Använda apptillägg

Med apptillägg kan du länka till din mobil- eller surfplatteapp i dina textannonser.

Innan du börjar

Se till att du har allt nedan innan du skapar ett tillägg:

• En mobilapp i Google Play eller Apples App Store.
  • Mobilappens paketnamn (Android) eller app-id (iOS).
  • Webbadressen till den sida i appbutiken där användarna kan läsa mer om appen eller klicka för att installera den

Om du har tillgång till allt detta kan du lägga till ett apptillägg för annonserna i ditt konto, din kampanj eller din annonsgrupp.

Gör så här

Skapa apptillägg

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Annonser och tillägg på sidmenyn och välj Tillägg längst upp på sidan.
  3. Klicka på plusknappen
  4. Välj Apptillägg på rullgardinsmenyn.
  5. Välj om du vill att apptillägget ska användas på Konto-, Kampanj- eller Annonsgruppsnivå på rullgardinsmenyn.
  6. Välj att skapa ett nytt apptillägg eller att använda befintliga.
  7. Ange appens namn i sökfältet. Du kan välja mellan Android- och IOS-versionen av appen.
  8. Ange den länktext som du vill ha som uppmaning.
  9. Du kan också lägga till anpassade spårningsparametrar eller ange start- och slutdatum och dagliga scheman för apptillägget.
  10. Klicka på Spara.