Tietoja tarjouslaajennuksista

Tarjouslaajennusten avulla voit kasvattaa hakuverkoston tekstimainostesi arvoa tuomalla esiin alennus- ja tarjouskampanjoitasi. Näin yrityksesi parhaita tarjouksia etsivät käyttäjät löytävät ne helpommin. Tässä artikkelissa kerrotaan tarjouslaajennusten eduista ja siitä, miten laajennukset näkyvät hakumainoksissasi. Käyttöönottoa koskevat ohjeet ovat kohdassa Tarjouslaajennusten käyttäminen.

Laajennusten näkyminen

Tarjouslaajennukset näkyvät mainoksesi alapuolella helppolukuisessa muodossa, joka kiinnittää potentiaalisten asiakkaiden huomion.

Valitsemasi tilaisuus, kuten Takaisin kouluun tai Äitienpäivä, näkyy mainostekstin vieressä lihavoituna tunnisteena.

Laajennuksessa näkyy myös enintään kaksi riviä tekstiä, joka sisältää tarjouksesi tiedot. Potentiaaliset asiakkaat havaitsevat helposti mainoslaajennustesi tarjoukset, koska ne erottuvat selvästi päämainoksen tekstistä. Kun käyttäjä klikkaa tai napauttaa laajennusta, hän siirtyy suoraan haluamaansa tarjoukseen sivustollasi.

Tarjouslaajennukset voivat näyttää tarjouksiasi hakuverkostossa useissa eri muodoissa niin mobiililaitteilla kuin tietokoneillakin. Laajennukset näkyvät Google-hakutulosten ylä- ja alapuolella olevissa mainoksissa.

Käyttötarkoitus

Tarjouslaajennusten tarkoitus on houkutella asiakkaita, jotka etsivät liiketoimintaasi liittyviä erikoistarjouksia ja alennuksia. Tarjouslaajennuksia kannattaa käyttää etenkin juhlapyhien ja erikoistapahtumien, kuten koulunaloituskampanjoiden ja Black Fridayn, yhteydessä.

Voit sisällyttää tarjouslaajennukseen rahallisen tai prosenttialennuksen tuotteistasi tai palveluistasi. Lisäksi voit mainita laajennuksessa mahdolliset tarjousehdot, kuten kulutusrajan tai alennuskoodin, joka on voimassa tietyn ajan.

Edut

Tarjouslaajennusten lisäämistä mainoksiin kannattaa harkita esimerkiksi näistä syistä:

• Vaivaton päivitettävyys: Valitse tilaisuus valmiista luettelosta. Näin voit pitää vaihtuvat alennukset ja erikoistarjoukset ajan tasalla, ilman että sinun tarvitsee laatia uusia tekstimainoksia.
  • Laajennuksen muokkaaminen tietoja menettämättä: Muokkaa tarjouslaajennustasi, ilman että sen kehitystilastot nollautuvat.
  • Mobiiliasetus: Valitse, haluatko näyttää tarjouslaajennuksesi ensisijaisesti mobiililaitteilla.
  • Joustava ajoittaminen: Määritä, että tarjouslaajennuksesi näytetään tiettyinä juhlapäivinä, tai aseta päivämäärät, viikonpäivät tai kellonajat, jolloin tarjouslaajennuksiasi voidaan näyttää.

Tilitasot

Tarjouslaajennuksia voi lisätä tili-, kampanja- ja mainosryhmätasolla. Jos luot tarjouslaajennuksia eri tasoilla (tili, kampanja ja mainosryhmä), sovelletaan tarkinta tasoa. Jos siis lisäät tarjouslaajennuksia mainosryhmään, kyseiset laajennukset näkyvät kampanja‑ tai tilitasoisten laajennusten sijaan. Samalla tavoin kampanjatasoiset laajennukset ohittavat tilitason laajennukset.

Klikkausten hinta

Tarjouslaajennusten lisäämisestä ei veloiteta erikseen. Maksat vain mainoksen nähneiden käyttäjien tekemistä klikkauksista. Tarjouslaajennuksen klikkauksen hinta on sama kuin saman mainoksen otsikon klikkaushinta. Toisin sanoen sinulta veloitetaan sama summa riippumatta siitä, mitä mainoksen linkkiä käyttäjä klikkaa. Tarjouslaajennukset tarjoavat asiakkaillesi lisää klikkausmahdollisuuksia mainoksesi sisällä, mutta yhdestä mainoksen näyttökerrasta ei veloiteta kahta klikkausta enempää. Jos käyttäjä kuitenkin klikkaa nopeasti useampaa kuin yhtä linkkiä mainosta katsellessaan, ylimääräiset klikkaukset käsitellään toisina klikkauksina eikä sinua veloiteta niistä.

Tarjousten näyttämisen ajankohdat

Ajankohdat, jolloin tarjouslaajennuksia voidaan näyttää:

Juhla Aloituspäivä Lopetuspäivä
Uusivuosi 1.12. 28.2.
Tapaninpäivä 15.12. 15.1.
Loppiainen 15.12. 31.1.
Kiinalainen uusivuosi 15.1. 1.3.
Ystävänpäivä 15.1. 28.2.
Karnevaali 1.2. 31.3.
Holi 1.2. 31.3.
Naistenpäivä 15.2. 31.3.
Pesah 15.2. 1.5.
Pääsiäinen 1.3. 30.4.
Vanhempien päivä 15.4. 1.8.
Vappu* 15.4. 15.9.
Roš hašana 15.8. 1.11.
Diwali 1.9. 1.12.
Navratri 15.9. 31.10.
Halloween** 1.10. 15.11.
Sinkkujen päivä 15.10. 30.11.
Black Friday 15.10. 15.12.
Cyber Monday 15.10. 15.12.
Joulu 1.11. 15.1.
Pyhän Nikolauksen päivä 1.11. 31.12.
Hanukka 15.11. 31.1.
Takaisin kouluun Kaikki Kaikki
Äitienpäivä Kaikki Kaikki
Isänpäivä Kaikki Kaikki
Itsenäisyyspäivä Kaikki Kaikki
Kansallispäivä Kaikki Kaikki
Kauden päätös Kaikki Kaikki
Talviale Kaikki Kaikki
Kesäale Kaikki Kaikki
Syysale Kaikki Kaikki
Kevätale Kaikki Kaikki
Ramadan Kaikki Kaikki
Eid al-Fitr Kaikki Kaikki
Eid al-Adha Kaikki Kaikki

*Ei käytettävissä hollannin, norjan, heprean ja japanin kielillä
**Ei käytettävissä malaijin, puolan ja heprean kielillä

Käytettävissä japanin kielellä

Juhla Aloituspäivä Lopetuspäivä
Vuoden loppuminen 1.11. 31.12.

Käytettävissä thain kielellä

Juhla Aloituspäivä Lopetuspäivä
Songkran 15.3. 1.5.