Tarjouslaajennukset

Tarjouslaajennusten avulla voit kasvattaa hakuverkoston tekstimainostesi arvoa esittelemällä alennus- ja tarjouskampanjoitasi. Näin yrityksesi parhaita tarjouksia etsivät käyttäjät löytävät ne helpommin. Tässä artikkelissa kerrotaan tarjouslaajennusten eduista ja siitä, miten laajennukset näkyvät hakumainoksissasi. Käyttöönottoa koskevat ohjeet ovat kohdassa Tarjouslaajennusten käyttäminen.

Laajennusten näkyminen

Tarjouslaajennukset näkyvät mainoksesi alapuolella helppolukuisessa muodossa, joka kiinnittää potentiaalisten asiakkaiden huomion.

Valitsemasi tilaisuus, kuten "Takaisin kouluun" tai "Äitienpäivä", näkyy mainostekstin vieressä lihavoituna tunnisteena.

Laajennuksessa näkyy myös enintään kaksi riviä tekstiä, joka sisältää tarjouksesi tiedot. Potentiaaliset asiakkaat havaitsevat helposti mainoslaajennustesi tarjoukset, koska ne erottuvat selvästi päämainoksen tekstistä. Kun käyttäjä klikkaa tai napauttaa laajennusta, hän siirtyy suoraan haluamaansa tarjoukseen sivustollasi.

Tarjouslaajennukset voivat näyttää tarjouksiasi hakuverkostossa useissa eri muodoissa niin mobiililaitteilla kuin tietokoneillakin. Laajennukset näkyvät Google-hakutulosten ylä- ja alapuolella olevissa mainoksissa.

Käyttötarkoitus

Tarjouslaajennusten tarkoitus on houkutella asiakkaita, jotka etsivät liiketoimintaasi liittyviä erikoistarjouksia ja alennuksia. Tarjouslaajennuksia kannattaa käyttää etenkin juhlapyhien ja erikoistapahtumien, kuten koulunaloituskampanjoiden ja Black Fridayn, yhteydessä.

Voit sisällyttää tarjouslaajennukseen rahallisen tai prosenttialennuksen tuotteistasi tai palveluistasi. Lisäksi voit mainita laajennuksessa mahdolliset tarjousehdot, kuten käyttörajan tai alennuskoodin, joka on voimassa tietyn ajan.

Huom. Tiettyyn tilaisuuteen liittyvät tarjouslaajennukset voivat näkyä vain, jos ne luodaan tai niitä muokataan enintään kuusi kuukautta ennen tarjouksen alkamispäivää.

Edut

Tarjouslaajennusten lisäämistä mainoksiin kannattaa harkita esimerkiksi näistä syistä:

• Vaivaton päivitettävyys: Valitse tilaisuus valmiista luettelosta. Näin sinun ei tarvitse luoda uusia tekstimainoksia pitääksesi vaihtuvat alennukset ja erikoistarjoukset ajan tasalla.
  • Laajennuksen muokkaaminen dataa menettämättä: Muokkaa tarjouslaajennustasi nollaamatta sen tulostilastoja.
  • Mobiiliasetus: Valitse, haluatko tarjouslaajennustesi näkyvän ensisijaisesti mobiililaitteilla.
  • Joustava ajoittaminen: Määritä, että tarjouslaajennuksesi näytetään tiettyinä juhlapäivinä, tai aseta päivämäärät, viikonpäivät tai kellonajat, jolloin tarjouslaajennuksiasi voidaan näyttää.

Tilitasot

Tarjouslaajennuksia voi lisätä tili-, kampanja- ja mainosryhmätasolla. Jos luot tarjouslaajennuksia eri tasoilla (tili, kampanja ja mainosryhmä), sovelletaan tarkinta tasoa. Jos siis lisäät tarjouslaajennuksia mainosryhmään, kyseiset laajennukset näkyvät kampanja‑ tai tilitasoisten tarjouslaajennusten sijaan. Samoin kampanjatason laajennukset ohittavat tilitason laajennukset.

Klikkausten hinta

Tarjouslaajennusten lisääminen on maksutonta. Maksat vain silloin, kun mainoksesi nähnyt käyttäjä klikkaa tarjouslaajennusta. Tarjouslaajennuksen klikkauksen hinta on sama kuin saman mainoksen otsikon klikkaushinta. Toisin sanoen sinulta veloitetaan sama summa riippumatta siitä, mitä mainoksen linkkiä käyttäjä klikkaa. Tarjouslaajennukset tarjoavat asiakkaillesi lisää klikkausmahdollisuuksia mainoksesi sisällä, mutta yhdestä mainoksen näyttökerrasta ei veloiteta kahta klikkausta enempää. Jos käyttäjä kuitenkin klikkaa nopeasti useampaa kuin yhtä linkkiä mainosta katsellessaan, ylimääräiset klikkaukset käsitellään toisina klikkauksina eikä sinua veloiteta niistä.

Tarjousten näyttämisen ajankohdat

Ajankohdat, jolloin tarjouslaajennuksia voidaan näyttää:

Juhla Aloituspäivä Lopetuspäivä
Uusivuosi 1.12. 28.2.
Tapaninpäivä 15.12. 15.1.
Loppiainen 15.12. 31.1.
Kiinalainen uusivuosi 15.1. 1.3.
Ystävänpäivä 15.1. 28.2.
Karnevaali 1.2. 31.3.
Holi 1.2. 31.3.
Naistenpäivä 15.2. 31.3.
Pesah 15.2. 1.5.
Pääsiäinen 1.3. 30.4.
Vanhempien päivä 15.4. 1.8.
Vappu* 15.4. 15.9.
Roš hašana 15.8. 1.11.
Diwali 1.9. 1.12.
Navratri 15.9. 31.10.
Halloween** 1.10. 15.11.
Sinkkujen päivä 15.10. 30.11.
Black Friday 15.10. 15.12.
Cyber Monday 15.10. 15.12.
Joulu 1.11. 15.1.
Pyhän Nikolauksen päivä 1.11. 31.12.
Hanukka 15.11. 31.1.
Takaisin kouluun Kaikki Kaikki
Äitienpäivä Kaikki Kaikki
Isänpäivä Kaikki Kaikki
Itsenäisyyspäivä Kaikki Kaikki
Kansallispäivä Kaikki Kaikki
Kauden päätös Kaikki Kaikki
Talviale Kaikki Kaikki
Kesäale Kaikki Kaikki
Syysale Kaikki Kaikki
Kevätale Kaikki Kaikki
Ramadan Kaikki Kaikki
Eid al-Fitr Kaikki Kaikki
Eid al-Adha Kaikki Kaikki

* Ei käytettävissä hollannin, norjan, heprean ja japanin kielillä
** Ei käytettävissä malaijin, puolan ja heprean kielillä

Käytettävissä japanin kielellä

Juhla Aloituspäivä Lopetuspäivä
Vuoden loppuminen 1.11. 31.12.

Käytettävissä thain kielellä

Juhla Aloituspäivä Lopetuspäivä
Songkran 15.3. 1.5.