Konfigurer sporing av dynamiske søkeannonser

Sporing av dynamiske søkeannonser fungerer omtrent på samme måte som sporing med verdisporingsparametere, med unntak av at nettadressen for landingssiden til dynamiske søkeannonser genereres automatisk. Når du konfigurerer sporing, kan du sende potensielle kunder til en bestemt landingsside som har ekstra informasjon i nettadressen. Dette kan for eksempel være det dynamiske annonsemålet som utløste visningen av annonsen, eller enhetstypen brukt av hen som klikket på annonsen.

Hvis den endelige nettadressen din for eksempel er «example.com», og du vil sende folk til example.com?tracking=123, bør sporingsmalen for den dynamiske søkeannonsen inkludere verdisporingsparameterne {lpurl}?tracking=123. {lpurl} erstattes med den dynamiske nettadressen for landingssiden.

Denne artikkelen forklarer hvordan du konfigurerer sporing for dynamiske søkeannonser (DSA-er).

Optimaliser kampanjen mens du lager den

Når du oppretter kampanjen, kan du få varsler basert på innstillingene du har valgt. Dette kan være varsler om valg som kan føre til dårligere resultater, eller problemer som er såpass store at du ikke får publisert kampanjen.

Navigeringsmenyen for opprettelse av kampanjer, som du ser når du oppretter kampanjen, gir et helhetlig bilde av opprettelsesprosessen og gjør deg oppmerksom på varsler om ting du bør se nærmere på. Gå mellom trinnene i navigasjonsmenyen for å gjennomgå og løse potensielle problemer med målrettingen, budgivningen, budsjettet eller andre kampanjeinnstillinger. Finn ut hvordan du lager effektive kampanjer.

Før du begynner

• Opprett en sporingsmal. Du kan legge til en sporingsmal for de dynamiske søkeannonser på konto-, kampanje-, annonsegruppe- eller dynamisk annonsemålnivå. Husk at Google Ads bruker sporingsmalen på det mest spesifikke nivået. Hvis du for eksempel har en sporingsmal både på annonsegruppenivå og dynamisk annonsemålnivå, brukes sistnevnte.
  • Bruk en verdisporingsparameter. For å bruke sporing i dynamiske annonsegrupper må du opprette en sporingsmal. Du trenger også en verdisporingsparameter for å fylle ut landingssiden. Verdisporingsparameteren kan gjengi adresser til landingssider i ulike formater, så du bør sjekke hvordan sporingsprogramvaren formaterer sporingsadresser.

Når du har funnet det korrekte formatet, oppretter du en sporingsmal ved å erstatte nettadressen for landingssiden i sporingsadressen fra tredjeparten med den anbefalte verdisporingsparameteren.

Eksempel på en nettadresse for landingssiden: https://www.googlestore.com/shop.axd/search?category=phones

Nettadressen for landingssiden din med sporingsdetaljer Viktige funksjoner Anbefalt verdisporingsparameter Sporingsmal
https://www.googlestore.com/shop.axd/search?category=phones&device=m&tracking=xyz gjør ikke om nettadressen for landingssiden til kode og avsluttes med en «tracking»-streng {lpurl} {lpurl}?device={device}&tracking=xyz
Tredjeparts sporingsnettadresse Viktige funksjoner Anbefalt verdisporingsparameter Sporingsmal
http://tracking.com/redir.php? url=https://www.googlestore.com/shop.axd/ search%3Fcategory%3Dphones Denne adressen gjør om ?, =, ", #, \t, ', og [mellomrom] til kode i nettadressen for landingssiden og avsluttes med søkeord. {lpurl} http://tracking.com/redir.php?url={lpurl}
http://tracking.com/redir.php? url=https%3A%2F%2F www.googlestore.com%2Fshop.axd %2Fsearch%3Fcategory%3Dphones :, /, ? og = i nettadressen for landingssiden er kodet, og slutter med søkeordet {escapedlpurl} http://tracking.com/redir.php?url={escapedlpurl}
http://tracking.com/213/73406795 Nettadressen for landingssiden er ikke inkludert Ingen, dette formatet støttes ikke. Ikke aktuelt

Hvis du bruker sporingsprogramvare fra en tredjepart, må du sjekke om den er kompatibel med dynamiske søkeannonser i Google Ads. Dynamiske søkeannonser fungerer med tredjepartsprogramvare hvis du kan se landingssiden i sporingsadressen til programvaren.

Eksempel på sporingsnettadresse Er den kompatibel?
http://www.3rdpartytracker.com/?url=https://www.googlestore.com

Kompatibel. Du ser nettadressen for landingssiden i sporingsnettadressen.

Google Ads-sporingsmalen din blir http://www.3rdpartytracker.com/?url={lpurl}.

http://www.3rdpartytracker.com/73406795

Ikke kompatibel. Du ser ikke nettadressen for landingssiden i sporingsnettadressen.

Du kan ikke opprette en sporingsmal som inneholder {lpurl}.

Hvis du ikke ser nettadressen for landingssiden i programvarens sporingsnettadresse, er ikke programvaren kompatibel med dynamiske søkeannonser.

Systemet vårt kontrollerer sporingsmalene og linkene til landingssidene for å bekrefte at de viderekobler folk som klikker på annonsen din, til den forventede siden. Google Ads bruker domenet du har oppgitt, for å generere og teste linkene. Hvis de endelige landingssidene dine ikke lastes inn, blir kanskje ikke annonsen godkjent.

Veiledning

Før du begynner, kan du følge fremgangsmåten nedenfor for å legge til Sporingsmal-kolonnen i tabellen:

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen.
  2. Klikk på Målgrupper, søkeord og innhold-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Dynamiske annonsemål.
  4. Klikk på kolonneikonet Et bilde av Kolonner-ikonet i Google Ads ovenfor statistikktabellen.
  5. Klikk på Attributter, og velg deretter Sporingsmal.
  6. Klikk på Bruk.

Følg denne veiledningen for å konfigurere sporing for det dynamiske annonsemålet:

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen.
  2. Klikk på Målgrupper, søkeord og innhold-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Dynamiske annonsemål.
  4. Hold markøren over en oppføring i den nye Sporingsmal-kolonnen, og klikk når du ser blyanten.
  5. Skriv inn {lpurl} etterfulgt av et spørsmålstegn og verdisporingsparameterne du vil bruke, atskilt med og-tegnet (&). Hvis du for eksempel vil bruke {targetid}-parameteren, blir sporingsmalen slik: {lpurl}?targetid={targetid}
  6. Klikk på Lagre.

Vær obs på dette

Hvis sporingsmalene inneholder verdisporingsparametere som indikerer søkeordinformasjon, for eksempel {keyword}-parameteren, kommer disse parameterne til å være tomme for dynamiske søkeannonser ettersom søkeord ikke brukes for dynamiske søkeannonser. For å identifisere hvilket mål som utløste annonsen, anbefaler vi at du bruker {targetID}-parameteren.