Sovelluselementit

Huom. Sovelluselementtejä voi käyttää vain Hakumainoksissa.

Sovelluselementtien avulla voit lisätä tekstimainoksiisi linkin mobiili- tai tablettisovellukseen. Käyttäjät voivat klikata joko sivustollesi johtavaa otsikkoa tai sovelluksesi linkkiä. Sovelluselementeillä voit tarjota kätevästi pääsyn sivustolle ja sovellukseen yhden mainoksen kautta.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten sovelluselementit toimivat ja mitä hyötyä niiden käytöstä on.

Ennen kuin aloitat

Varmista ennen sovelluselementin lisäämistä, että sinulla on seuraavat:

• mobiilisovellus, joka on saatavana Google Playsta tai Applen App Storesta
  • mobiilisovelluksesi tunnus (iOS) tai paketin nimi (Android)
  • URL-osoite sovelluskaupan sivulle, jolta käyttäjät voivat asentaa sovelluksesi ja saada siitä lisätietoja.

Tällöin voit lisätä sovelluselementin mainoksiin tili-, kampanja- tai mainosryhmätasolla.

Huom. Jos ensisijainen tavoitteesi on sovelluslatausten määrän kasvattaminen, sovelluskampanjamainokset (jotka on linkitetty vain sovelluksiin) voivat olla parempi vaihtoehto.

Näin se toimii

Sovelluselementin avulla voit lisätä mainoksesi alapuolelle linkin mobiili- tai tablettisovellukseen. Kun käyttäjä klikkaa linkkiä, hän siirtyy sovelluksesi kuvaussivulle sovelluskauppaan (Google Play tai Applen App Store). Mainoksen otsikon klikkaaminen johtaa edelleen sivustollesi.

Sovelluselementtien tärkeimmät hyödyt

• Joustavuus: Voit lisätä sovelluselementtejä tileille, kampanjoihin ja mainosryhmiin.
  • Yksityiskohtainen raportointi: Voit nähdä, kuinka monta kertaa mainoksen eri osia on klikattu, kun sovelluselementti on näkynyt. Voit esimerkiksi verrata mainoksen otsikon ja sovelluselementin saamia klikkauksia. Voit eritellä tilastotiedot kampanjan, mainosryhmän tai mainoksen mukaan.
  • Älykäs sovelluskaupan ja laitteen tunnistus: Jos luot elementin kullekin sovelluskaupalle, näytämme asiakkaan laitetta vastaavan kaupan linkin. Näin esimerkiksi iOS-laitetta käyttävä asiakas näkee Applen App Storeen johtavan linkkisi. Sovelluselementin linkin näkyminen riippuu myös asiakkaan laitetyypistä. Jos sovelluksesi toimii esimerkiksi vain tableteilla, sovelluselementin linkki ei näy matkapuhelimilla.
  • Sisäiset muokkaukset: Voit muokata sovelluselementtiä ilman, että tulostilastot nollautuvat.

Muista, että yhden tekstimainoksen kanssa voi näkyä vain yksi sovelluselementti (toisin kuin sivustolinkkejä käytettäessä, jolloin voit lisätä useita linkkejä sivustosi eri sivuille). Voit kuitenkin luoda useita sovelluselementtejä – yhden kullekin sovellukselle tai sovelluskaupalle.

Tilitasot

Voit lisätä sovelluselementtejä tili-, kampanja-, mainosryhmä- tai mainostasolle. Jos luot sovelluselementtejä eri tasoilla (tili-, kampanja- tai mainosryhmätasolla), mainoksissa käytetään tarkimman tason elementtejä. Kun siis lisäät sovelluselementin mainosryhmään, se näkyy kampanja- tai tilitason elementtien sijaan. Samaan tapaan kampanjatason elementit ohittavat tilitason elementit.

Sovelluselementtien hinta

Sovelluselementtien lisääminen on maksutonta, ja sinua veloitetaan vain klikkauksista. Mainoksen sovelluselementin klikkaukset maksavat saman verran kuin kyseisen mainoksen otsikon klikkaukset. Sinulta veloitetaan siis sama summa riippumatta siitä, mitä mainoksessa olevaa linkkiä käyttäjä klikkaa.

Ohjeet

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Sovelluselementtien luominen

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa vasemmalta sivuvalikosta Mainokset ja elementit ja sitten Elementit.
  3. Näet taulukon kaikista elementeistäsi. Klikkaa pluspainiketta .
  4. Valitse avattavasta valikosta Sovellus.
  5. Valitse, haluatko käyttää sovelluselementtiä tili-, kampanja- vai mainosryhmätasolla.
  6. Valitse "Luo uusi" tai "Käytä nykyistä".
  7. Lisää sovelluksen nimi hakukenttään. Voit valita sovelluksen Android- tai iOS-version.
  8. Lisää linkkiteksti, jonka haluat näkyvän toimintakehotuksessa.
  9. Voit myös lisätä omia seurantaparametreja ja asettaa sovelluselementille alkamis- ja päättymispäivän.
  10. Klikkaa Tallenna.