Over de instellingen Targeting en Observatie

Voor campagnes en advertentiegroepen zijn verschillende targetingmethoden beschikbaar waarmee u potentiële klanten kunt bereiken. U kunt uw advertenties targeten door criteria te kiezen, zoals de doelgroepen die u wilt bereiken of de content waarbij u advertenties wilt weergeven.

In bepaalde gevallen wilt u misschien nagaan hoe advertenties presteren wanneer een klant voldoet aan specifieke criteria, maar wilt u de weergave van uw advertenties niet beperken tot uitsluitend die criteria. Met de functie Observatie kunt u aangepaste biedingen voor bepaalde criteria instellen en bijhouden zonder uw bereik te beperken.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe de instellingen Targeting en Observatie werken. Ga naar Targeting en observatie selecteren voor stapsgewijze instructies om deze functie in te stellen.

Over de instelling Targeting

Wanneer u de instelling Targeting gebruikt voor campagnes of advertentiegroepen (zoals affiniteitsdoelgroepen, plaatsingen of remarketing), geeft u in Google Ads aan wie u wilt bereiken met uw advertenties of waar op internet u deze wilt weergeven.

Als u geen targetingmethode toevoegt aan een advertentiegroep, kunt u voor display-campagnes uitsluitend met campagne- en accountinstellingen (zoals contentuitsluiting, locaties en talen) beperken waar uw advertenties worden weergegeven. Dit betekent dat uw advertenties overal in het Display Netwerk en op YouTube kunnen worden weergegeven, binnen de beperkingen van uw campagne- en accountinstellingen.

Wanneer gebruiken

Gebruik de instelling Targeting voor advertentiegroepen of campagnes wanneer u wilt dat de advertentiegroep alleen aan bepaalde doelgroepen of bij bepaalde content wordt weergegeven. We raden alle adverteerders aan de instelling Targeting te gebruiken voor display-campagnes.

Aandachtspunten
  • Targeting beperkt het bereik van uw advertentiegroep.
  • Naast verfijning van uw bereik kunt u aangepaste biedingen gebruiken of bodaanpassingen voor specifieke criteria binnen uw targeting. Ontdek meer informatie over biedfuncties in display-campagnes.

Over de instelling Observatie

De instelling Observatie heeft geen invloed op het bereik van uw campagne of advertentiegroep. Met andere woorden: de instelling Observatie verandert niet wie uw advertenties kan zien of waar deze worden weergegeven. De instelling Observatie is bedoeld om bij te houden hoe uw advertenties presteren voor de geselecteerde plaatsingen, onderwerpen of doelgroepen terwijl uw campagne actief is. Met de instelling Observatie ziet u ook hoe aanvullende criteria presteren wanneer deze binnen het bereik van uw bestaande targeting vallen.

U kunt deze gegevens vervolgens gebruiken om uw campagne verder te verfijnen, bijvoorbeeld door bodaanpassingen in te stellen voor bepaalde criteria. U zou ook kunnen besluiten nieuwe advertentiegroepen te maken met targetingcriteria die op uw observaties zijn gebaseerd.

U kunt de instelling Observatie toepassen op de pagina Alle targeting bewerken. Ook kunt u een observatiemethode toevoegen vanaf de rapportpagina's van die methode, maar alleen als de methode niet wordt gebruikt voor targeting in de advertentiegroep. Opmerking: U kunt geen observatiemethode toevoegen wanneer u voor het eerst een advertentiegroep maakt.

Wanneer gebruiken

Gebruik de instelling Observatie als u de targeting van een campagne of advertentiegroep niet verder wilt beperken, maar wel wilt bijhouden hoe uw advertenties presteren op basis van bepaalde criteria. De instelling Observatie wordt aanbevolen voor alle campagnes in het zoeknetwerk en voor display-campagnes van meer ervaren adverteerders.

Voor campagnes die Slim bieden gebruiken, worden first-party doelgroepsegmenten die onder de instelling Observatie zijn toegevoegd, als signalen voor Slim bieden-strategieën gebruikt. Ontdek meer informatie over doelgroepsegmenten.

Aandachtspunten
  • De instelling Observatie beperkt het bereik van uw campagne of advertentiegroep niet.
  • Er worden gegevens gerapporteerd voor advertenties die voldoen aan de voor observaties en targeting geselecteerde criteria.
  • Naast observatie van de prestaties van de criteria, kunt u aangepaste biedingen gebruiken of bodaanpassingen voor specifieke criteria binnen uw observaties. Ontdek meer informatie over biedfuncties in display-campagnes.

Voorbeelden

Targeting

Annie is eigenaar van een winkel die motorjacks voor vrouwen verkoopt. Voor haar advertentiegroep Vrouwelijke motorrijders selecteert Annie het gender Vrouw onder demografie en de affiniteitsdoelgroep Motorfanaten. Deze targetingselecties beperken het bereik van haar advertentiegroep, zodat haar advertenties alleen worden getoond aan vrouwen die interesse hebben in motorfietsen.

Observatie

Abbey vraagt ​​zich af of veel van haar klanten wellicht ook geïnteresseerd zijn in sportkleding. Ze wil dit graag onderzoeken, maar zonder het bereik van haar advertentiegroep verder te beperken. Daarom klikt ze op de pagina Doelgroepen op het potloodje en selecteert ze haar campagnes, de doelgroepcategorie 'Waar ze actief onderzoek naar doen of plannen voor maken' en Kleding en accessoires. Daarna kiest ze het observatiecriterium Sportkleding.

Met deze observatie-instelling kan Annie rapporten doornemen over het aantal advertentievertoningen aan gebruikers die ook op zoek waren naar sportkleding. Observaties worden in het rapport opgenomen wanneer ze overlappen met bestaande targeting (in dit geval Sportkleding vrouwen en Motorfanaten).

Als de resultaten van advertenties die worden getoond aan gebruikers met interesse in sportkleding, duidelijk afwijken van die van andere advertenties, kan Abbey overwegen haar biedingen voor deze doelgroep te verhogen of te verlagen. Ze kan ook een nieuwe advertentiegroep maken die gebruikers met interesse in sportkleding target, bijvoorbeeld in combinatie met een speciale bestemmingspagina of aanbieding voor die gebruikers.

Beschikbaarheid van Targeting en Observatie

In campagnes in het Display Netwerk

Aanbevolen gebruik: Targeting en Observatie

U kunt de volgende targetingmethoden gebruiken voor uw campagne of advertentiegroep:

• Display-/videozoekwoorden
  • Plaatsingen
  • Onderwerpen
Opmerking: Voor demografie en display-/videozoekwoorden wordt alleen de standaardinstelling Targeting gebruikt. Standaard worden alle demografische groepen getarget, tenzij u wijzigingen aanbrengt.

U kunt de volgende observatiemethoden gebruiken voor uw campagne of advertentiegroep:

• Plaatsingen
  • Onderwerpen
Opmerking: Display-/videozoekwoorden kunnen niet worden gebruikt voor observatie.

Hoewel u een combinatie van één targetingmethode en één observatiemethode kunt gebruiken (bijvoorbeeld targeting op onderwerp en observatie van plaatsingen) in dezelfde campagne of advertentiegroep, raden we dit niet aan. Als u dit wel doet, kunnen de resultaten van uw daadwerkelijke observatie worden beperkt.

We raden u aan uw targeting in te stellen op basis van de resultaten van uw observatie, zodat u de resultaten van uw daadwerkelijke targeting kunt maximaliseren. Voorbeeld:

• Targeting op onderwerp en plaatsingstargeting
  • Display-/videozoekwoordentargeting en targeting op plaatsing of onderwerp

In campagnes in het zoeknetwerk en Shopping-campagnes

Aanbevolen gebruik: Observatie

U kunt Observatie voor doelgroepen gebruiken, waar uw gegevenssegmenten voor zoekadvertenties onder vallen. Ontdek meer informatie over uw gegevenssegmenten voor zoekadvertenties.