveiledning, kan du lese Bruk promoteringsutvidelser.

Slik vises de

Promoteringsutvidelser vises under annonsen din i et lettlest format som fanger oppmerksomheten til potensielle kunder.

Den spesielle anledningen du velger, for eksempel «Skolestart» eller «Morsdag», vises i fet skrift ved siden av markedsføringsteksten.

Utvidelsen består også av opptil to tekstlinjer med detaljert informasjon om kampanjen din. Potensielle kunder kan enkelt se hva slags salg det dreier seg om i promoteringsutvidelsene dine, da denne informasjonen utheves fra hovedteksten i annonsen. Når noen klikker eller trykker på utvidelsen, går de direkte til spesialtilbudet som interesser dem på nettstedet ditt.

Med promoteringsutvidelser kan du vise tilbudene dine i forskjellige formater – på mobilenheter og datamaskiner – i Søkenettverket. Utvidelsene vises i annonser øverst og nederst i Googles søkeresultater.

Bruksområder

Bruk promoteringsutvidelser for å tiltrekke deg kunder som søker etter spesialtilbud og salg som er relevante for bedriften din. Høytidsdager eller spesielle arrangementer som salg i forbindelse med skolestart eller Black Friday er perfekte anledninger for promoteringsutvidelser.

Med promoteringsutvidelser kan du vise rabatter på produktene eller tjenestene dine i form av pengebeløp eller prosentandeler. Du kan også ta med kravene som stilles i forbindelse med kampanjen, for eksempel kupong- eller rabattkoder for en bestemt tidsperiode eller en kostnadsgrense.

Fordeler

Her er noen eksempler på hvorfor det kan være lurt å legge til promoteringsutvidelser i annonsene dine:

• Enkel oppdatering: Du kan velge fra en liste over forhåndsdefinerte anledninger, og du trenger ikke å lage nye tekstannonser for å holde annonsene oppdatert om salg og spesialtilbud på forskjellige tidspunkter.
  • Endre utvidelsen uten å miste data: Du kan endre promoteringsutvidelsen uten å tilbakestille resultatstatistikken.
  • Mobilinnstilling: Velg om du vil vise promoteringsutvidelser på mobilenheter.
  • Fleksibel planlegging: Du kan velge å vise promoteringsutvidelsene dine på datoene forbundet med den aktuelle anledningen, eller selv angi datoer, ukedager eller tidspunkter på dagen da promoteringsutvidelsene dine kan vises.

Kontonivåer

Du kan legge til promoteringsutvidelser på konto-, kampanje- eller annonsegruppenivå. Hvis du oppretter promoteringsutvidelser på forskjellige nivåer (konto, kampanje eller annonsegruppe), brukes den mest spesifikke utvidelsen. Hvis du legger til promoteringsutvidelser i en annonsegruppe, vises altså disse utvidelsene i stedet for utvidelsene du har angitt på kampanje- eller kontonivå. På samme måte overstyres utvidelser på kontonivå av utvidelser på kampanjenivå.

Kostnaden for klikk

Det er gratis å legge til promoteringsutvidelser, og du blir bare belastet for klikk fra folk som har sett annonsen din. Kostnaden for et klikk på en promoteringsutvidelse er lik kostnaden for et klikk på overskriften i den samme annonsen. Du betaler med andre ord det samme beløpet uansett hvilken link i annonsen brukeren klikker på. Med promoteringsutvidelser får kundene dine flere muligheter til å klikke på annonsen din, men du belastes aldri for mer enn to klikk per annonsevisning. Hvis noen raskt klikker på mer enn én link mens de ser på annonsen din, behandles dette som et duplikatklikk, og du blir ikke belastet.

Anledninger for promoteringsutvidelser

Her ser du hvilke anledninger og datoer som er tilgjengelige for promoteringsutvidelser:

Anledninger Startdato Sluttdato
Nyttår 1. desember 28. februar
Andre juledag 15. desember 15. januar
Helligtrekongersdag 15. desember 31. januar
Kinesisk nyttår 15. januar 1. mars
Valentinsdagen 15. januar 28. februar
Karneval 1. februar 31. mars
Holi 1. februar 31. mars
Kvinnedagen 15. februar 31. mars
Jødisk påske 15. februar 1. mai
Påske 1. mars 30. april
Foreldredag 15. april 1. august
Labor Day* 15. april 15. september
Rosh Hashanah 15. august 1. november
Diwali 1. september 1. desember
Navratri 15. september 31. oktober
Halloween 1. oktober 15. november
Singles Day 15. oktober 30. november
Black Friday 15. oktober 15. desember
Cyber-mandag 15. oktober 15. desember
Jul 1. november 15. januar
St. Nicholas Day 1. november 31. desember
Hanukka 15. november 31. januar
Skolestart Alle Alle
Morsdag Alle Alle
Farsdag Alle Alle
Uavhengighetsdagen Alle Alle
Nasjonaldag Alle Alle
Sesongslutt Alle Alle
Vintersalg Alle Alle
Sommersalg Alle Alle
Høstsalg Alle Alle
Vårsalg Alle Alle
Ramadan Alle Alle
Id al-fitr Alle Alle
Id al-adha Alle Alle

* Ikke tilgjengelig på hebraisk, japansk, nederlandsk eller norsk.
** Ikke tilgjengelig på hebraisk, malaysisk eller polsk.

Tilgjengelig på japansk

Anledning Startdato Sluttdato
Gaver ved årsslutt 1. november 31. desember

Tilgjengelig på thai

Anledning Startdato Sluttdato
Songkran 15. mars 1. mai