Tietoja Kohdistus- ja Havainnointi-asetuksista

Käytettävissäsi on useita erilaisia kampanjoiden ja mainosryhmien kohdistustapoja, joiden avulla voit tavoittaa potentiaalisia asiakkaita. Voit kohdistaa mainoksia valitsemalla ehtoja, kuten tavoiteltavia yleisöjä tai sisältöä, jonka yhteydessä haluaisit mainostesi näkyvän.

Joissakin tapauksissa haluat ehkä nähdä, miten mainoksesi toimivat tietyt ehdot täyttävien asiakkaiden kohdalla, vaikket haluaisikaan rajoittaa mainostesi näkymistä kyseisillä ehdoilla. Havainnointi-ominaisuuden avulla voit seurata ehtojen vaikutuksia ja asettaa ehdoille omia hintatarjouksia rajoittamatta mainosten tavoittavuutta.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten kohdistus‑ ja havainnointiasetukset toimivat. Ominaisuuden määrittämiseen liittyvät vaiheittaiset ohjeet löytyvät artikkelista Kohdistus‑ ja havainnointiasetusten valitseminen.

Tietoja Kohdistus‑asetuksesta

Määrittämällä kampanjalle tai mainosryhmälle kohdistusasetuksen (kuten asiasta kiinnostuneet yleisöt, sijoittelut tai uudelleenmarkkinointi) kerrot Google Adsille, kenet haluaisit tavoittaa mainoksillasi tai missä haluaisit mainostesi näkyvän internetissä.

Jos et lisää kohdistustapaa mainosryhmään Display-kampanjassa, mainostesi näkymistä rajoittavat vain kampanja- ja tiliasetukset, kuten sisällön poissulkemiset, sijainnit ja kielet. Tällöin mainoksesi voivat näkyä kaikkialla verkossa, Display-verkoston sivuilla ja YouTubessa kampanja- ja tiliasetustesi määrittämissä rajoissa.

Mihin sitä käytetään?

Käytä kohdistusasetusta mainosryhmässä tai kampanjassa, kun haluat mainosryhmän näkyvän vain tietylle yleisölle tai valitsemasi sisällön yhteydessä. Kohdistuksen käyttöä suositellaan kaikille mainostajille Display-verkoston kampanjoissa.

Hyvä muistaa
  • Kohdistus rajoittaa mainosryhmän tavoittavuutta.
  • Tavoittavuuden rajoittamisen lisäksi voit halutessasi käyttää omia hintatarjouksia tai hintatarjousmuokkauksia tiettyjen kohdistukseesi sisältyvien ehtojen yhteydessä. Lue lisää Display‑kampanjoiden hintatarjousominaisuuksista.

Tietoja Havainnointi‑asetuksesta

Havainnointi-asetuksen käyttäminen ei vaikuta kampanjasi tai mainosryhmäsi tavoittavuuteen. Toisin sanoen Havainnointi-asetus ei muuta sitä, kuka näkee mainoksesi tai missä mainokset näkyvät. Havainnointi-asetuksen avulla voit kuitenkin seurata, miten mainoksesi toimivat valittujen sijoittelujen, aiheiden tai yleisöjen yhteydessä, kun kampanjasi on käynnissä. Huomaa, että havainnoinnin avulla voit selvittää, miten lisäehdot vaikuttavat silloin, kun ne ovat nykyisten kohdistusasetustesi mukaisia.

Keräämäsi datan pohjalta voit tehdä kampanjaasi lisämuutoksia, kuten tiettyjen ehtojen mukaisia hintatarjouksen muokkauksia. Halutessasi voit myös luoda uusia mainosryhmiä ja käyttää niissä havaintoihisi perustuvia kohdistusehtoja.

Voit ottaa Havainnointi-asetuksen käyttöön Muokkaa kaikkia kohdistuksia ‑sivulla. Voit myös lisätä havainnointitavan kyseisen tavan raportointisivulta, jos tapaa ei käytetä mainosryhmän kohdistuksessa. Huom. Et voi lisätä havainnointitapaa mainosryhmän luomisen yhteydessä.

Mihin sitä käytetään?

Käytä Havainnointi-asetusta, jos et halua rajata kampanjan tai mainosryhmän kohdistusta enempää mutta haluat seurata, miten tietyt ehdot vaikuttavat mainosten tuloksiin. Havainnointi-asetuksen käyttöä suositellaan kaikissa Hakukampanjoissa sekä kokeneille mainostajille tarkoitetuissa Display-verkoston kampanjoissa.

Kampanjoissa, joissa on käytössä Smart Bidding, Havainnointi‑asetuksessa lisättyjä ensimmäisen osapuolen yleisösegmenttejä käytetään Smart Bidding ‑strategioiden signaaleina. Lue lisää yleisösegmenteistä.

Hyvä muistaa
  • Havainnointi-asetus ei rajoita kampanjasi tai mainosryhmäsi tavoittavuutta.
  • Raporteissa näkyvät niiden mainosten tiedot, jotka täyttävät sekä havainnonnille että kohdistukselle määritetyt ehdot.
  • Ehtojen vaikutusten havainnoinnin lisäksi voit halutessasi käyttää omia hintatarjouksia tai hintatarjousmuokkauksia tiettyjen havainnointeihisi sisältyvien ehtojen yhteydessä. Lue lisää Display‑kampanjoiden hintatarjousominaisuuksista.

Esimerkkejä

Kohdistaminen

Anneli omistaa kaupan, joka myy naisille tarkoitettuja moottoripyörätakkeja. Määrittäessään Naismoottoripyöräilijät‑mainosryhmän kohdistusasetuksia Anneli valitsee demografisista tiedoista sukupuoleksi naisen ja asiasta kiinnostuneeksi yleisöksi moottoripyöräharrastajat. Nämä kohdistusvalinnat rajoittavat mainosryhmän tavoittavuutta siten, että mainokset näkyvät vain moottoripyöristä kiinnostuneille naisille.

Havainnot

Anneli miettii, ovatko monet hänen asiakkaistaan kiinnostuneita urheiluvaatteiden ostamisesta. Hän haluaisi selvittää asian, mutta hän ei kuitenkaan halua rajoittaa mainosryhmän tavoittavuutta enempää. Hän klikkaa kynäkuvaketta Yleisö‑sivulla, valitsee kampanjat, valitsee yleisöehdoksi "Mitä he etsivät tai suunnittelevat aktiivisesti", valitsee Vaatteet ja asusteet ja sitten havainnointiehdoksi Urheiluvaatteet.

Tämän havainnointiasetuksen avulla Anneli voi seurata raporteista, montako kertaa mainokset ovat näkyneet käyttäjille, jotka olivat aikeissa ostaa myös urheiluvaatteita. Muista, että havainnot raportoidaan, kun ne ovat nykyisten kohdistusasetusten mukaisia (eli tässä tapauksessa Urheiluvaatteet-, Nainen- ja Moottoripyöräharrastajat-valintojen mukaisia).

Jos mainokset, jotka näkyvät myös urheiluvaatteista kiinnostuneille käyttäjille, toimivat paremmin tai huonommin kuin muut mainokset, Anneli voi korottaa tai laskea kyseisen yleisön hintatarjouksia. Hän voi myös luoda uuden, urheiluvaatteista kiinnostuneille käyttäjille kohdistetun mainosryhmän, jos hän haluaa tehdä heille erikoistarjouksen tai erillisen laskeutumissivun.

Kohdistuksen ja havainnoinnin käytettävyys

Display‑verkoston kampanjat

Käyttösuositus: “Kohdistus” ja “Havainnointi”

Voit käyttää kampanjassasi tai mainosryhmässäsi seuraavia kohdistustapoja:

• Display‑/Videomainosten avainsanat
  • Sijoittelut
  • Aiheet
Huom. Demografiset tiedot ja Display‑/Videomainosten avainsanat käyttävät vain tavallisia kohdistusasetuksia. Oletusarvoisesti kohdistuksessa käytetään kaikkia demografisia ryhmiä, jos muutoksia ei ole tehty.

Voit käyttää kampanjassasi tai mainosryhmässäsi seuraavia havainnointitapoja:

• Sijoittelut
  • Aiheet
Huom. Display‑/Videomainosten avainsanoja ei voi käyttää Havainnointi‑tilassa.

Samassa kampanjassa tai mainosryhmässä on mahdollista käyttää yhden kohdistustavan ja yhden havainnointitavan yhdistelmää (esim. Aiheet‑kohdistusta ja Sijoittelut‑havainnointia), mutta se ei ole suositeltavaa. Yhdistelmän käyttö saattaisi rajoittaa varsinaisen havainnoinnin tuloksia.

Suosittelemme määrittämään kohdistuksen havainnointitulosten perusteella, jotta voit maksimoida varsinaisen kohdistuksen tulokset. Esimerkkejä:

• Aiheeseen ja sijoitteluun kohdistaminen
  • Display‑/Videomainosten avainsanakohdistus ja aiheeseen tai sijoitteluun kohdistaminen

Hakuverkostokampanjat ja Shopping‑kampanjat

Käyttösuositus: Havainnointi

Voit käyttää Havainnointi‑asetusta yleisöjen kanssa, myös Hakumainosten datasegmenttien kanssa. Lue lisää Hakumainosten omista datasegmenteistä.